Acun Ilıcalı'nın Büyük Başarısı ;5. Kez En Etkin 500 listesinde!

Acun Ilıcalı'nın büyük başarısı ;5. kez en etkin 500 listesinde!
Medya ve spor yatırımlarıyla dünyada da tanınmaya başlayan Acun Ilıcalı beş yıl üst üste en etkin 500 listesine giren tek “Türk iş insanı” oldu

İngiliz Variety Dergisi ‘nin en etkin 500 listesi nedir? Hangi ülkeden kaç iş insanı bu listede yer alıyor? Listede başka Türk var mı? Acun Ilıcalı kimdir? Ve daha bir sürü merak edilenler yazımızın içeriğinde bulabilirsiniz…

Acun Ilıcalı'nın Büyük Başarısı ;5. Kez En Etkin 500 listesinde!

Her sene medya ve eğlence sektörünün en başarılı 500 ismini seçen dünyaca ünlü “İngiliz Variety Dergisi” bu sene yine Acun Ilıcalı ‘yı listesine aldı. Medya ve spor yatırımlarıyla dünyada da tanınmaya başlayan Acun Ilıcalı beş yıl üst üste listeye giren tek “Türk iş insanı” oldu.

Listede başka tanıdık isimler var mı?

Listede Acun Ilıcalının yanı sıra Apple ‘ın Ceo ‘su Tim Cook, Instagram ve Facebook ‘un sahibi Mark Zuckerberg, Amazon ‘un sahibi Jeff Bezos gibi isimler de yer alıyor.

 

Listede başka Türk iş insanı var mı?

Listeye giren başka bir Türk  işadamı da Mubi ‘nin kurucusu Efe Çakarel oldu. Efe Çakarel İngiliz pasaportuna da sahip olduğu için hem Türkiye ‘nin hem De İngiltere ‘nin listesinde yer alıyor.

Listedekiler hangi kıtadan ve ne kadarı kadın?

Variety dergisinin listesinde sektöre yön veren otoriteler, üst düzey yöneticiler, yapımcılar, online oyun sektörünün önde gelenleri, yatırımcılar, ve girişimlerini ilerletmiş isimler yer alıyor. Listeye baktığımızda 376 erkek ve 124 kadın göze çarpıyor. Kuzey Amerika ‘dan 359, Avrupa ‘dan 108, Asya ‘dan 44, Avustralya ‘dan 12, Afrika ‘dan 6 ve Güney Amerika ‘dan 5 iş insanı listede yer aldı.

Ülkelere göre en etkin iş insanları

Ülkelere göre bakıldığında listeye girenler şu şekilde sıralanıyor; ABD 349, Birleşik Krallık 63, Kanada 16, Fransa 16 isimle listenin ilk dördünde yer alıyor. Avustralya ve Çin 8; Almanya, İtalya ve Hindistan 7; Japonya 6; İsrail 5; Yeni Zelanda Güney Kore, İspanya ve İsveç 4; Hong Kong, İrlanda, Lübnan ve Güney Afrika 3; Arjantin, Şili, Danimarka, Meksika, Nijerya, Porto Riko ve Türkiye 2; Barbados, Belçika, Brezilya, Küba, Mısır, Libya, Malezya, Hollanda, Polonya, Katar, Singapur,

Birleşik Arap Emirlikleri 1

Acun Ilıcalı Kimdir?

Erzurum Aziziyeli bir ailenin evladı olarak 29 Mayıs 1969 tarihinde Edirnede dünyaya geldi.Kooperatifler İl Müdürü olan Annesi İlknur Hanım, Müteahhit olan babası Ergün Bey ve abisi Ömer Cenker ile çok mutlu bir çocukluk yaşadı.Abisini kıskandığından okula daha 5 yaşında başladı ve bu yüzden okulu hep oyun olarak gördüğünü söylemiştir.İlkokul ve ortaokulu Edirne ‘de liseyi İstanbul ‘da babaannesinin yanında okudu./ yıl okumasına rağmen Kazanmış olduğu İstanbul Üniversitesi İngilizce Öğretmenliğini bitirememiştir. Fakat İngilizce bilmenin avantajını hep kullanmıştır. Daha 19 yaşında evlenen ve 1 kız evlada sahip olan Ilıcalı’ya babası bakmıştır. Bodruma torunlarıyla giderken trafik kazası geçiren Ergün Bey ve İlknur Hanım olay yerinde hayatını kaybetmiştir.Acun Ilıcalı’nın kızı 18 ayrı kırıkla aylarca hastanede kaldıktan sonra hayata dönmüştür.

Televizyonculuğa Show TV ‘de Beşiktaj muhabiri olarak başlamıştır. 2002 de Acun Firarda ile şöhreti yakaladı.2006 ‘da Acun Medya ‘yı kurdu. Fear Factor, Var mısın Yok musun, Survivor, Yetenek Sizsiniz Türkiye, O Ses Türkiye gibi onlarca programın yapımcılığını ve sunuculuğunu yapmıştır. 2013 ‘te TV 8’i sonra da Exen Platformunu kurdu. En son İngiltere ‘nin Hull City futbol takımının sahibi oldu.

31-12-2022
Yazar Hakkında
Yorumlar