17 Yıllık Davada Karar Verildi

17 Yıllık Davada Karar Verildi
Ünlü şarkıcı Sinan Akçıl’ın Emel Müftüoğlu’nun aracı ile 17 yıl önce çarptığı motokurye İsmail Şen davasında karar verildi.

Bugün magazin basını ve internet sitelerinde yer alan bir haber bir anda gözleri bundan 17 yıl öncesine götürdü. Bundan 17 yıl önce meydana gelen ve içinde ünlü isimler Sinan Akçıl ve Emel Müfüoğlu’nun da adının geçtiği bir trafik kazasında bir motor kurye yaralanmış ve olay mahkemeye intikal etmişti. Yaklaşık 17 yıl süren mahkeme sonunda karara vardı ve ünlü isimler Sinan Akçıl ile Emel Müftüoğlu trafik kazasında yaralanan motor kurye İsmail Şen’e tazminat ödemeye mahkum oldular. 17 yıl süren ve sonunda sonuçlanan mahkeme internet basını ve magazin basınında geniş şekilde yer aldı ve gündem oldu. Uzun da sürse mahkeme kararı sonunda verildi ve geç de olsa karar taraflara duyuruldu.

Sinan Akçıl’a Bir Yıl Hapis Cezası

Bundan tam 17 önce ünlü şarkıcı Sinan Akçıl, ünlü isim Emel Müftüoğlu’nun aracıyla Yenibosna’da motor kurye İsmail Şen’e çarpmış ve kazada İsmail Şen yaralanmıştı. Kazada yaralanan İsmail Şen ise hem Sinan Akçıl’a hem de Emel Müftüoğlu’na dava açmıştı. Bakırköy 4. Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülen dava sonunda karara bağlandı. Bakırköy 4. Asliye Ceza Mahkemesi taksirle yaralama suçundan dolayı Sinan Akçıl’a bilirkişi raporuna göre 8’de 8 kusurlu olduğu için bir yıl hapis cezası verdi. Mahkeme Sinan Akçıl’a verilen bir yıl hapis cezasının hükmünün açıklanmasını geri bıraktı.

Tazminat Ödeyecekler

Bundan 17 yıl önce yaşanan kaza sonrası mahkemeye hem ceza hem de tazminat davası açan motor kurye İsmail Şen 17 yıl sonra ayrıca tazminat davasını da kazandı. Tazminat davasında bilirkişi 88 Bin 42 Liralık hesapladı. Sigorta şirketi 40 bin lirayı ödedi. Mahkeme kalan paranın ise Sinan Akçıl ve Emel Müftüoğlu tarafından ödenmesine hükmetti. Ancak her iki isimde bu karara itiraz etti. Davanın görülen karar duruşmasında ise Emel Müftüoğlu ve Sinan Akçıl’ın avukatları dilekçede “davacı, aracın komu oyunca tanınmış Emel Müftüoğlu’na ait olduğunu öğrenince fahiş miktarda tazminat istemiştir” ifadelerini kullandı. Mahkeme ise kararında iki ünlü ismin bin lirası maddi, 6 bin lirası manevi tazminat olan miktarın 17 yıllık faiziyle İsmail Şen’e ödemesine hükmetti.

22-10-2021
Yazar Hakkında
Yasemin Nisa

Yasemin Nisa

1983 yılında İstanbul'da doğdu. İlkokul, ortaokul ve lise eğitimini İstanbul'da tamamladı. 2010 yılında Anadolu universitesi iktisadi ve ida .. devamı.. mail
Yorumlar