Arda Ayten Kimdir?

Arda Ayten Kimdir?
Atv ekranlarında yayınlanan Kim Milyoner Olmak İster yarışmasında bir milyon lira kazanan üniversite öğrencisi Arda Ayten Kimdir? Nelerden hoşlanır, hayalleri neler? İşte cevabı!

Son zamanların en heyecanlı yarışmalarından biri yaşandı geçtiğimiz günlerde. Dünyanın ve Türkiye’nin en çok kazandıran yarışma programı olduğunu iddia eden Kim Milyoner Olmak İster’in deha yarışmacısı Arda Ayten geçtiğimiz sezon bütün sorulara cevap vererek son soruya kadar gelmişti. Sezon arası veren yarışmanın yeni sezonda yayınlanan ilk bölümünde yarışma milyonluk soruyla ekranlara geldi. Yarışmacı Arda Ayten’in milyonluk soruyu doğru cevaplayıp cevaplayamayacağının ve bir milyon liranın sahibi olup olamayacağının belli olacağı yarışma sonrası Arda Ayten milyonluk soru olan İstiklal Marşında aşağıdaki kelimelerden hangisi daha az kullanılırın cevabını doğru bilerek yarışmada uzun zaman sonra bir milyon lira kazanan yarışmacı oldu. Peki bir milyon liranın sahibi olan Arda Ayten kimdir?

Arda Ayten Kimdir?

Henüz 19 yaşında olan ve Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde okuyan Arda Ayten tam bir kitap kurdu olarak biliniyor. Şimdiye kadar dört kitap yazdığını ifade eden yarışmacı “param olmadığı için senede yalnızca 150 kitap okuyabiliyorum” şeklindeki açıklamaları seyircinin gönlünü fethetmesini sağlamıştı. Bir milyon lirayı kazanan yarışmacının kazandığı parayla dil öğreneceğini ve çok fazla kitap alıp okuyacağını belirtmesi herkesin takdirini topladı. Kitaplara karşı derin ilgisi olduğunu ve bu nedenle harcamalarını ağırlıklı olarak kitap üzerine yaptığını ifade eden Arda Ayten bu yıl içinde toplam 100’ü aşkın kitap okuduğunu dile getirdi.

Arda Ayten Yürekleri Dağladı!

Milyon liranın sahibi olan Arda Ayten yarışma boyunca kültürünü konuşturarak başarılı bir performans ortaya koymuştu. Arda Ayten, anne ve babasının kendisi 4 yaşındayken boşandıklarını belirterek babasının şimdiye kadar kendisini asla arayıp sormadığını dile getirdi. Bu açıklamasıyla tüm Türkiye’nin yüreklerini burkan Arda Ayten stüdyoda duygusal anların yaşanmasına sebep oldu.

Kazandığı Parayla Ne Yapacak?

Bir Milyonluk soruya cevap veren ve bir milyon lirayı kazanan Arda Ayten bu parayı ne yapacaksınız sorusuna verdiği cevapta “Gelecek yaz öğrenebildiğim kadar dil öğrenmeye çalışacağım. Kitaplarımın hepsini kendim basacağım. Hayatım boyunca üniversite okuyacağım ve bir öğrenci olarak öleceğim. Birkaç farklı enstrüman çalacağım ve istediğim hayallerim için çabalayacağım. Ödül her şeyi hızlandıracak. Bu ödülle 50 bin kitap alabilirim. Bu zaten hayatım boyunca okuyamayacağım bir sayı ama en azından önümde bir çıta olur” açıklamasını yaptı.

07-10-2019
Yazar Hakkında
Emir Mete

Emir Mete

1984 yılında Sivas’ın uzak bir köyünde her türlü moderniteden ve karmaşadan uzak bir şekilde dünyaya geldi. Çocukluğunu doya doya olmasa .. devamı.. mail
Yorumlar