Aleyna Tilki'den 'kız isteme' polemiği

Aleyna Tilki'den 'kız isteme' polemiği
Genç şarkıcı Aleyna Tilki yaptığı paylaşımlarla gündem olmaya devam ediyor. Aleyna Tilki bu kez 'kız isteme' geleneği hakkında tartışma yaratan sözler söyledi.

Şarkılarıyla beğeni toplayan 21 yaşındaki Aleyna Tilki sosyal medya paylaşımlarıyla da dikkat çekiyor. İddialı bir tarzı olan Aleyna Tilki özellikle gençlere hitap eden şarkıları ve danslarıyla büyük bir hayran kitlesine ulaştı. Sosyal medya hesaplarını da aktif bir şekilde kullanan Aleyna Tilki yaptığı paylaşımlarla gündem olmayı başarıyor. Aleyna Tilki'nin son yazdığı mesajlar ise takipçilerini ikiye böldü. Aleyna Tilki bu kez kız isteme geleneği hakkında yorum yaptı. Kız isteme geleneğini saçma bulduğunu yazan Aleyna Tilki'nin paylaşımı yeni bir tartışmanın fitilini de ateşledi.

Aleyna Tilki'nin takipçileri ikiye bölündü

Ünlü şarkıcı Aleyna Tilki sosyal medya hesabından kız isteme geleneğini eleştirdi. Bu adeti saçma bulduğunu söyleyen Aleyna Tilki, paylaşımın sonuna 'irennnç' kelimesini de ekledi. Sosyal medyada da milyonlarca takipçisi olan Aleyna Tilki'nin paylaşımına bazı takipçileri tepki gösterirken bazı takipçileri de destek mesajları attı. Aleyna Tilki twitter hesabından yaptığı paylaşımda, "Kız isteme olayı çok saçma Ne münasebet mal ister gibi kızı oğluma verir misiniz falan filan yaaaaaaaaa irennnç. İnsan gibi evlencez rızanız var mı de olsun bitsin" ifadelerini kullanmıştı. Aleyna Tilki'nin paylaşımına bazı kullanıcılardan geleneklere saygılı olması yönünde tepkiler geldi. Ayrıca Aleyna Tilki'nin paylaşımlarında yaptığı kelime hatalarına da bazı kullanıcılardan tepki geldi. Aleyna Tilki'ye Türkçe'yi düzgün kullanması yönünde tavsiyeler de yapıldı.

Aleyna Tilki 'düşünce özgürlüğü' yorumu

Çocuk yaşta sahnelerle tanışan ve 21 yaşında büyük bir başarı sağlayan Aleyna Tilki sıra dışı yaşamıyla da dikkat çeken isimlerden. Cesur dansları ve hareketleriyle çoğu zaman eleştirilen Aleyna Tilki bu kez gelenekler hakkında sarf ettiği sözlerle gündeme geldi. Aleyna Tilki kız isteme ile ilgili paylaşımının ardından yeni paylaşımlar yapmaya devam etti;

"Zaman kavramı bile toplumları yönetmek için ortaya atılmış bir yalannnnnnnnn. Günümüz ilişki kalıpları bile insanlığı yönetmek ve düşünce özgürlüğünden alıkoymak için yaratılmış gerçekten gerçekleşmesi imkansız olan yalanlardır… Bağlar demiyorum ‘ilişki kalıpları’ diyorum ve de… Bence günümüz ilişki kalıpları gerçekçi bağlar kurmamıza tamaaamen engel oluyor."

22-03-2022
Yazar Hakkında
Metin Caba

Metin Caba

Belgesel, dizi, sinema, televizyon programlarında çeşitli görevler alan Metin Caba, uzun süredir medya sektöründe yer çalışmalar yapıyor. C .. devamı.. mail
Yorumlar