Acun Ilıcalı TV8'i sattı mı?

Acun Ilıcalı TV8'i sattı mı?
Tv 8 Satıldı mı? Ünlü Televizyon Sunucusu ve Medya Patronu Acun Ilıcalı Tv 8'i Sattı mı? Tv 8'in Yeni Sahibi Kim? Acun Ilıcalı Tv 8'in Satışıyla İlgili Neler Söyledi?

Televizyon dünyasının başarılı ve yetenekli isimlerinden Acun Ilıcalı’nın hisselerinin çoğunluğuna sahip olduğu Tv 8’i sattığı medya dünyasını bir anda karıştırdı. Ilıcalı Acun Medya'da yakaladığı başarının ardından MNG Holding'den 13 Kasım 2013 yılında TV8 kanalını satın almış ve medya patronları sınıfına dahil olmuştu. Ilıcalı Tv 8’i satın aldıktan sonra iddialı bir yenilenmeye giderek kanalı en çok seyredilenler arasına sokmayı başarmıştı. Tv 8’de yayınlanan ve telif hakları Acun Medya’da olan Yetenek Sizsiniz Türkiye, Survivor, O Ses Türkiye gibi reyting rekorları kıran birçok programı Tv 8’de yayınlayarak kanalı en çok seyredilenler arasında belli bir yer edinmesini sağlamıştı. Ancak kanalın gelir gider tablosunu istediği duruma getiremeyen Acun Ilıcalı bir süre önce Tv 8’in hisselerinin bir bölümünü Doğuş Holding'e satmıştı. Ancak bu satışta gelir gider tablosunu düzeltemeyince Tv 8 zor günler yaşamaya başlamıştı.

Ilıcalı TV8'i Sattı İddiası

Acun Ilıcalı 13 Kasım 2013’te MNG Holding’ten 70 milyon dolar karşılığında Tv 8’i satın almış ve kanalda yaptığı yenileme ve programlarla kanalın değerini 400 milyon dolara kadar çıkarmayı başarmıştı. Tv 8’de yayınlanan O Ses Türkiye, Survivor ve Yetenek Sizsiniz Türkiye gibi yapımlar her zaman reytinglerde zirveye oynadı. Ancak tüm bunlara rağmen kanalın gelir gider tablosundaki makas açıldı ve Acun Ilıcalı Tv 8’i satma kararı aldı.

Tv 8’i Kim satın Aldı?

Uzun zamandır medya kulislerinde satılacağı konuşulan Tv 8’i satmak için Ilıcalı’nın önce Azerbaycanlıların sahip olduğu Global Medya Group A.Ş ile görüştüğü ancak anlaşma sağlayamadığı söylentileri yayılmıştı. Bu söylentilerin ardından satış anlaşması için kanalla ilgilenen Medical Park Hastaneler grubuyla görüşmeler yapılmış ve anlaşma sağlandığı yönünde haberler yayınlanmıştı. Bu söylentilerden sonra son kanal için son teklif ise İsviçre merkezli bir holdingden geldi. Maxam Holding’in TV8’i satın almak için ciddi bir teklif yaptığı öne sürüldü. Mahmut Karakeçili’ye ait olan Maxam Holding 2016 yılında Lange şirketler grubunu satın alarak Maxam Holding bünyesinde topladı.

Acun’dan Yalanlama Geldi

Tüm bu gelişmelerden sonra son dakika bilgisi olarak Acun Ilıcalı’dan bir açıklama geldi. Konuyla ilgili konuşan ünlü televizyoncu “Tv 8’e teklifler olduğu doğru ancak sözü edilen yer değil” dedi. Acun Ilıcalı'nın televizyon kanalının satışının ardından Acun Medya şirketiyle dünyanın birçok ülkesine yarışma programı yapmaya devam edeceği de belirtiliyor.

12-03-2019
Yazar Hakkında
Yorumlar