Yer Eksi İki Filminin Kadrosu Tamamladı. Film Sete Çıktı

Yer Eksi İki Filminin Kadrosu Tamamladı. Film Sete Çıktı
Askeri filmleri ve kitaplarıyla tanınan Hakan Evrensel’in Yer Eksi İki Kitabından uyarlanan aynı adlı sinema filminin çekimleri başladı.

Sinemaseverleri heyecanlandıran gelişmelerden biri olarak ortaya çıkan ve 2023 sinema sezonunun en önemli yerli filmlerinden biri olmaya aday Yer Eksi İki filmiyle ilgili gelişmeler devam ediyor. Orgino Medya tarafından tasarlanan ve yapımcılığını Mustafa Cihat Durmuş’un yönetmenliğini ise Ozan Uzunoğlu’nun üstlendiği Yer Eksi İki Güneydoğu Anadolu Bölgesinde 90’lı yılların ilk yarısında terörle mücadele eden ve bunun için canlarını ortaya koyan askerlerin hikayesini anlatıyor. Aynı zamanda bölgede yer alan değişik birliklerde komutanlık da yapan Hakan Evrensel’in aynı adlı romanından sinemaya uyarlanan Yer Eksi İki uzun süren hazırlık aşamasından sonra kadrosunu tamamlayarak sete çıktı ve çekimlere başladı. Oldukça iddialı bir kadro oluşturan filmin senaryosunu ise yine kitabın da yazarı olan Hakan Evrensel üstlenmiş durumda.

Yer Eksi İki Sete Çıktı

Orgino Medya tarafından hazırlanan ve Ozan Uzunoğlu’nun yönetmen koltuğunda oturduğu Yer Eksi İki adlı sinema filmi hazırlık sürecini tamamlayarak sete çıktı ve çekimlere başladı. İddialı bir kadro kuran dizi Güneydoğu Anadolu Bölgesinde terörle mücadele eden askerlerin aynı zamanda bölge halkıyla olan diyaloglarını, askerlerin psikolojilerini, dostluk ve bağlılıklarını, teröre yardım edenleri anlatıyor. Daha önce Nefes, Güneydoğudan Öyküler, Yolun Açık Olsun, Anadolu Kartalları gibi yapımların senaristliğini de yapan hakan Evrensel tarafından yazılan kitabın filme uyarlaması olan Yer Eksi İki şimdiden merakla beklenmeye başlandı. Filmin çekimlerinin yaklaşık olarak 5 – 6 hafta sürmesi ve ardından post aşamasına geçmesi bekleniyor. Filmin 2023’ün başlarında vizyona girerek sinemaseverlerle buluşması hedefleniyor.

Yer Eksi İki Oyuncuları Kimler?

Ozan Uzunoğlu’nun yönetmenliğini üstlendiği ve Hakan Evrensel’in aynı adlı kitabından uyarlanan Yer Eksi İki filminde Murat Yıldırım (Tayfun Yüzbaşı), İlker Aksum (Gazeteci), Şahin Kendirci (Elektrikçi Saşman), Eren Hacısalihoğlu (Oktay Astsubay), Arda Anarat, Begüm Akkaya, Yasin çam, Cezmi Baskın, Bestemsu Özdemir, Burak sergen, Erdal Cindoruk, Rıdvan Aybars Düzey, Doğanay Ünal, Emrah Doğan, Bulut Akkale ve Eyüp Kan yer alıyor. Filme konu olan kitap Hakan Evrensel’in çok satan kitapları arasında yer alıyor. Kitap bir karakol komutanının ve askerlerinin teröristlerle girdiği mücadeleyi konu alıyor.

13-06-2022
Yazar Hakkında
Yasemin Nisa

Yasemin Nisa

1983 yılında İstanbul'da doğdu. İlkokul, ortaokul ve lise eğitimini İstanbul'da tamamladı. 2010 yılında Anadolu universitesi iktisadi ve ida .. devamı.. mail
Yorumlar