4 Ağustos Salı Reyting Sonuçları

4 Ağustos Salı Reyting Sonuçları
4 Ağustos Salı reyting sonuçları belli oldu. Dün TOTAL ve AB'de en çok hangi program veya dizi izlendi? İşte dünün reytingleri!

4 Ağustos Salı reyting sonuçları belli oldu. Dün akşam tv8'de MasterChef Türkiye ve Fox TV'de yayınlanan Yaparsın Aşkım yeni bölümleriyle ekrana gelen yapımlar olurken, Star TV'de Düğün Dernek 2, Show TV'de Güldür Güldür Show Tekrar bölümü, TRT 1'de ise 7. Koğuştaki Mucize filminin orjinal versiyonu izleyiciyle buluşan yapımlar oldu. Peki izleyicinin tercihi hangi yapım oldu? İşte dünün reytingleri!

TOTAL REYTİNG SONUÇLARI

TOTAL grubunda seyircinin tercihi yine MasterChef Türkiye oldu. Fox Ana Haber ve Show Ana Haber ikinci ve üçüncü sırayı alırken, İlker Ayrık'ın sunumuyla Fox ekranında izleyiciyle buluşan Yaparsın Aşkım programının yeni bölümü sekizinci, Düğün Dernek 2. Sünnet filmi ise beşinci sırada yer alan yapım oldu.

1 MASTERCHEF TURKIYE TV8
2 FOX ANA HABER FOX
3 SHOW ANA HABER SHOW TV
4 MASTERCHEF TURKIYE OZET TV8
5 DUGUN DERNEK 2 SUNNET (T.S) STAR TV
6 GULDUR GULDUR SHOW (TKR) SHOW TV
7 HABER ONU SHOW TV
8 YAPARSIN ASKIM FOX
9 DUGUN DERNEK 2 SUNNET (T.S) (TKR) STAR TV
10 RAFADAN TAYFA DEHLIZ MACERASI (T.S) TRT 1

AB REYTİNG SONUÇLARI

AB kategorisinde birinci ve ikinci sıra değişmedi. MasterChef Türkiye bu listede günü zirvede tamamlarken Fox Ana Haber ikinciliği korudu. Yaparsın Aşkım özet bölümü yedinci sırada yer alırken yeni bölümü dokuzuncu sırada, Düğün Dernek 2. Sünnet filmi ise günü altıncı sırada tamamlayan yapım oldu.

1 MASTERCHEF TURKIYE TV8
2 FOX ANA HABER FOX
3 MASTERCHEF TURKIYE OZET TV8
4 GULDUR GULDUR SHOW (TKR) SHOW TV
5 RAFADAN TAYFA DEHLIZ MACERASI (T.S) TRT 1
6 DUGUN DERNEK 2 SUNNET (T.S) STAR TV
7 YAPARSIN ASKIM OZET FOX
8 7. KOGUSTAKI MUCIZE (Y.S) TRT 1
9 YAPARSIN ASKIM FOX
10 DIRILIS ERTUGRUL (TKR) 360

REYTİNG NASIL ÖLÇÜLÜR?

Reyting sonuçları ülkemizin tamamını ilgilendirse de sadece 2200 aileden alınan sonuçlarla belirlenir. Bu kadar az denekle yapılan ölçme işlemi sonucunun gerçeği yansıtıp yansıtmadığı tartışılsa da başka bir yöntem şu an için yoktur. Peoplemeter adı verilen bir aletin belirlenen evlere yerleştirildikten sonra ölçümler yapılır. Etik olarak yapımcıların ve televizyon yöneticilerinin nerede olduğunu bilmediği bu Peoplemeterlar 24 saat boyunca en fazla izlenen programları liste halinde ortaya koyar.

Peoplemeterlar maddi ve sosyal durumlarına göre evlere dağıtılır. Böylece A-B, C1, C2, ve D-E grupları oluşturulur. Bu gruplar ailedeki en etkin kişinin eğitimi ve mesleğine göre belirlenir. AB grubu mesleki ve maddi olarak yüksek grup olarak kabul edilir. Ülkemizde AB grubu izleyici kitlesi olarak sadece 5 milyon kişi olduğu kabul edilir. Diğer gruplarda TOTAL seyirci kitlesini oluşturur. Bunlar yaş gruplarına göre de sınıflandırılır ve ölçüm başlar.

Bu şekilde reyting ölçümü ile hangi programın hangi sosyal kitleye ulaştığını ya da hangi yaş aralıklarına hitap ettiği de belirlenir. Bütün bunlar reklamın değerini belirler. Reklam verecek firmalar ilk olarak dizinin hangi reyting grubuna hitap ettiğine bakarlar ve ona göre reklamlarını çıkmaya başlarlar. Burada tabii ki dizinin izlenme oranının yüksek olmasını da isterler. Yüksek reyting de yüksek reklam ücreti demektir.

Reytingi az olan dizilerin doğal olarak reklam geliri de az olur. Şunu belirtmeden geçmeyelim her kanal saatte 12 dakika reklam yayınlar. Az reyting alan dizi de 12 dakika reklam yayınlar ama reytingi düşük olacağı için saniye ücreti de düşük olacaktır. Dizinin geleceği için reklamın önemli olduğunu biliyoruz. Az izlenme az para doğurur. Reyting alamayan diziler Sponsor da bulamaz. Bu tür reyting alamayan diziler birkaç bölümde final yaparlar.

05-08-2020
Yazar Hakkında
Yorumlar