Akit Tv sunucusu ve annesi koronavirüs sebebiyle vefat etti

Akit Tv sunucusu ve annesi koronavirüs sebebiyle vefat etti
Koronavirüs salgını sebebiyle dünyada ve Türkiye'de birçok ölüm yaşanıyor. Akit Tv sunucusu Süleyman Usta ve annesi de koronavirüse yakalanarak vefat etti.

Koronavirüs salgını sebebiyle her gün yüzlerce kişinin ölüm haberini alıyoruz. Meslekleri gereği evlerine çekilemeyen basın mensupları da virüsten en çok etkilenen meslek gurupları arasında. Dünya genelinde yüzbinlerce cana mal olan virüs salgını en yakımızdaki insalara kadar bulaşmaya devam ediyor. Akit TV program yapımcısı ve sunucusu Süleyman Usta da koronavirüsten hayatını kaybedenlerden. Yücel Süleyman Usta’nın annesi de virüs sebebiyle yaşamını yitirdi. Dörder saat arayla aynı aileden iki kişinin hayatı son buldu. Süleyman Usta Akit TV de Sümenaltı, Haber Analiz gibi programları hazırlayıp sunuyordu.

Annesi de 4 saat sonra vefat etti

Deneyimli basın çalışanı Yücel Süleyman Usta, sosyal medya hesabından, “Son test sonucum maalesef pozitif çıktı, hastanede karantinaya giriyorum, önce Alah’a sonra sağlıkçılara emanetim, dualarınızı esirgemeyin” paylaşımında bulunmuştu. Usta bu mesajı, 29 Mart'ta paylaşmıştı. Süleyman Usta bu paylaşımının ardından karantinaya alınmış ve hastanede tedavi görüyordu. Usta'nın 14 Nisan'da vefat haberi geldi. Usta, hastanede yapılan tüm müdahaleye rağmen yaşama tutunamadı. Süleyman Usta’nın ardında bir üzücü haber de şeker hastası olan ve koronavirüse yakalanan annesinden geldi. Süleyman Usta’nın annesi Nurhayat Usta da dört saat sonra koronavirüs sebebiyle hayata veda etti. 55 yaşındaki usta ve annesi ebediyete uğurlandı.

Koronavirüs hayatı tehdit ediyor

Koronavirüs salgını sebebiyle birçok kişi hastanelerde tedavi görürken çok sayıda kişi ise evlerinde veya özel hazırlanan yerlerde karantinada tutuluyor. Çin'in Wuhan şehrinde ortaya çıkan ve dünyadaki birçok ülkeye yayılan salgın özellikle kronik hastalıkları olan kişilerde ölümcül oluyor. Henüz aşısı veya tedavisi bulunamayn virüs sebebiyle gündelik hayatlar sekteye uğrarken, 65 yaş üstü ve 20 yaş altı kişilere sokağa çıkma yasağı getirildi. Türkiye'de de ölüm ve yayılım oranların arttığı salgın çok sayıda kişinin ölümüne sebep oldu. Yücel Süleyman Yücel ve annesinin ölümüyle aynı gün Büyük Türkiye Partisi Genel Başkanı Haydar Baş'ın da vefat haberi geldi. Birçok sağlık çalışanı ve ünlü ismin de yakalandığı koronavirüs etkisini sürdürmeye devam ederken yetkililer sokağa çıkılmaması konusunda uyarılarda bulunuyor.

 

14-04-2020
Yazar Hakkında
Metin Caba

Metin Caba

Belgesel, dizi, sinema, televizyon programlarında çeşitli görevler alan Metin Caba, uzun süredir medya sektöründe yer çalışmalar yapıyor. C .. devamı.. mail
Yorumlar