Aslıhan Güner’e İlk Şive Eleştirisi Geldi

Aslıhan Güner’e İlk Şive Eleştirisi Geldi
Fox TV’nin yeni dizisi Uzak Şehrin Masalı ilk bölümü ile ekranlara geldi. Aslıhan Güner’in başrolde olduğu dizide güzel oyuncuya ilk şive eleştirisi geldi.

Fox TV’nin yeni sezon dizilerinden olan Uzak Şehrin Masalı dizisi ilk bölümü ile ekranlarda seyircisinin karşısında yerini aldı. Yeni Sezonda Fox TV ekranlarında her Pazar akşamı seyircisi ile buluşacak olan dizinin ilk bölümü ekranlara geldi.  İlk bölümün yayınlanmasının ardından sosyal medyada izleyicilerin sert yorumları da oldu.

Uzak Şehrin Masalı dizisinde başrollerde Aslıhan Güner, Barış Kılıç, Timur Acar ve Begüm Birgören’in rol aldığı yapımda ilk bölüm yayınlandı. Başrol oyuncusu olan Aslıhan Güner için ise şiveyi yapmadığı dile getirildi. Sosyal medyada yorumların ikiye bölünmüş olması dikkatlerden kaçmadı.

Dizide sadece şive dikkat çekmekle kalmayıp, senaryoda eleştiriye maruz kaldı. Yönetmen koltuğuna Mustafa Şevki Doğan'ın oturduğu, senaryosunu Can Sinan'ın yazdığı, aşk ve dram türündeki Türk yapımı televizyon dizisi olan Uzak şehrin Masalı dizisinde bazı replikler izleyiciyi rahatsız etti.

 “Soyumuzu devam ettirecek” gibi bazı rahatsız edici cümlelerin yer aldığını belirten izleyiciler, kadına yönelik olumsuz bir davranış yansıttıklarını dile getirerek sosyal medyadan bu düşüncelerini dile getirdiler. Uzak Şehrin Masalı için izleyenler diziyi daha önce yayınlanmış olan Zümrüanka’ya benzettiklerini ve dizide kullanılan replik ve senaryonun iyi olmadığı dile getirdiler.

Bir diğer izleyici kitlesi ise sadece diziyi beğendiklerini fakat Aslıhan Güner’in şive sorununu dile getirdi. Uzak Şehrin Masalı dizisinin çekimleri  Kars’ta yapılmaktaydı. Diziyi takip eden bir seyirci ise “Aslıhan şive konusunda iyi değil. Çok güzel bir oyuncu ama şiveye gelince olmuyor. Kuzey Yıldızı’nda Ordu ağzını yapamamıştı. Bence Kars ağzını da yapamıyor.”  diyerek sosyal medyadan yorum attı. Gelen yorumlarda yine bir izleyicinin ‘’Kars şivesi değil, Güneydoğu’ya benzeyen bir şive’’ olduğu eleştirisini yaparak düşüncelerini sosyal medyadan dile getirdiler.

Fox Tv ekranlarında Can Sinan’ın kaleme aldığı dram yapımı olarak ekranlarda yerinin alan dizi Uzak Şehrin Masalı, birçok izleyiciyi etkilediği kadar bir çok izleyici için sert eleştiriler aldı.  Uzak Şehrin Masalı dizisinin yeni bölümleri de merakla bekleniyor. İkinci bölümde izleyenleri neler bekleyecek? Uzak Şehrin Masalı dizisi her Pazar akşamı yayınlanacak. Dizinin ikinci bölümünden ilk fragman ise yayınlandı.

14-09-2021
Yazar Hakkında
Yasemin Dinç

Yasemin Dinç

Yasemin Dinç, 1994 'de İstanbul Kadıköy'de doğmuştur. Eğitimini tasarım üzerine tamamlayıp 2015 yılında mezun olarak iş hayatına atı .. devamı.. mail
Yorumlar