26 Ekim Cuma reyting sonuçları

26 Ekim Cuma reyting sonuçları
26 Ekim Cuma reyting sonuçları belli oldu. Dün yayınlanan yapımlar TOTAL, AB, ABC1 reyting listelerinde hangi sırada yer aldılar?

26 Ekim Cuma reyting sonuçları belli oldu. Dün Star TV'nin İstanbullu Gelin, Show TV'nin Gülperi, Tv8'in Kızım, Kanal D'de Arka Sokaklar dizisi ekranlara geldi. Peki dünün reytinglerinde hangi yapım daha çok reyting aldı? TOTAL, AB ve ABC1 reyting listelerinde ilk 10 sırada hangi yapımlar yer aldı?

TOTAL Reyting Sonuçları (26 Ekim Cuma 2018)

Ölçümlenen TOTAL reytinglerine göre dün en çok izlenen yapım Show TV'nin yeni dizisi Gülperi oldu. Gülperi dizisi 7,80 rating oranla birinci sırada yer alırken, Kanal D'nin fenomen dizisi Arka Sokaklar 7,38 rating oranıyla ikinci, Fatih Portakal ile Fox Ana Haber 7,02 rating oranıyla üçüncü, Aşk ve Mavi dizisi 5,27 rating oranıyla dördüncü, Arka Sokaklar'ın tekrar bölümü 5,27 izlenme oranıyla beşinci sırada konumlandı.

AB Reyting Sonuçları (26 Ekim Cuma 2018)

Ölçümlenen reytinglere göre AB reytinglerinde dün en çok izlenen yapım 6,84 rating ile İstanbullu Gelin dizisi olurken, Fatih Portakal ile Fox Ana Haber 6,34 rating oranıyla ikinci, Tv8'in başarılı dizisi Kızım 5,58 rating oranıyla üçüncü, Show TV dizisi Gülperi 5,41 rating oranıyla dördüncü, TRT1'in başarılı dönem dizisi Payitaht Abdülhamid 5,27 rating oranıyla beşinci sırada yer aldı.

ABC1 Reyting Sonuçları (26 Ekim Cuma 2018)

ABC1 reytinglerinde de en çok izlenen dizi Gülperi oldu. 6,87 izlenme oranına ulaşan dizi birinci, Fatih Portakal ile Fox Ana Haber 6,68 izlenme oranıyla ikinci, Kızım dizisi 5,87 izlenme oranıyla üçüncü, İstanbullu Gelin dizisi 5,71 izlenme oranıyla dördüncü sırada yer alırken, Payitaht Abdülhamid dizisi 5,48 izlenme oranıyla beşinci sıraya adını yazdırdı. 

Reyting nedir?

Televizyon yayıncılığın vazgeçilmez bir parçası olan reyting sözcüğü dilimize ingilizce rating kelimesinden geçmiştir. Derece, derecelendirmek, Ölçümleme gibi anlamlara gelen reyting ülkemizde genellikle televizyon kanalları ve programlarının izlenme oranının ölçümlenmesinde kullanılır.

Ülkemizde ilk reyting ölçümü Avrupa'da bir çok ülkenin reyting ölçümlemesini yapan AGB Nielsen tarafından yapılmıştır. Bir süre avrupa şirketinin üstlendiği reyting sonuçlarını daha sonralarda TNS üstlenmiştir.

Televizyon reytingleri peoplemeter adı verilen özel bir cihazla hesaplanır. Peoplemeter sadece TNS tarafından belirlenen ailelerde bulunur. Normal bir uydu alıcısından izlenen kanalın reyting listelerine hiç bir etkisi yoktur.

Reyting sonuçlarının hesaplanması için TNS, eğitim ve ekonomik durumunu göz önünde bulundurarak gruplandırdığı 2201 haneye peoplemeter adı verilen cihazı kullandırıyor. Bu cihazı kullanan haneler karşılığında para ile değil çeşitli hediyelerle ödüllendiriliyor. Ve peoplemeter cihazından kimseye bahsetmemeleri gerektiğinin altını çizmek gerekiyor.

Sıradan bir televizyon izleyicisi için reytingler pek birşey ifade etmez ancak kanallar için reytingler büyük önem taşımaktadır. Şöyle ki ortada büyük bir pasta var ve her kanal bu pastadan büyük dilimler almak istiyor. Ne kadar büyük dilim o kadar kâr. Yani kısaca özetlemek gerekirse, reytingler kanalların reklam alabilmesi için en büyük etkendir. Reyting sıralamasında alt sıralarda yer alan bir çok dizi reklam alamadığı için yayından kaldırılıyor.

27-10-2018
Yazar Hakkında
Yorumlar
Etiketler