Ay Yapım  deprem bölgesine  karavan ve jenaratör gönderiyor

Ay Yapım  deprem bölgesine  karavan ve jenaratör gönderiyor
Kerem Çatay faaliyette  olan tüm setlerini durdurdu. Bu setlerdeki tüm karavan, ışık sistemleri, jenaratör gibi malzemeleri deprem bölgelerine gönderme kararı aldı

Türkiye iki gündür Kahramanmaraş’ın  Pazarcık ve Elbistan ilçelerinin merkez üssü olduğu depremle yatıyor depremle kalkıyor. On ilimizi etkileyen, binlerce canımıza malolan deprem ülkemizde dayanışmanın ve birliğinde doruğa çıkmasına vesile oldu. Ülkemizin dört bir yanından hatta dünyanın bir çok ülkesinden deprem bölgesine ihtiyaç, sağlık malzemeleri gönderiliyor.

Ay Yapım  deprem bölgesine  karavan ve jenaratör gönderiyor

Ufak Tefek Cinayetler,  Babil, Menajerimi Ara, Çukur,  Yargı gibi önemli filmlerin yapımcılığını yapan Ay Yapım alkışlanacak bir harekete imza attı.  Ay Yapım’ın patronu işadamı Kerem Çatay faaliyette  olan tüm setlerini durdurma kararı aldı. Ve bu setlerdeki tüm karavan, ışık sistemleri, jenaratör gibi malzemeleri deprem bölgelerine gönderme kararı aldı.

Sinema Televizyon Sendikası da yardım çağrısı yaptı

Sinema Televizyon Sendikası da dizi ve sinema film yapımlarında kullanılan ekipmanların arama kurtarma çalışmalarında kullanılması için birlik ve dayanışma çağrısında bulundu. Depremdeki ihtiyaçlar için bir çağrı yapan Sinema Televizyon Sendikası şöyle bir paylaşımda bulundu: “ Dayanışma Çağrısı : Film sektöründe faal olarak çalışan jeneratör, ışık malzemesi, tuvalet karavanı, ve karavanların, şu günlerde dizi ve sinema projelerinde kullanılması yerine, afet bölgesine giderek arama – kurtarma çalışmalarında değerlendirilmesi daha yararlı olacaktır. Dijital platformların , televizyon kanallarının ve yapımcıların katkısıyla bu felaketin aşılmasına destek verilebilir.” denildi.   

Sinema Televizyon Sendikası, Akut ile irtibat halinde

Daha sonra paylaşımlarına şu şekilde devam edildi:”Yukarıdaki araç-gereçlerle ilgili dayanışma i çinde olmak isteyen kurum/şirket ve kişiler, sendikamız aracılığıyla bölgedeki arama  - kurtarma ekiplerine ulaşabilir . Sendika Koordinasyon=Gündüz: 0 533 302 06 76 – Gece : 0 531 884 36 78 (Akut’la iletişim  halindeyiz)

Ay Yapım Şirketi Nedir?

 2005 yılında Kerem Çatay tarafından kuruldu. Dünya çapında bir şirket olan Spark Network’un bir dönem ortağıydı. Ülkemizin en büyük yapım şirketlerindendir. Merkezi İstanbul’dadır. Yabancı ülkelerde de yapımlar yapmakta ve yayınlanmaktadır. Türkiye’de fenomen olan Aşkı Memnu dizisi senaryo hakları ABD’de yayın yapan Telemundo Television Studios tarafından satın alınmıştır. Pasión Prohibida ismiyle yeniden çekilmiştir.

Yapımcısı olduğu Ezel ve Med Cezir dizileri  uluslar arası ödüller kazanmıştır. Son filmi de Aşkı Memnu dizisi gibi senaryo hakları satın alınarak yeniden çekilmektedir.

07-02-2023
Yazar Hakkında
Yorumlar