Arka Sokaklar setinde kriz: Çalışanlar iş bıraktı

Arka Sokaklar setinde kriz: Çalışanlar iş bıraktı
Arka Sokaklar dizisi setinde yaşananlar çalışanların iş bırakmasına yol açtı. Arka Sokaklar'ın 14 sezondur sanat yönetmenliğini yapan Çiğdem Çimen Şerefoğlu da istifa etti.

Ekranların en uzun soluklu dizisi Arka Sokaklar setinde kriz var. 16 sezondur ekranda olan Arka Sokaklar dizisi set ekibi iş bırakıyor. Maaşlarını alamadıklarını belirten set çalışanları iş bırakma eylemi yapacaklarını açıkladı. Arka Sokaklar dizisinin 14 yıldır sanat yönetmenliğini yapan Çiğdem Çimen Şerefoğlu ise istifa etti. Şerefoğlu istifasını sosyal medya hesabından duyurdu. Kanal D'de yayınlanan Arka Sokaklar dizisi yeni sezonda da ilgiyle takip edilirken set çalışanları yeni sezonda hiçbir ödeme alamadıklarını belirtiyor.

Arka Sokaklar setinde neler oluyor?

Erler Film tarafından çekilen ve yapımcılığını Türker İnanoğlu'nun üstlendiği sevilen dizi Arka Sokaklar da set çalışanları maaşlarını alamadıkları gerekçesiyle iş bırakma eylemi için harekete geçti. Yeni sezon başladığından beri hiç ödeme yapılmadığını belirten set çalışanları isyan etti. Arka Sokaklar sanat yönetmeni ise istifa ettiğini sosyal medyadan duyurdu. Sanat yönetmeni Çiğdem Çimen Şerefoğlu, "14 sezondur sanat yönetmenliği yaptığım diziden sigortalarımız ve maaşlarımız ödenmediği için istifa ediyorum" ifadelerini kullandı.

Arka Sokaklar ekibi sete çıkmama kararı aldı

Arka Sokaklar setinde yaşanan sorunlar yönetime bildirildi. Medya Radar'ın haberine göre 24 Ağustos'ta iş başı yapan ekibin sigortaları 20 Ekim'de başlatıldı. Öte yandan yeni sezonun yayınlanan 6 bölümüyle beraber toplamda 8 bölüm alacaklı olan ekip haklarını talep etti. Yönetim ise ödemelerin 3 hafta sonra yapılacağını belirtti. Oyuncu, kemeramanlar, ışık ekibi, senaryo ve sanat ekibi başta olmak üzere dizi çalışanlarının birçoğu haftalık ücretlerini alamadıklarını ve bu nedenle haklarını alana kadar sete çıkmayacaklarını açıkladı.  

Kanal D'de yayınlanan Arka Sokaklar dizisi yıllardır ekrana gelmeye devam ediyor. 6. Kez dalya yapan Arka Sokaklar'da çalışanların maaşlarının ödenmemesi nedeniyle kriz yaşanıyor. Birçok ünlü oyuncu ve set çalışanının yıllardır beraber çalıştığı Arka Sokaklar için yapım ekibinin devreye girmesi bekleniyor. Arka Sokaklar dizisinde Şevket Çoruh, Zafer Ergin, Özgür Ozan, İlker İnanoğlu, Ozan Çobanoğlu ve Oya Okar gibi oyuncular rol alıyor.

24-10-2021
Yazar Hakkında
Metin Caba

Metin Caba

Belgesel, dizi, sinema, televizyon programlarında çeşitli görevler alan Metin Caba, uzun süredir medya sektöründe yer çalışmalar yapıyor. C .. devamı.. mail
Yorumlar