17 Mart Perşembe Reyting Sonuçları | 2022

17 Mart Perşembe Reyting Sonuçları | 2022
17 Mart Perşembe reyting sonuçları TİAK'ın açıkladığı verilere göre belli oldu. Dünün reytinglerinde en çok izlenen yapım hangisi oldu?

Televizyon İzleme Araştırma Komitesi (TİAK) tarafından ölçümlenen 17 Mart Perşembe reyting sonuçları belli oldu.

DÜN HANGİ KANALDA HANGİ DİZİ VE PROGRAM YAYINLANDI?

Perşembe günü prime time’da tam üç dizi ve bir yarışma programı izleyiciyle buluştu. Fox’ta Mahkum 14’ncü bölümüyle, Kanal D’de Camdaki Kız 35’nci bölümüyle, Atv’de Bir Zamanlar Çukurova ise 128’nci bölümüyle ekrana gelen yapımlar oldu. Mart ayı boyunca haftanın her günü yeni bölümüyle yayınlanan Survivor All Star ise 51’nci bölümüyle izleyi karşına çıktı. TRT 1’de yayınlanan Barbaroslar: Akdeniz’in Kılıcı dizisi ise bu hafta yeni bölümüyle ekrana gelmedi.

17 Mart Perşembe reyting sonuçları, total, ab ve abc1 izleyici grupları olmak üzere sizlerle paylaştık. 

17 MART PERŞEMBE REYTİNGLERİ

TİAK tarafından alınan karar doğrultusunda reyting sonuçlarını ilk 100 ve ayrıntılı olarak paylaşamıyoruz. O nedenle aşağıdaki tablolar üzerinden hangi yapımın hangi sırada yer aldığını ilk 10 sıralama olarak görebilirsiniz.

TOTAL İLK 10

Total izleyici grubunda dün en çok izlenen yapım Fox’ta yayınlanan ‘Mahkum’ oldu. Listenin devamı ise şöyle oluştu; Bir Zamanlar Çukurova ikinci, Survivor All Star beşinci, Camdaki Kız altıncı.

1 MAHKUM FOX
2 BIR ZAMANLAR CUKUROVA ATV
3 SELCUK TEPELI ILE FOX ANA HABER FOX
4 ESRA EROL'DA ATV
5 SURVIVOR ALL STAR TV8
6 CAMDAKI KIZ KANAL D
7 MUGE ANLI ILE TATLI SERT ATV
8 MAHKUM (OZET) FOX
9 ATV ANA HABER ATV
10 BERAT GECESI TRT 1

AB İLK 10

AB izleyici grubunda zirvede yer alan yapım değişti. Camdaki Kız AB’nin en çok izleneni oldu. Mahkum ikinci sırada günü tamamladı. Survivor All Star dördüncü oldu.  Bir Zamanlar Çukurova ise sekizinci sırada yer aldı.

1 CAMDAKI KIZ KANAL D
2 MAHKUM FOX
3 SELCUK TEPELI ILE FOX ANA HABER FOX
4 SURVIVOR ALL STAR TV8
5 ESRA EROL'DA ATV
6 MAHKUM (OZET) FOX
7 MUGE ANLI ILE TATLI SERT ATV
8 BIR ZAMANLAR CUKUROVA ATV
9 BERAT GECESI TRT 1
10 ATV ANA HABER ATV

ABC1 İLK 10

17 Mart Perşembe reyting sonuçlarına göre ABC1’de de AB grubuna yakın sonuçlar oluşsa da en çok izlenen yapım değişti. Mahkum, Total’de olduğu gibi ABC’de de birinci sırada günü tamamladı. Camdaki Kız ikinci oldu. Bir Zamanlar Çukurova dördüncü, Survivor All Star ise beşinci sırada günü tamamlayan yapımlar oldu.

1 MAHKUM FOX
2 CAMDAKI KIZ KANAL D
3 SELCUK TEPELI ILE FOX ANA HABER FOX
4 BIR ZAMANLAR CUKUROVA ATV
5 SURVIVOR ALL STAR TV8
6 MUGE ANLI ILE TATLI SERT ATV
7 ESRA EROL'DA ATV
8 MAHKUM (OZET) FOX
9 CUMHURBASKANLIGI KULLIYESI BESTEPE MILLET CAMII BERAT GECESI OZEL KANAL D
10 BERAT GECESI TRT 1

REYTİNG NEDİR?

Reyting; İngilizce rating sözcüğünden türeyen, dilimizde “derece, derecelendirmek ve ölçümleme” anlamlarına gelen kelimedir. Televizyon kanallarının ve bu kanallarda yayınlanan programların ne kadar izlendiğini gösteren sistemdir. Günümüzde bir çok izleyici, takip ettiği programların izlenme oranları ile yakından ilgileniyor olsa bile, reytingler aslında izleyiciyi etkileyen bir durum değildir. 

Sistemin tek amacı televizyona reklam veren şirketlerin iş yükünü azaltmak ve reklamlarını en doğru şekilde kullanmasını sağlamaktır. Aynı zamanda ölçümlemeye dahil olan kanallar, yayınladıkları yapımların izlenme oranlarını göz önünde bulundurarak, yayın hayatına devam etmesi veya final yapması konusunda karar vermektedirler.

17 Mart Perşembe reyting sonuçları ve televizyon dünyasında yaşanan tüm gelişmelerden blog sayfamı üzerinden haberdar olabilirsiniz.

18-03-2022
Yazar Hakkında
Yorumlar