Avengers: Endgame, Avatar'ın hasılat rekorunu kırmaya çok yakın

Avengers: Endgame, Avatar'ın hasılat rekorunu kırmaya çok yakın
Avengers: Endgame gişede elde ettiği hasılatla Avatar'a yaklaşmayı başardı. Peki Avatar'ın 10 yıllık rekorunu kırabilecek mi?

2008 yılında vizyona giren Avatar, 10 yıldır en çok hasılat yapan film olma özelliğini sürdürüyor. Bu yıl vizyona giren Avengers: Endgame, şu anda en çok hasılat yapan ikinci film konumunda. İki filmin elde ettiği hasılatlar birbirine çok yakın seviyede. Avengers: Endgame, Avatar'ı 11 yıllık tahtından edebilir.

Marvel Sinema Evreni'nde 3. evre Avengers: Endgame ile sona erdi. 10 yıldır inşa edilen pek çok şeyin finali anlamına geliyordu bir yerde. Yeni filmleri görmeye devam edecek olsak da alışkın olduğumuz bazı önemli karakterleri yeni filmlerde görme imkanı bulamayacağız. Bu yönüyle Avengers: Endgame, Marvel hayranları için veda anlamı taşıyordu. Gişede büyük bir başarı yakalaması da kaçınılmazdı ve öyle de oldu. Russo Kardeşler tarafından yönetilen ve başrollerinde Robert Downey Jr., Chris Evans, Scarlett Johansson ve Chris Hemsworth'un bulunduğu Avengers: Edgame, 2.67 milyar dolar hasılat elde etti. Şu anda elde ettiği hasılatla serinin bir önceki filmi Avengers: Infinity War, Star Wars: The Force Awakens ve Titanic'i geride bırakmış durumda. İlk sırada 2009 yılında vizyona giren Avatar yer alıyor.

Avatar ve Avengers: Endgame kafa kafaya

Avatar, sinemada 3D teknolojisini kullanan öncü filmlerden biriydi. Vizyona girdiği dönemde büyük bir fenomene dönüştü. Tüm dünyadan yüz milyonlarca Avatar, için sinema salonlarına akın etti. 2.78 milyar dolarlık hasılatla, hasılat rekortmeni olmayı başardı. 10 yıldır Avatar'ın rekorunun yanına yaklaşabilen olmamıştı. Bu yıla kadar. Avengers: Edgame, Avatar'ı yakalamaya çok yakın. Şayet Avengers: Endgame, 110 milyon dolarlık hasılat daha elde etmesi durumunda hasılat rekorunun yeni sahibi olacak. Bakalım Avengers: Endgame, Avatar'ı yakalayabilecek mi? Yakalaması durumunda rekor çıtasını nereye kadar çıkarabilecek? 3 milyar dolar barajını geçmeyi başaran ilk film olabilecek mi? Bu biraz da filmin ne kadar vizyonda kalacağına bağlı. 24 Nisan 2019 tarihinde vizyona giren ve 356 milyon dolara mal olan film büyük bir sürpriz olmazsa Avatar'ı geçecektir. En büyük merak konusu Avengers: Endgame'in 3 milyarı geçip geçemeyeceği. Bu sorunun cevabını önümüzdeki haftalardan önce alamayacağız. 

26-05-2019
Yazar Hakkında
Yavuzcan Aksoy

Yavuzcan Aksoy

2013 yılından bu yana çeşitli internet sitelerinde editörlük yapıyor. 2019 yılında Canlı TV için haber makalesi kaleme almaya başladı. Pe .. devamı.. mail
Yorumlar