19 Kasım Pazartesi Reyting Sonuçları

19 Kasım Pazartesi Reyting Sonuçları
19 Kasım Pazartesi reyting sonuçları yayınlandı. Total, ab ve abc1 reyting kategorilerinde dün yayınlanan hangi yapım birinci oldu? İşte dünün reytingleri...

Çukur, Söz ve Yasak Elma gibi iddialı yapımların yayınlandığı 19 Kasım Pazartesi reyting sonuçları belli oldu. Geçen hafta tüm reyting kategorilerinde birinci sırada yer alan Çukur, bu hafta hangi sırada yer aldı? İşte dünün reytingleri;

19 KASIM PAZARTESİ 2018 REYTİNGLERİ (TOTAL)

19 KASIM PAZARTESİ 2018 REYTİNGLERİ (AB)

ÇUKUR TÜM KATEGORİLERDE BİRİNCİ

Show tv ekranlarında yayınlanan, oyuncu kadrosunda Aras Bulut İynemli, Erkan Kolçak Köstendil, Necip Memilli gibi başarılı oyuncuların yer aldığı Çukur dizisi dün 43. bölümüyle ekranlara geldi. Geçen hafta tüm reyting kategorilerinde birinci sıra bu haftada başarısını sürdürmeyi başardı. Çukur bu hafta da tüm kategorilerde birinci sırada yer alarak günün en çok izlenen yapımı olmayı başardı.

SÖZ İSTİKRARLI GRAFİĞİNİ SÜRDÜRÜYOR

Günün en iddialı yapımı şüphesiz: Söz. Dün 60. bölümüyle ekrana gelen dizi geçen haftaki istikrarlı grafiğini bu haftada sürdürmeyi başardı. Total ve ab kategorisinde bir kaç sıra yükselmeyi başaran dizi, total'de 8,72 izlenme oranıyla 2. sırada, ab'de aldığı 5,98 izlenme oranıyla günü 4. sırada tamamladı.

YASAK ELMA YERİNDEN MEMNUN

Pazartesinin en çok izlenen 3 dizisinden biri olan Yasak Elma dün 23. bölümüyle ekranlardaydı. Geçen haftaki sıralamaya yakın sonuçlar elde eden Yasak Elma dizisi total kategorisinde 5,95 izlenme oranıyla 5. sırada, ab kategorisinde ise 5,7 izlenme oranıyla 5. sırada günü tamamladı.

REYTİNG NEDİR?

Reyting televizyon yöneticileri için kilit rol oynayan bir göstergedir. Ekranlarda haftalık veya günlük yayınlanan dizi, ve programların zaman zaman erken finallerine tanıklık ederiz. Bu yapımların erken final yapmalarının tek nedeni reyting sonuçlarıdır. Reyting hangi programın ne kadar izlendiğini ortaya koyan rakamsal değerdir. Bu ölçüm televizyonlara takılan cihazlar ile gerçekleşir. Bu cihazın hangi televizyona ve nerede takıldığını gizli tutulur.

REYTİNG ORANLARI NASIL HESAPLANIR?

Reyting oranları televizyona bağlanan peoplemeter denilen cihazlarla belirlenir. Bu cihaz takip edilen programın saatini ve o saatte izlenme oranlarını hesaplar. Tüm televizyon programlarına yüzdeli puan verir. Bu puanlamaya göre sıralama yapar. Total olarak verilen puanlarda tüm deneklerin değerlendirmesi göz önünde bulundurulur. Sıralama sonucunda en yüksek çıkan program reyting değeri en yüksek program olarak açıklanır.

20-11-2018
Yazar Hakkında
Yorumlar
Etiketler