4 Mayıs Cumartesi Reyting Sonuçları

4 Mayıs Cumartesi Reyting Sonuçları
4 Mayıs Cumartesi reyting sonuçları elimize ulaştı. TOTAL, AB ve ABC1 kategorilerinde dün en çok hangi yapım izlendi? İşte dünün reytingleri!

4 Nisan Cumartesi gününe ait reyting sonuçları belli oldu. Bir Aile Hikayesi, Survivor, Güldür Güldür, Kalk Gidelim, Erkenci Kuş ve Kim Milyoner Olmak İster gibi iddialı yapımların ekrana geldiği günde hangi yapım daha çok izlendi?

İşte 4 Nisan 2019 Cumartesi reyting sonuçları!

Dün total'de birinci sırada tv8'in sevilen yarışma programı 'Survivor Türkiye - Yünanistan' yer alırken ikinci sırada, 'Gülbin Tosun ile Fox Ana Haber Hafta Sonu', üçüncü sırada 'Bir Aile Hikayesi', dördüncü sırada 'Erkenci Kuş', beşinci sırada 'Güldür Güldür Show' yer aldı.

AB kategorisinde ise birinci sırada 'Gülbin Tosun ile Fox Ana Haber' yer alırken, ikinci sırada 'Bir Aile Hikayesi', üçüncü sırada 'Survivor Türkiye - Yünanistan', dördüncü sırada 'Güldür Güldür Show', beşinci sırada ise 'Kalk Gidelim' dizisi yer aldı.

TOTAL REYTİNG SONUÇLARI

1- SURVİVOR TÜRKİYE - YUNANİSTAN - TV8
2- GÜLBİN TOSUN İLE FOX ANA HABER HAFTA SONU - FOX TV
3- BİR AİLE HİKAYESİ - FOX TV
4- ERKENCİ KUŞ - STAR TV
5- GÜLDÜR GÜLDÜR SHOW - SHOW TV
6- KALK GİDELİM - TRT 1
7- İKİZLER MEMO - CAN - KANAL D
8- KİM MİLYONER OLMAK İSTER - ATV
9- GÜLDÜR GÜLDÜR SHOW ÖZET - SHOW TV
10- BİR AİLE HİKAYESİ ÖZET - FOX TV

AB REYTİNG SONUÇLARI

1- GÜLBİN TOSUN İLE FOX ANA HABER HAFTA SONU - FOX TV
2- BİR AİLE HİKAYESİ - FOX TV
3- SURVİVOR TÜRKİYE - YUNANİSTAN - TV8
4- GÜLDÜR GÜLDÜR SHOW - SHOW TV
5- KALK GİDELİM - TRT1
6- BİR AİLE HİKAYESİ (ÖZET) - FOX TV
7- ERKENCİ KUŞ - STAR TV
8- GÜLDÜR GÜLDÜR SHOW ÖZET - SHOW TV
9- KİM MİLYONER OLMAK İSTER - ATV
10- SURVİVOR EXTRA - TV8

REYTİNG NASIL ÖLÇÜLÜR?

Reyting sonuçları ülkemizin tamamını ilgilendirse de sadece 2200 aileden alınan sonuçlarla belirlenir. Bu kadar az denekle yapılan ölçme işlemi sonucunun gerçeği yansıtıp yansıtmadığı tartışılsa da başka bir yöntem şu an için yoktur. Peoplemeter adı verilen bir aletin belirlenen evlere yerleştirildikten sonra ölçümler yapılır. Etik olarak yapımcıların ve televizyon yöneticilerinin nerede olduğunu bilmediği bu Peoplemeterlar 24 saat boyunca en fazla izlenen programları liste halinde ortaya koyar.

Peoplemeterlar maddi ve sosyal durumlarına göre evlere dağıtılır. Böylece A-B, C1, C2, ve D-E grupları oluşturulur. Bu gruplar ailedeki en etkin kişinin eğitimi ve mesleğine göre belirlenir. AB grubu mesleki ve maddi olarak yüksek grup olarak kabul edilir. Ülkemizde AB grubu izleyici kitlesi olarak sadece 5 milyon kişi olduğu kabul edilir. Diğer gruplarda TOTAL seyirci kitlesini oluşturur. Bunlar yaş gruplarına göre de sınıflandırılır ve ölçüm başlar. 

05-05-2019
Yazar Hakkında
Yorumlar