Yaz sezonunun son haftasında reyting listeleri nasıl şekillendi?

Yaz sezonunun son haftasında reyting listeleri nasıl şekillendi?
2019 yaz sezonunun son haftası geride kaldı. Son hafta 26 Ağustos - 1 Eylül arası gerçekleşti ve 3 aylık yaz sezonunun son haftasında reyting listeleri nasıl şekillendi?

Acısıyla tatlısıyla bir yaz sezonu daha geride kaldı. Diziydi, yarışmaydı, filmdi derken 2019 yaz sezonunun son haftası geride kaldı. Son hafta 26 Ağustos - 1 Eylül arası gerçekleşti ve 3 aylık yaz sezonunun son haftasında reyting listeleri şekillendi. Şimdi bu listelere bir göz atalım

Yaz sezonunun son haftasında reyting listeleri nasıl şekillendi?

26 Ağustos Pazartesi- 1 Eylül Pazar günleri arası ekrana gelen 7 dizi birbiriyle kıyasıya yarıştı. Tüm kategorilerde yaz sezonu boyunca olduğu gibi listesinin zirvesinde Afili Aşk dizisi yer aldı. Kanal D'nin bu yaz sezonunda yayınladığı tek dizi Afili Aşk tüm yaz sezonu boyunca hemen her hafta birinci oldu. Romantik-komedi türündeki Afili Aşk dizisi sürekli artış gösteren başarı grafiği ile seyirci sayısını artırdı. Öyle ki kış sezonunda çoğu dizinin bile ulaşamadığı 7-8 bandına ulaştı. Böyle devam ederse Afili Aşk dizisi kış sezonunda da reyting şampiyonu olacağa benziyor

26 Ağustos- 1 Eylül Haftasında Dizilerin Reyting Oranları

Afili Aşk dizisi 28 Ağustos Çarşamba akşamı ekrana gelen 11. bölümüyle iki kategoride reyting birincisi oldu. . Afili Aşk'ın son bölümü Total'de 7.94 reytingle, AB'de 7.11 reytingle ve ABC1'de 6.79 reytingle haftanın en çok izlenen dizisi oldu.

FOX Tv’de yaz sezonu boyunca ekrana getirdiği tek dizi olan Her Yerde Sen genellikle 4-6 bandı arasında izlenerek ikinci sıraya yerleşti. Her Yerde Sen dizisi tüm kategorilerde izleyici kaybı yaşasa da Total'de 5.65 reytingle, AB'de 4.93 reytingle ve ABC1'de 5.38 reytingle tüm kategorilerde ikinci sıraya yerleşti. Yine aynı mantıkla düşündüğümüzde Her Yerde Sen dizisinin kış sezonunda da Cuma akşamlarının reyting sıralamasını zorlayabilir.

Atv ekranlarında yer alan iki dram dizisinden biri olan Kimse Bilmez sezon başında yakaladığı yüksek oranlara yaz sezonunda veda etti ve Total kategorisinde 4 bandında ancak seyredebildi. Bir ara zirveye oynayan dizi yaz sezonunda hızla kayıp yaşadı. Total'de 4 bandında elde ettiği oranlarla üçüncülüğe demir atarken AB ve ABC1'de ise dördüncü sıraya kadar geriledi. Dizinin son bölümü bu hafta tüm kategorilerde geriledi. Total'de 4.37 reytingle üçüncü, AB'de 2.68 reytingle beşinci ve ABC1'de 3.28 reytingle dördüncü sırada kendine yer bulabildi. Kimse Bilmez'in yayın günü olan Salı akşamında, bir başka Atv dizisi Eşkıya Dünyaya Hükümdar Olmaz'ın başlayacak olması dizinin sonunu getirebilir.

Benim Tatlı Yalanım dizisi uzun süre devam ettirdiği ikincilik yarışından birkaç haftada koparak dördüncü sıraya kadar geriledi. Her hafta reyting kaybı yaşayan ve Star Tv ekranlarında yayınlanan dizi Total'de 4.28 reytingle haftanın en çok izlenen dördüncü dizisi olurken AB'de 3.89 reytingle ve ABC1'de 4.39 reytingle dördüncü sırada yer aldı. Benim Tatlı Yalanım dizisi 3-4 bandında devam ettiği sürece kış sezonunu göreceğini öngörmüyoruz.

İŞTE TOTALDE İLK 10 PROGRAM

1 ORMAN COCUGU (Y.S) ATV

2 YAPARSIN ASKIM FOX

3 MASTERCHEF TURKIYE TV8

4 FOX ANA HABER HAFTA SONU FOX

5 EYVAH EYVAH 3 (T.S) KANAL D

6 SHOW ANA HABER SHOW

7 KUTUP MACERASI (Y.S) ATV

8 HABER ONU SHOW

9 YAPARSIN ASKIM (ÖZET) FOX

10 TATLI BELA (TKR) KANAL 7

 

İŞTE AB GRUBU İLK 10 PROGRAM

1 MASTERCHEF TURKIYE TV8

2 ORMAN COCUGU (Y.S) ATV

3 FOX ANA HABER HAFTA SONU FOX

4 EYVAH EYVAH 3 (T.S) KANAL D

5 SHOW ANA HABER SHOW

6 MASTERCHEF TURKIYE (ÖZET) TV8

7 YAPARSIN ASKIM FOX

8 SPOR GUNDEMI KANAL D

9 HAVA DURUMU KANAL D

10 REPO MEN (Y.S) KANAL D

04-09-2019
Yazar Hakkında
Osman Nuri Bahadır

Osman Nuri Bahadır

Tokat- Zile’de doğdu. 1994 yılında Atatürk Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyat Öğretmenliğinden mezun oldu. Türkiye'nin her bölgesinde 25 .. devamı.. mail
Yorumlar