Yeni MİT dizisi Sipahi bu akşam başlıyor

Yeni MİT dizisi Sipahi bu akşam başlıyor
Tarihi dönem dizilerinin revaçta olduğu dizi sektöründe gözler istihbarat dizilerine çevrildi İşte bunlardan ikincisi olan Sipahi bu akşam izleyiciyle buluşuyor

Teşkilat dizisinin başarısı yeni istihabrat dizilerinin önün açtı. Bundan sonra daha çok istihbarat dizleri yayınlanacak. Bu gerçeği gören Show Tv, CNP Film yapımcılığında yeni bir MİT dizisini ekrana getiriyor. Tanıtımlarıyla herkesin dört gözle beklediği Sipahi dizisi bu akşam yayınlanıyor. Dizi severler merak ediyor, Sipahi dizisi konusu nedir? Sipahi dizisi ilk bölümde neler yaşanacak? Sipahi dizisiyle ilgili gelişmeler haberimizde. Şimdi detayla

Yeni MİT dizisi Sipahi bu akşam başlıyor

TRT1 dizisi Teşkilat 3. Sezonunda da yoluna dolu dizgin devam ediyor. Ülkemizde yeni bir akım başlamak üzere. Tarihi dönem dizilerinin revaçta olduğu dizi sektöründe gözler istihbarat dizilerine çevrilmiş durumda. İşte bunlardan ikincisi olan ve yüksek bütçeli prodüksiyonuyla dikkat çeken Sipahi’nin merak edilen detayları ortaya çıktı. Show TV’de pazartesi akşamlarına damga vuracak olan Sipahi dizisinde yapımını CNP Film’in, yapımcılığını Mehmet Canpolat ve Sadi Canpolat üstlendi. Başrollerinde Kaan Yıldırım, Özge Gürel ve Kerem Alışık’ın yer aldığı “Sipahi” 12 Aralık Pazartesi günü ilk bölümüyle izleyiciyle buluşuyor.

Sipahi fenomen olmaya geliyor

Birkaç gündür yayınlanan tanıtımlarıyla herksin merakla beklediği Sipahi dizisi bu akşam ekrana gelecek ilk bölümüyle nefesleri kesecek. İlk bölüm çekimleri İstanbul, Gaziantep ve Berlin’de tam dört haftada tamamlanan dizi için tam 125 kişi gece gündüz yoğun bir şekilde çalıştı. Hazırlık çalışmaları dört ayda tamamlanan Sipahi dizisinin bazı bölümleri Ankara’da bulunan MİT binasında gerçekleşti. Yüksek tempolu aksiyon sahneleri için Kazakistan’dan gelen özel ekip, oyunculara yakın dövüş, silah ve atış dersleri vererek onları rollerine hazırlandı. Hiçbir masraftan kaçınılmayan dizi için 1500 figüran kullanıldı. İlk bölümde 100’den fazla çeşitli silah ve Skorzky helikopterler kullanıldı.

Sipahi 1. Bölümde neler yaşanacak?

Milli İstihbarat Teşkilatı’nın yetiştirdiği yetenekli ajan Korkut Ali, vatan için gözünü bile kırpmadan göreve koşmaktadır. Kendini bile bile tehlikeye atmaktan çekinmeyen Ali, yeni görevinde Türkiye üzerine büyük bir komplonun planlandığını ortaya çıkarmayı başarır. MİT içerisinde bir efsane olarak anılan eski istihbaratçı Yıldırım Bozok göreve geri çağrılır. Ancak bu geri dönüş aslında Yıldırım’ın geçmişine de geri dönüş olacaktır. Vatanı korumanın bir meslek değil, bir haysiyet konusu olduğunu bilen Ali ve Yıldırım’ın Türkiye’nin geleceği için Hayaletler tarafından Türkiye üzerinde oynanan gölge oyununda perdeyi aralamaları gerekecektir.

Sipahi dizisi konusu nedir?

Küresel güçlerin desteklediği ‘Manager’ yapılanması, Türkiye için açık tehdittir. Türkiye’de kaos yaratacak, halkı korku ve paniğe sevk edecek kanlı terör eylemleri patlak vermiştir. Amaç, Türk ekonomisini çökertmek; Metavarse, dark web, kripto iletişim sistemleri ve internet sistemleri üzerinden ülkenin en hassas noktaları siber saldırılara uğratmaktadır. Bu karmaşık ve komplike düşman; ülke içindeki çok çeşitli grupları da aktif olarak kullanmaktan çekinmez. Bunun üzerine harekete geçen Milli İstihbarat Teşkilatı’nın Sipahileri, bu tehlikeyi fark eder ve süratle reaksiyon gösterir.

Sipahi dizisinde kimler oynuyor?

Senaryosunu Ali Doğançay’ın yazdığı, yönetmen koltuğunda Hakan İnan’ın oturduğu Sipahi’nin güçlü oyuncu kadrosunda; Sinan Tuzcu, Başak Gümülcinelioğlu, Erkan Bektas, Nurettin Sönmez, Çağdaş Onur Öztürk, Serhat Nalbantoğlu, Emre Bulut, Gözde Okur, Elit Andaç Çam İnan, Zeynep Oymak, Berrin Arısoy, İsmail Düvenci ve Selçuk Borak gibi usta oyuncular yer alıyor. si akşamı saat 20.00’de Show TV’de!

12-12-2022
Yazar Hakkında
Osman Nuri Bahadır

Osman Nuri Bahadır

Tokat- Zile’de doğdu. 1994 yılında Atatürk Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyat Öğretmenliğinden mezun oldu. Türkiye'nin her bölgesinde 25 .. devamı.. mail
Yorumlar