Payitaht Abdülhamid dizisi bazı ülkelerde yasaklandı

Payitaht Abdülhamid dizisi bazı ülkelerde yasaklandı
İstanbul'da bir etkinliğe katılan Payitaht Abdülhamid dizisi oyuncuları, dizinin pek çok ülkede hali hazırda yasaklandığını söyledi.

Payitaht Abdülhamid dizisi 3. sezonunu tamamlamaya hazırlanıyor. Türkiye'nin en çok konuşulan dizilerinden biri olan Payitaht Abdülhamid'in oyuncuları bir iftar organizasyonunda mikrofonlara konuştu. Dizinin pek çok ülkede yasaklı olduğuna değinildi.

Bülent İnal, Özlem Conker, Bahadır Yenişehirlioğlu, Hakan Boyav, Can Sipahi, Selen Öztürk, Gürkan Uygun ve Güven Kıraç gibi isimleri gördüğümüz Payitaht Abdülhamid dizisi II. Abdülhamid dizisini televizyon ekranına aktarıyor,

ES Film tarafından hazırlanan Payitaht Abdülhamid dizisi TRT 1 ekranlarında yayınlanıyor ve büyük bir kitle tarafından ilgiyle izleniyor. 3 sezondur ekranlarda olan dizinin reyting oranları da kanalın yüzünü güldürüyor. Tahsin Paşa karakterini canlandıran Bahadır Yenişehirlioğlu ve Emmanul Karasu karakterini canlandıran Ali Nuri Türkoğlu, İstanbul'da Esenler Belediyesi tarafından organize edilen bir iftar organizasyonuna katıldı. Bu iftar organizasyonunda diziyle ilgili önemli açıklamalarda bulundular.

'Pek çok ülke diziye yasak getirmiş durumda'

Tahsin Paşa karakterine can veren Bahadır Yenişehirlioğlu, dizinin hali hazırda Türkiye dışında da pek çok ülkede yayınlanmakta olduğunu söyledi. Buna karşın pek çok ülkede ise Payitaht Abdülhamid dizisine yasak getirildiğini ifade etti. Diziye yasak getiren ülkelerin başında Körfez ülkelerinin yer almasının üzüntü verici olduğunu aktardı. 

Bahadır Yenişehirlioğlu'nun sözleri: Pek çok ülke yasak getirmiş olmasına rağmen dizimiz 67 ülkede izleniyor. Ne acıdır ki, Suudi Arabistan ve Körfez ülkelerinin pek çoğu bu dizinin izlenmesini yasaklıyorlar. Avrupa Birliği'nin raportörleri, bu dizinin yayından kaldırılması için, Türkiye'ye baskı yapılması için Avrupa Birliği'ne raporlar hazırlıyorlar. Amerika'nın en önemli köşe yazarları bu diziyi faşist bularak yayından kaldırılmasını istiyorlar.

'Bu diziler bize özgüven kazandırdı'

Payitaht Abdülhamid dizisinde Emmanuel Karasu karakteriyle karşımıza çıkan Ali Nuri Türkoğlu'da diziyle ilgili konuştu. Dönem dizilerinin büyük bir öneme sahip oluğunu belirtti ve bu gibi dizilerin insanlarda merak duygusunu tetiklediği ve araştırmaya teşvik ettiğini söyledi.

Ali Nuri Türkoğlu'nun sözleri; Bu diziler bize yeniden bir öz güven kazandırdı, atamız bu dedirtti. Tarih, diziden yüzde yüz öğrenilmese bile size kapı aralar, merak uyandırır. Bu manada ehemmiyetli bir iş yaptığımızın bilincindeyiz.

15-05-2019
Yazar Hakkında
Yavuzcan Aksoy

Yavuzcan Aksoy

2013 yılından bu yana çeşitli internet sitelerinde editörlük yapıyor. 2019 yılında Canlı TV için haber makalesi kaleme almaya başladı. Pe .. devamı.. mail
Yorumlar