Yeşilçam'ın ünlü ismi Ergün Uçucu hayatını kaybetti

Yeşilçam'ın ünlü ismi Ergün Uçucu hayatını kaybetti
Yeşilçam'ın ünlü simalarından Ergün Uçucu 79 yaşında hayatını kaybetti. Ergün Uçucu kimdir? Oyuncunun kariyerinden satır başları.

Tiyatro, sinema, dizi oyuncusu ve seslendirme sanatçısı Ergün Uçucu hayatını kaybetti.  79 yaşındaki emektar oyuncu sayısız televizyon dizisi, sinema filmi ve tiyatro oyununda rol almıştır. Pek çok kişinin kulak aşinası olduğu karakterleri de seslendirmiştir. Emektar oyuncunun kariyerine, rol aldığı filmlere, dizlere, tiyatro oyunlarına ve seslendirmen olarak yer aldığı yapımlara yakından bakalım.

Vefat haberini oğlu verdi

79 yaşındaki Ergün Uçucu'nun vefatı sonrası Canberk Uçucu, babasının ölüm haberini sosyal medyadan verdi. “Elveda babam, ustam ve en iyi arkadaşım… Elveda…” ifadelerini kullandı.

Ergün Uçucu kimdir?

Ergün Uçucu, 22 Mayıs 1940 tarihinde Malatya'da doğdu. Üniversite eğitimini Hacettepe Üniversitesi Ankara Devlet Konservatuvarı Tiyatro Bölümü'nden mezun olarak tamamladı.

Rol aldığı diziler ve filmler

İffet, Aile Kadını ve Namuslu gibi filmlerde ve Parmak Damgası, Bizim Evin Halleri, Saksıdaki Ağaç, Yuvadan Bir Kuş Uçtu ve Eve Düşen Yıldırım dizilerinde rol aldı.

Sahne aldığı tiyatro oyunları

Kral Oidipuz, Don Huan, Kulaktan Kulağa, Haylaz Çocuk Liliom, Merdiven, İstanbul Efendisi, Uçurtmanın Zinciri, Beş Küçük Faus ile Yorick, Akad'ın Yayı, Deli İbrahim, Meçhul Asker ve Karısı, Yedekçi, Lisistrata, Kırgınlar Evi, Becket Yakut Tanrılarının Şerefsi, Romeo ve Juliet, Şair Evlenmesi, İbişin Rüyası, Yanlışlıklar Komedisi, Karaların Memetleri, Müfettiş, Suçsuzlar Çağı Suçlular Çağı, Parkta Bir Sonbahar Günü, Pas Pas, Köprüden Görünüş, Harould ve Maude, Özgürlüğüne Kavuşturulan Don Kişot, Yazıcı, Sarı Pınar, Cengizhan'ın Bisikleti, Hırçın Kız, Bütün Menekşeler Annem Kokar, Satıcının Ölümü, Lavanta Çiçeği, Bir Şehnaz Oyunu, Getto gibi tiyatro oyunlarında sahne aldı.

Topuzlu, Fernando Anrabbal, Yazıcı, Gözlerim Kapatırım Vazifemi Yaparım, Sarı Pınar, İspinozlar, Çılgın Dünya, Fadik Kız, Sihirbazlar ve Oyuncular, Tersine Dönen Şemsiye, İkinci Bölüm, Bir Şehnaz Oyun, Çaylaklar, Savaş Baba, Macun Hokkası, Eşşeğin Gölgesi ve Komşu Köyün Delisi oyunlarını yönetti.

Seslendirdiği diziler ve programlar

Çocukların büyük ilgi gösterdiği Susam Sokağı programındaki Kurabiye Canavarı'nı seslendirdi. Türkiye'de TRT tarafından ekrana getirilen ABD yapımı Kara Şimşek ve Tatlı Cadı dizisinin Türkçe seslendirmesini yaptı. TRT'nin Uykudan Önce adlı programının da sunculuğunu üstlendi.

15-06-2019
Yazar Hakkında
Yavuzcan Aksoy

Yavuzcan Aksoy

2013 yılından bu yana çeşitli internet sitelerinde editörlük yapıyor. 2019 yılında Canlı TV için haber makalesi kaleme almaya başladı. Pe .. devamı.. mail
Yorumlar
Etiketler