Alina Boz ve Denizcan Aktaş’ın Başrolünde Oynadığı Bandırma Füze Kulübü’nün Vizyon Tarihi Belli Oldu

Alina Boz ve Denizcan Aktaş’ın Başrolünde Oynadığı Bandırma Füze Kulübü’nün Vizyon Tarihi Belli Oldu
Gerçek bir hikayeden beyazperdeye aktarılan Alina Boz ile Denizcan Aktaş’ın başrolünü paylaştığı ‘Bandırma Füze Kulübü’ filminin vizyon tarihi belli oldu! Film ne zaman?

Ekranların genç ve yetenekli oyuncuları, son yılların en çok beğenilen isimlerinden Alina Boz ve Denizcan Aktaş başarılı ve çok etkili bir filmde bir araya geldi. Geçtiğimiz yıl filmin çekimleri Bandırma’da gerçekleşti. Çekimleri tamamlanan filmin vizyon tarihi uzun bir aradan sonra nihayet belli oldu. Alina Boz en son Atv’nin Maraşlı dizisinde rol almıştı. Dizide başrolü güzel oyuncu Alina Boz, Burak Deniz’le paylaşmıştı. Çok iyi bir ikili olan oyuncu, hayran kitlesini bu dizi sayesinde büyütmüştü. Daha sonra Netflix’te yayınlanan Aşk 101 dizisinin ikinci sezonuyla izleyicinin karşısına çıktı. En son Star Tv’de Menajerimi Ara dizisiyle Deniz Can Aktaş ekrana gelmişti. Yayınlanan dizide genç oyuncu Ahsen Eroğlu ile çok iyi bir partner olmuştu. Bu sezon ise TRT1 ekranlarında Kasaba Doktoru dizisi ile izleyici karşısına çıktı. Başrollerini Ozan Akbaba ve Hazal Subaşı ile paylaşıyor. İki genç ve başarılı oyuncu Bandırma Füze Kulübü filmi ile sinemada izleyici karşısına çıkacak. İddialı bir proje olan Bandırma Füze Kulübü filminin vizyon tarihi belli oldu. Filmin konusu ne? Oyuncu kadrosunda kimler var? Filmin vizyon tarihi ne zaman? İşte merak edilenler…

Bandırma Füze Kulübü - 1. Fragman

‘Bandırma Füze Kulübü’ Filmi 21 Ekim’de Vizyonda

Bandırma Füze Kulübü filminin senaryosu gerçek hayat hikayelerinden esinlenilerek yazıldı. Yeni kuşağın genç yetenekleri ve usta oyuncu kadrosuyla gelecek sezonun en iddialı yapımlarından biri olacak ‘Bandırma Füze Kulübü’ nün yapımcılığını Mustafa Uslu, yönetmenliğini Ömer Faruk Sorak üstleniyor.

Yönetmen koltuğunda Ömer Faruk Sorak’ın oturduğu filmin çekimlerini 25 Ekim’de Mudanya ve Trilye de çekip tamamladılar. Bandırma Füze Kulübü Türkiye’nin ilk Uzay Oluşumu.


‘Bandırma Füze Kulübü’ Filminin Konusu Ne?

Kısıtlı imkanlara, engellere rağmen tüm dünyaya bu büyük yarışta ‘Biz de varız’ diyen Bandırmalı gençlerin hikayesini anlatıyor. Gerçek hayat hikayesinden esinlenerek beyaz perdeye aktarılan Bandırma Füze Kulübü isimli film gökyüzüne füze göndermeyi başaran gençleri konu alıyor.


Bandırma Füze Kulübü filmine konu olan gerçek hikaye şöyle gelişmişti: Yıl 1957… İnsanlık uzayı fethetmeye hazırlanıyor. Sovyet’ler Sputnik 1’i uzaya fırlatıyor ve yörüngeye yerleştiriyor. Dünya bu müthiş haberle çalkalanırken, bilim dünyası için devrim sayılan bu gelişme, Bandırmalı bir grup liseli gence de ilham olur. Fezaya füze gönderme hayalleri kuran ve bu konuda çalışmalar yapan gençler, ‘yeni yeni icatlar’ çıkarmayın diyenlere inat, 1959 yılında füze yapma çalışmalarına başlar.

İlk denemelerinde başarısız olsalar da idealist öğretmenlerinin ve insanlığa hizmet gönüllüsü ileri görüşlü dostlarının desteğiyle ‘zoru’ başarırlar ve Türk uzay ve havacılık tarihine adlarını yazdırırlar. Yaptıkları çalışmalarla döneme damga vuruyor; Avrupa ve Amerika basınına haber olurlar.



‘Bandırma Füze Kulübü’ Filminin Oyuncu Kadrosu

Bandırma Füze Kulübü filminin başrollerinde Alina Boz, Deniz Can Aktaş, Aslı Bekiroğlu, Atay Yıldız, Erkan Kolçak Köstendil, Öykü Gürman, Görkem Sevindik, Tolga Canbeyli, Bülent Alkış ve Altan Erkekli’nin paylaştığı filmin oyuncu kadrosunda ayrıca Ahmet Saraçoğlu, Nizam Namidar, Gökhan Yıkılkan, Asaf Doğan, Bahtiyar Engin, Bartu Mutlu, Başak Akan, Özkan Ayalp, Çiçek Acar, Emre Yılmaz, Hande Oktan, Ayhan Pekbilgin ve Kayra Orta rol alıyor.







25-06-2022
Yazar Hakkında
Belma Arslan

Belma Arslan

1985 yılında Adapazarı'nda doğdu. 2008 Yılında Sakarya Üniversitesi Turizm ve Seyahat İşletmeciliğinden, 2011 yılında da Anadolu Üniversi .. devamı.. mail
Yorumlar