41 TV kanalına aynı anda reklam veren Peak Games kimdir?

41 TV kanalına aynı anda reklam veren Peak Games kimdir?
41 TV kanalına aynı anda reklam vererek Türkiye'nin gündemine oturan Peak Games kimdir yada nedir? Peak Games kaç kişiyi işe alacak?

Bir anda ekranlar karardı. Kanal değiştirdik, nafile kurtulamadık. Kurtulamazdık da tam 41 televizyon kanalına aynı anda reklam veren Peak Games, Türkiye’nin gündemine oturdu. Peki, Peak Games kimdir ya da Peak Games nedir? Bunu canli tv izleyicileri için araştırdık.

Peak’in hedefi büyük! 

Mobil oyunda dünya birincisi olma hedefiyle çalışma arkadaşları aradığını 41 televizyonla cümle aleme duyuran Peak bu reklamla birlikte Türkiye’nin gündemine de oturdu. Hedef çook büyük!

İşte Peak ile ilgili bilinmeyenler!

Peak Games 2010 yılında İstanbul’da Sidar Şahir tarafından kurulan ve dünyaya açılan bir şirket. 2016 yılına kadar fazla adı duyulmayan Peak, Hasbro firmasına açtığı dava ile adını duyurdu. “My Little Pony: Puzzle Party” adlı oyunu klonladıkları iddiasıyla Hasbro’ya dava açan Peak 2017 yılında firma ile anlaştı. 

Bu durumla dikkatleri üzerine çeken Peak kart oyunları bölümünü 2017 sonlarında Zynga’ya 100 Milyon dolarlık bir nakit karşılığında sattı. 

Şu anda  Peak Games’in Toy Blast ve Toon Blast adlı oynlarından elde ettiği yıllık cirosunun 420 milyon dolar olduğu tahmin ediliyor. ABD’de en çok gelir elde eden mobil oyunlar arsında Toon Blast 6, Toy Blast 13. Sırada. Avrupa’da ise Toon Blast 13. Sırada görülüyor.

Peak’in bir reklamla hayatımıza girdiğini düşünmeyelim. Gördüğünüz gibi dünya mobil oyun alanına etkisi olan bir şirket. Peak Games’in Strateji Direktörü Ömer İnönü’ye göre  Peak Games’in piyasa değeri Unicorn’dan ileride. Bu demek oluyor ki Peak Games milyar dolarlık bir girişim. 

Türkiye’nin yıllık 853 milyon dolarlık mobil oyun geliri ile bağlantılı bir durum bu. Türkiye mobil oyun gelirleri sıralamasında dünyada 18. Sırada.

41 kanala reklam verdiler. Peki, kaç kişiyi işe alacaklar? 

Burada yapılan reklamın personelden ziyade bir imaj çalışması olduğu kesin. Siz  bu yazıyı okuyorsunuz,  biz yazıp ve yayınlıyoruz. Bu  durum reklamın başarısını gösteriyor. 60 kişilik açık kontenjan için 41 Tv kanalında reklam vermeyi sadece personel arama reklamı olarak görmemek gerekir. 

Orijinal bir reklam çalışması olmadığını bilmemeleri mümkün mü?

Bu kadar büyük etki oluşturan bir reklamın aslında orijinal olmadığının ortaya çıkması da çok ilginç. Belki de reklam kampanyası bu kadardı sonra konuşulması için yapıldı denilebilir ama Peak Games’in 400 milyon dolarlık bir reklam bütçesi var. Bu da mümkün görülmüyor.  

Peak Games 41 kanala reklam vererek çoğu kimsenin duymadığı markasını duyurmayı başardı. Bundan sonraki reklamlarının daha orijinal olmasını beklemek hakkımız artık, değil mi?

20-02-2019
Yazar Hakkında
Yorumlar
Etiketler