ABD’den şok TRT kararı!

ABD’den şok TRT kararı!
O kanal, bizim televizyonculukta ilk göz ağrımız. Milli kanalımız ayrıca. Ancak bugün ABD Adalet Bakanlığı'ndan şok TRT kararı çıktı ve kimse ne olduğunu anlayamadı.

O kanal, bizim televizyonculukta ilk göz ağrımız. Milli kanalımız ayrıca. Ancak bugün ABD Adalet Bakanlığı'ndan şok TRT kararı çıktı ve kimse ne olduğunu anlayamadı. Duyanlara neler oluyor dedirten o haberi Yurter Özcan verdi. ABD Adalet Bakanlığının TRT ile aldığı şok karar neydi ve ülkemizde nasıl karşılandı, haberimizde. Şimdi detaylar

ABD’den şok TRT kararı!

Sıcak gelişmeyi Yurter Özcan geçti takipçilerine. CHP'nin ABD Temsilcisi Yurter Özcan bugün sosyal medya hesabından çok konuşulacak bir haberi paylaştı. Amerikan Adalet Bakanlığı'nın TRT'yle ilgili aldığı kararlar konusunda iddialarda bulunan Özcan önümüzdeki günlerde canımızı sıkacak o sıcak gelişmeyi yazdı.

TRT Lobicilik Yapıyormuş

Bir yandan başımızın belası Coronavirüs diğer yandan ABD Adalet Bakanlığının aldığı karar ülke olarak bizleri germeye devam ediyor. CHP ABD Temsilcisi Yurter Özcan, ABD Adalet Bakanlığı'nın TRT'yi lobicilik faaliyeti yapan kurumlar arasına aldığını iddia ederek 6 ayda bir kendilerine rapor verilmesi gerektiğini dile getirdi. Yurter Özcan'ın yazdığına göre ABD Adalet Bakanlığı, TRT’nin ABD’deki çalışmalarını siyasi faaliyet olarak görüyor. Bu yetmez gibi bakanlık nezdinde lobicilik kaydı yapmasını, faaliyetlerini 6 ayda bir raporla kendilerine sunmasını istiyor. Canlitv olarak sorumlu gazetecilik anlayışıyla Yurter Özcan’ın konuyla ilgili paylaşımını aynen yayınlıyoruz: "ABD Adalet Bakanlığı, TRT’nin ABD’deki çalışmalarının siyasi faaliyet olduğunu, bu yüzden bakanlık nezdinde lobicilik kaydı yapmasını, faaliyetlerini 6 ayda bir raporla kendilerine sunmasını istedi."

TRT'nin Tarihçesi

O bizim milli kanalımız. TRT 1 denince deyince aklımıza her zaman ilkler gelir. Çünkü ülkemizin yurt genelinde yayın yapan ilk yerli televizyon kanalıdır. Ana binası Ankara Oran Sitede olup başta İstanbul olmak üzere yurdun 7 bölgesinde binalarında 40 bini aşkın personelle hizmet vermektedir. İlk yayınını Nuran Devres sunuculuğunda Ankara'da gerçekleştiren TRT 1984 yılına kadar renksiz yayın yaptı. İlk genel müdürü Adnan Öztrak, göreve 29 Nisan 1964'te başladı. Şubat 1968 tarihinde ilk televizyon oyunu "Şair Evlenmesi" canlı olarak yayınlanan TRT’de ilk renkli yayın 1976 tarihinde gerçekleştirildi. 1982 yılında kısmen, 1984 ise tamamen renkli yayına geçilen TRT kanalı, 1989 yılında açılan özel televizyonlara da eleman noktasında kaynak görevi yaptı. Payitaht, Diriliş, Ya İstiklal Ya Ölüm gibi unutulmaz yapıtlara imza atan TRT halen 13 adet kanalıyla Dünya çapında yayın yapmaktadır.

22-03-2020
Yazar Hakkında
Osman Nuri Bahadır

Osman Nuri Bahadır

Tokat- Zile’de doğdu. 1994 yılında Atatürk Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyat Öğretmenliğinden mezun oldu. Türkiye'nin her bölgesinde 25 .. devamı.. mail
Yorumlar