Yıldız Kenter’in son fotoğrafları ortaya çıktı

Yıldız Kenter’in son fotoğrafları ortaya çıktı
Devlet sanatçısı Yıldız Kenter'in hayata gözlerini yummadan önce çektirdiği fotoğraflar, onun son fotoğrafları oldu. Son fotoğraflarda yanında kimler vardı?

Aniden hastaneye kaldırılan ve dün aramızdan ayrılan Yıldız Kenter’in son fotoğrafları ortaya çıktı.  Devlet sanatçısı Yıldız Kenter'in hayata gözlerini yummadan önce çektirdiği fotoğraflar, hayattaki son fotoğrafları oldu. Son fotoğraflarda yanında kimler vardı ve o fotoğraflar nerede çekildi? Şimdi detaylar

Yıldız Kenter’in son fotoğrafları ortaya çıktı

Akciğer rahatsızlığı nedeniyle hastaneye kaldırılan ve yoğun bakımda hayatını kaybeden 92 yaşındaki sanatçının  ölmeden önceki fotoğrafları bugün sosyal medyada paylaşıldı. Hayatını kaybeden Yeşilçam'ın ve Türk tiyatrosunun usta ismi Yıldız Kenter'in çektirdiği son fotoğraflarda yanında 3 kişi bulunuyor.

Kenter fotoğrafın birinde yalnız poz verirken diğer fotoğrafta ise, uzun yıllar yanında çalışan Ali Kır, eşi Yıldız Kır ile bakısı Esma Uzun ile poz verdiği görülüyor.

O bir Devlet Sanatçısı!

Hayatı boyunca ulaşılmaz birçok başarıya imza atan Yıldız Kenter, akciğer rahatsızlığı sebebiyle kaldırıldığı yoğun bakım ünitesinde 17 Kasım’da hayatını kaybetti. Hastaneden yapılan açıklamda akciğer yetmezliği ölüm nedeni olarak beliritildi. Canlitv platformu olarak Devlet sanatçısı Yıldız Kenter’e Cenab-ı Hak’tan rahmet, kederli ailesine sabrı cemil diliyoruz.

Yıldız Kenter Kimdir?

1928'de İstanbul'da dünyaya gelen Yıldız Kenter’in babası Ahmet Naci, annesi İngiliz Olga Cynthia’dır. En küçük kardeşi Müşfik Kenter de kendisi gibi sanatçıdır.Tiyatroya 1948’te Shakespeare'in "12. Gece" oyunuyla başlayan kenter, Devlet tiyatrolarında yılarca oyun oynadı. 1961 yılında Müşfik Kenterve ikinci eşi Şükran Güngör'le birlikte kurduğu "Kent Oyuncuları"nda sahneye çıkan sanatçı, sürekli olarak Amerika Birleşik Devletleri ve İngiltere'de " Değişen Eğitim Metotları " ve " Oyunculuk Metotları " üzerine çalışmalarda bulundu. 1981'de Devlet Sanatçısı ünvanına layık görülen usta tiyatrocu 1980- 1983 yılları arasında İstanbul Belediye Konservatuvarı Tiyatro Bölümü'nde öğretim üyeliği yaptı. İtalyan Kültür Birliği"nce verilen, "Adalaide Ristori Ödülü" ve Korsika-Bastia film festivalinde, "Hanım" filmindeki rolüyle en iyi kadın oyuncu ödüllerine layık görüldü. Aldığı ödüller bunlarla sınırlı değil. "Melvin Jones Ödülü" ,"Konken Partisi" oyunundaki fonsla rolüyle, "Olağanüstü Yorum Ödülü" ve son olarak Finlandiya Kadın Kuruluşutarafından, "Yüzyılın En Başarılı Yüz Kadınından Biri" ödüllerine sahip oldu.

Muhsin Ertuğrul ile çalışan Yldız Kenter, eşi ve kardeşiyle beraber kurduğu “Kent Oyuncuları” binasında pek çok önemli sanatçılarla faaliyet gösterdi. 1949 yılından 2007 yılına kadar onlarca yüzlerce tiyatro oyununda yer alan Yıldız Kenter 30 sinema filminde de boy gösterdi. Shakespeare, Çehov, Brecht, Inoesco, Pinter, Albee, Tennessee Williams, Sergey Kokovkin gibi önemli isimlerin yanı sıra Melih Cevdet Anday, Necati Cumalı, Güner Sümer, Adalet Ağaoğlu, Zeki Özturanlı, Güngör Dilmen, Muzaffer İzgü gibi isimlerin oyunlarını tiyatro sahnesine taşıdı.

18-11-2019
Yazar Hakkında
Osman Nuri Bahadır

Osman Nuri Bahadır

Tokat- Zile’de doğdu. 1994 yılında Atatürk Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyat Öğretmenliğinden mezun oldu. Türkiye'nin her bölgesinde 25 .. devamı.. mail
Yorumlar