Yeni diziler geliyor

Yeni diziler geliyor
İstanbul ile boy ölçüşemese de Ankara’da artık dizi çekimlerinde öne çıkmaya başladı. Ankara’da çekilmeye başlanan yeni dizilerde mesaj ne üzerine, konusu nedir?

İstanbul ile boy ölçüşemese de Ankara’da artık dizi çekimlerinde öne çıkmaya başladı. Ankara’da çekilmeye başlanan yeni dizilerde mesaj ne üzerine, konusu nedir, dedik ve sizler için araştırdık.

Yeni diziler geliyor

Ülkemizde günlük dizi çekimi yeni değil. Ferhunde Hanımlar, Bizim Evin Halleri, Unutma Beni, Beni Affet, Deniz Yıldızı gibi hem de uzun soluklu çekilen günlük dizilerin yapımcısı ortak: MGA Yapım

Ankara’da çekimine başlanan yeni dizilerden sonuncusu “Sevdim Seni Bir Kere’. Önümüzdeki eylül ayından itibaren Star Tv'de yayınlanacak dizinin çekimi iki haftadır devam ediyor. Sevdim seni bir kere dizisi günlük olarak yayınlanacak.

MGA Yapım Farkı

Şu ana kadar 10 dizi ve 7000 bölüm çeken MGA yapımın önceliği farklı yaş grupları ve birbiriyle alakasız kesimlerin yollarının kesişmesiyle oluşan ilişkilerin irdelenmesi. Bu sezon çekecekleri dizilerle ilgili konuşan Mehmet Erişti seyirciyi farklı bir yolculuğa çıkaracaklarını vurguluyor. İşin heyecanını yaşayan Mehmet Erişti’ye göre hem ülkemizde hem de dünyada dizi sektörünün ölmeyecek. “Türk dizilerinin kendi çapında bir pazarı var. Bizim halkımızın olaylara verdiği tepkiler çok farklı. İçselleştiriyoruz. Dünyanın melodram ihtiyacını Türkiye karşılamaya devam ediyor”

Yeni diziler ne zaman yayınlanacak?

Hemen belirtelim ki başta Sevdim Seni Bir Kere olmak üzere yeni diziler Eylül ayında start verecek.  Hemen her kesime ve her yaş grubuna hitap edecek hikâyelerden oluşacak dizilerde konsept belli. Özellikle gençlerin aşkın arkasına saklanış hikayelerinden yola çıkan dizilerde gençlerin kendi aralarındaki hikâyeleri ve aileleriyle olan ilişkileri masaya yatırılacak.

Mesaj: İyiler Kazanır

Yapımcı Mehmet Erişti duygularını canlitv takipçileri için paylaştı. Aynen veriyoruz. “Bizim hedef kitlemiz ev hanımları, öğrenciler, eve erken gelen çalışan kesim. Bir dönem evlilik programları vardı, şimdi yemek programları ve entrikaya yönelik işler var. Günlük diziler, gündüz yayın saatlerinde alternatif oluşturacak, dizi seven seyirciye hitap ediyor. Çünkü biraz daha yumuşak ve aşk ilişkilerinin ön planda olduğu işler daha çok seviliyor. Yeni nesil gençler biraz televizyondan uzaklaştılar, daha çok interneti kullanıyorlar. Biraz onları da tutabilmek için 15-20 yaş arası gençleri de hedefliyoruz. Ama bir taraftan da anne babaları unutmamak lazım. Tabii ki mesajımız ‘İyiler kazanır.’ Ondan taviz vermiyoruz. Aslında her zaman fakir ve onurlu gençler, zengin ama hatasını anlayan gençler çevresinde dönen hikâyeler işliyoruz.

Dizi sektörünün hiçbir zaman ölmeyeceğini söyleyen Erişti, gençler internetle çok iç içe olmasına rağmen dizi sektörünün hep var olacağından emin. Dünyanın her yerinde dizi sektörünün gittikçe büyüyen bir yapıya büründüğünü Netflix ve Disney kanalları üzerinden örnek veriyor.

16-08-2019
Yazar Hakkında
Osman Nuri Bahadır

Osman Nuri Bahadır

Tokat- Zile’de doğdu. 1994 yılında Atatürk Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyat Öğretmenliğinden mezun oldu. Türkiye'nin her bölgesinde 25 .. devamı.. mail
Benzer Haberler
Yorumlar
Etiketler