13 Yaşındaki Çocuk Nihat Hatipoğlu’nun programında Müslüman oldu!

13 Yaşındaki Çocuk Nihat Hatipoğlu’nun programında Müslüman oldu!
ATV ekranlarında yayınlanan Nihat Hatipoğlu'nun programında 13 yaşındaki Arthur isimli çocuk İslamiyeti seçti. Canlı yayında yaşanan bu din değişikliği dikkat çekti.

ATV ekranlarında yayınlanan Nihat Hatipoğlu'nun programında dikkat çekici bir gelişme oldu ve 13 yaşındaki Arthur isimli çocuk İslamiyeti seçti. Canlı yayında yaşanan bu din değişikliği dikkat çekti. Şimdi detayları veriyoruz.

13 Yaşındaki Çocuk Nihat Hatipoğlu’nun programında Müslüman oldu!

Ermeni asıllı Arthur henüz 13 yaşında. Onu Nihat Hatipoğlu'nun programında Kelime-i Şehadet getirirken tanıdı Türkiye. Tepki çekilmemesi için önlem alan Nihat Hatipoğlu, çocuğun ailesinin de onayı aldıklarını belirtti ve Arthur’a canlı yayında Kelime-i Şehadet getirtti.

"Dinimizin Değerini Bilin"

Atv de iftar programında sıcak bir gelişme yaşandı değerli canlitv takipçileri. Nihat Hatipoğlu'nun, İstanbul Sultanahmet Meydanı'ndan canlı yayınlanan iftar programında 13 yaşındaki çocuk din değiştirdi. Hatipoğlu, Arthur'un ailesiyle konuştuğunu söyleyerek çocuğa Kelime-i Şehadet getirtti.

İsmi de değişti

Ermeni kökenli Arthur, Kelime-i şehadet getirip Müslüman olmayı seçti. Hatipoğlu küçük çocuğa ismini değiştirip değiştirmeyeceğini sordu. Bu soruya Arthur şu cevabı verdi. "Evet. İsmimin Nihat olmasını istiyorum." Din değişikliğinden memnun olup olmadığı sorulan Arthur ya da yeni adıyla Nihat, "Evet memnunum. İslam'ın değerini iyi bilin." diye cevap verdi. Bu cevaptan oldukça memnun olduğu gözlenen Nihat Hatipoğlu da "İleride inşallah hacca da gidersin" dedi. Yaşanan bu gelişme din değiştiren insanları akla getirdi. Bildiğiniz gibi Arthur, Hatipoğlu'nun canlı yayınında din değiştiren 21'inci kişi oldu. Sosyal medyadan haber yorumlarına baktığımızda sevinçten ağladığını söyleyenlerin yanı sıra canlı yayınında din değiştirilmesi olayın şova dönüştürüldüğünü söyleyip tenkit edenler de vardı.

Nihat Hatipoğlu Kimdir?

1955 Diyarbakır doğumlu. Nihat Hatipoğlu, Siirt ve Malatya'da ilkokulu tamamladı. 1975'te Uşak İmam Hatip Lisesi'ni ve Uşak Lisesi'ni bitirdi. 1981 yılında Ankara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi'ni tamamladı. Aynı Fakültede Hadis Ana Bilim dalında Kur'an-ı Kerim'in Anlaşılmasında Hadislerin Rolü adlı çalışmasıyla doktor, 2000 yılında da Doçent oldu. 2012 yılında ise Profesör oldu. Halen Dicle Üniversitesi ilahiyat Fakültesi Hadis Ana bilim dalı Öğretim üyesi olarak görev yapıyor. 1985-1987 yılları arasında Mısır'da Arapça üzerine eğitim gördü. İmam Hatip, Kur'an Kursları Müdürlüğü görevlerini yaptı. Şu anda Diyanet İşleri Başkanlığı Din İşleri Yüksek Kurulu uzmanı olarak görev yapmaktadır. Ayrıca, 11 Mart 2017 tarihi itibarıyla YÖK üyeliğine getirilmişti.

Nihat Hatipoğlu, televizyon kanallarında dini programları hazırlayıp sunmaya önce Kanal A'da başladı. Ayrıca Ankara'da yayın yapan iki yerel radyoda (Arifan radyo, Hedef radyo) 10 yıldan bu yana aralıksız olarak haftalık yayınlarına halen devam etmektedir. 2004 yılında Ramazan ayında Flash TV'de, 2005 Ramazan ayında Star TV'de Sahur programını hazırlayıp sundu. 2005 yılında Star TV'de Dosta Doğru programı sundu. 2005-2010 yılları arasında Ramazan ayı süresince Star TV'de İftar ve Sahur Programlarını sundu. Radyo ve televizyon izleyicileri İftar ve Sahur programlarını birinci olarak seçti. Programları Türkiye'de birçok radyoda yayınlanmaktadır. Halen Atv'de haftalık programları devam etmektedir.

14-05-2019
Yazar Hakkında
Osman Nuri Bahadır

Osman Nuri Bahadır

Tokat- Zile’de doğdu. 1994 yılında Atatürk Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyat Öğretmenliğinden mezun oldu. Türkiye'nin her bölgesinde 25 .. devamı.. mail
Yorumlar