6 Kasım Salı 2018 Reyting Sonuçları

6 Kasım Salı 2018 Reyting Sonuçları
Merakla beklenen 6 Kasım Salı 2018 reyting sonuçları açıklandı. TOTAL ve AB reyting listelerinde dün yayınlanan hangi yapım hangi sırada yer aldı?

Birbirinden iddialı yapımların yarıştığı 6 Kasım Salı gününün reyting sonuçları belli oldu. Eşkiya Dünyaya Hükümdar Olmaz, Kadın, Mehmetçik Kutlu Zafer ve Ufak Tefek Cinayetler gibi iddialı dizilerin yarıştığı günde reytinglerin galibi kim oldu?

6 KASIM SALI TOTAL REYTİNG SONUÇLARI

TOTAL'de dün en çok izlenen dizi 12.26 izlenme oranı, 28.38 izlenme payı ile Fox TV ekranlarında yayınlanan Kadın dizisi oldu. Listenin ikinci sıradasında 9,18 izlenme oranı, 20,37 izlenme payı ile Eşkiya Dünyaya Hükümdar Olmaz yer aldı. Kadın dizisinin özet bölümü 3. sırada, Fatih Portakal ile Fox Ana Haber 4. sırada, Eşkiya Dünyaya Hükümdar Olmaz dizisinin özet bölümü 5. sırada yer aldı.

6 KASIM SALI AB REYTİNG SONUÇLARI

AB reyting listesinde de sonuçlar değişmedi. Kadın dizisi 9,75 izlenme oranı ve 23,03 izlenme payı ile birinci sırada yer alırken, Atv'nin başarılı dizisi Eşkiya Dünyaya Hükümdar Olmaz 8,01 izlenme oranı ve 18,37 izlenme payı ile ikinci sırada yer aldı. Listenin devamı şöyle sıralandı; Fatih Portakal ile Fox Ana Haber 3. srıada, Kadın dizisinin özet bölümü 4. sırada, Star TV'nin Ufak Tefek Cinayetler dizisi 5. sırada yer aldı.

Reyting nedir?

Televizyon yayıncılığın vazgeçilmez bir parçası olan reyting sözcüğü dilimize ingilizce rating kelimesinden geçmiştir. Derece, derecelendirmek, Ölçümleme gibi anlamlara gelen reyting ülkemizde genellikle televizyon kanalları ve programlarının izlenme oranının ölçümlenmesinde kullanılır.

Reytingler nasıl ve neden ölçülür?

Ülkemizde ilk reyting ölçümü Avrupa'da bir çok ülkenin reyting ölçümlemesini yapan AGB Nielsen tarafından yapılmıştır. Bir süre avrupa şirketinin üstlendiği reyting sonuçlarını daha sonralarda TNS üstlenmiştir.

Televizyon reytingleri peoplemeter adı verilen özel bir cihazla hesaplanır. Peoplemeter sadece TNS tarafından belirlenen ailelerde bulunur. Normal bir uydu alıcısından izlenen kanalın reyting listelerine hiç bir etkisi yoktur.

Reyting sonuçlarının hesaplanması için TNS, eğitim ve ekonomik durumunu göz önünde bulundurarak gruplandırdığı 2201 haneye peoplemeter adı verilen cihazı kullandırıyor. Bu cihazı kullanan haneler karşılığında para ile değil çeşitli hediyelerle ödüllendiriliyor. Ve peoplemeter cihazından kimseye bahsetmemeleri gerektiğinin altını çizmek gerekiyor.

07-11-2018
Yazar Hakkında
Yorumlar
Etiketler