Ahmet Kural Yeni Dizisiyle Ekranlara Dönüyor

Ahmet Kural Yeni Dizisiyle Ekranlara Dönüyor
Dizi ve film dünyasının başarılı oyuncularından ünlü ve başarılı oyuncu Ahmet Kural uzun bir sürenin ardından yeniden televizyon ekranlarına dönüyor.

Türk dizi ve sinema dünyasının başarılı oyuncularından Ahmet Kural bir süredir dizilerde görünmüyordu. Başı kadına şiddet iddialarıyla dertte olan ve zaman zaman magazin basını ve sosyal medyada bununla ilgili haberlerle gündem olan başarılı oyuncu sonunda asıl mesleği ile yeniden gündem oldu. Ünlü ve başarılı oyuncu Ahmet Kural TRT 1 ekranlarında yakın zamanda ekrana gelecek olan dönem dizisi Bir zamanlar Kıbrıs ile yeniden sevenleriyle buluşmanın heyecanını yaşamaya başladı. Bir süredir ekranlardan uzak olan oyuncu şimdilerde Kıbrıs’a giderek hazırlıkları biten ve kayıt diyen dizinin çekimlerine katılmaya başladı. Bir Zamanlar Kıbrıs Dizisinde Sakız Tüccarı Kemal dereli karakterine hayat verecek olan Ahmet Kural’ın bu diziyle yeniden ekranlara dönecek olması sevenlerini de oldukça mutlu etti.

Sakız Tüccarı Kemal Dereli Kimdir?

TRT 1 ekranlarında yayınlanacak olan dönem dizisi Bir Zamanlar Kıbrıs adlı 60 dakikalık bir dizi olarak ekrana gelecek. Kıbrıs’ta 1963 yılları ve sonrasında yaşanan olayları ekrana taşıyacak dizi özellikle Rumların Türk’lere karşı uyguladığı baskı ve saldırıları ekrana getirirken bu saldırılara maruz kalan Türk ailelerin dağılması ve türlü zor şartlara ve göçlere uğraması dizinin ana temasını oluşturacak. Dizide Göçe zorlanan ve yerlerinden edilen Türk’lerin liderliğini ise sakız Tüccarı Kemal Dereli karakteriyle ünlü oyuncu Ahmet Kural yapacak. Sakız Tüccarı Kemal Dereli 1963 yılında Adanın Pastoral bölgesinde mutlu bir hayat sürerken kanlı noel sonrası onunda ailesi saldırıya uğramıştır. Bu saldırılar sonrasında binlerce Türk hayatta kalabilmek için mecburi bir göçe çıkarlar. Göçe zorlanan bu aileler arasında Kemal dereli ve ailesi de vardır ve Kemal dereli bu göç sırasında Türklerin liderlini üstlenecektir.

Bir zamanlar Kıbrıs

TRT 1 ekranlarında yakın zamanda ekrana gelmesi beklenen ve Kıbrıs’ta çekimleri başlayan dizi bir dönem dizisi olarak dikkatleri çekiyor. Türklerin yaşadığı zulüm ve baskıları anlatacak dizide Ahmet Kural, Serkan Çayoğlu, Pelin Karahan, Tayanç Ayaydın, Gülper Özdemir, Devrim Saltoğlu gibi usta isimler yer alıyor. Dizide Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin ilk cumhurbaşkanı olan Rauf Denktaş’ın da canlandırılacağı öğrenilirken bu ismi Devrim Saltoğlu canlandıracak. Bir Zamanlar Kıbrıs yakında TRT 1 ekranlarında seyirciyle buluşacak.

06-02-2021
Yazar Hakkında
Yasemin Nisa

Yasemin Nisa

1983 yılında İstanbul'da doğdu. İlkokul, ortaokul ve lise eğitimini İstanbul'da tamamladı. 2010 yılında Anadolu universitesi iktisadi ve ida .. devamı.. mail
Yorumlar