Baba Dizisi (Vildan) Begüm Akkaya Kimdir?

Baba Dizisi (Vildan) Begüm Akkaya Kimdir?
Ay yapım imzası ile Show tv ekranlarında başlayacak olan yeni dizi Baba projesinde rol alan oyuncu Begüm Akkaya kimdir?

Ay Yapım imzası ile ekranlara gelmeye hazırlanan Baba dizisinin oyuncu kadrosuna dâhil olan Begüm Akkaya Kimdir? Yönetmenliğini Çağrı Bayrak’ın üstlendiği, senaryosu ise Gökhan Horzum ve Ekin Atalar’ın kaleme aldığı Baba dizisi güçlü bir kadro ile ekranlarda yerini alacak. Başrolde Tolga Sarıtaş, Haluk Bilginer ve Beril Pozam yer alırken diziye katılan Begüm Akkaya dikkatleri üzerine çekti. Begüm Akkaya dizide İlhan'ın hayalinde konuştuğu Vildan karakterine hayat verecek. Aksiyon ve dram türündeki hikâyesi ile ekranlarda yerini alacak olan Baba dizisinde Begüm Akkaya Vildan Karakteriyle bir kez daha hayranları ile bulaşacak.

Begüm Akkaya Kimdir?

Genç oyuncu Begüm Akkaya 8 Şubat 1991 yılında İstanbul’da dünyaya gelmiştir. İstanbul Üniversitesi Devlet Konservatuarı’nda eğitim alan Akkaya ilk ekran deneyimini Cengiz Toraman’ın başrolde olduğu Beşinci Boyut dizisi ile yaşamıştır. Genç oyuncunun babası Dr. Hakan Akkaya 2014 yılındaki bir gemi kazasında kaybolmuştur.

Tv Dizileri 

Beşinci Boyut dizisinin ardından oyunculuk kariyerine devam eden Begüm Akkaya birçok yapımda rol almıştır. 2006 yılında Doktorlar, Yeşeren Düşler, 2008 yılında Kendi Okulumuza Doğru 2009 yılında Kapalıçarşı, 2012’de Uçurum, Acayip Hikâyeler, 2013’de Bugünün Saraylısı, 20 Dakika, 2016 yıllarında ise Altınsoylar, Aşk ve Gurur, 2019’da Kurşun ve 2020-2021 yıllarında ise Yeni Hayat ardından Çukur dizisinde Seher karakterine hayat vermiştir.

Sinema Filmleri 

TV dizileri dışında birçok sinema filminde de rol almayı başaran genç oyuncu birçok ödüle de layık görüldü. Rol aldığı filmler ise 2008 yılında Aşk Tutulması 2010 yılında Hür Adam, 72. Koğuş, Sessiz Çocuklar, 2012 yılında Kuma ve 2013 yılında Nergis Hanım ve Mavi Dalga yapımlarında beyaz perdede oyunculuğunu göstermeyi başardı.

Ödülleri 

Genç ve yetenekli oyuncu birçok dalda ödüle layık görüldü. Mavi Dalga filmindeki oyunculuğun üzerine 20. Sadri Alışık Ödülleri Ekrem Bora Umut Veren Genç Kadın Oyuncu Ödülü, Nergis Hanım sinema filmindeki başarısından sonra Adana Altın Koza Film Festivali Türkan Şoray Umut Veren Genç Kadın Oyuncu Ödülü ve Uçan Süpürge Uluslararası Kadın Filmleri Festivali Genç Cadı Ödülü almıştır. 2012 yılında rol aldığı Kuma filminden sonra ise Molodist International Film Festival Best Actress (Kuma) Philadelphia Film Festival Best Actress ödülüne layık görüldü.

10-01-2022
Yazar Hakkında
Yasemin Dinç

Yasemin Dinç

Yasemin Dinç, 1994 'de İstanbul Kadıköy'de doğmuştur. Eğitimini tasarım üzerine tamamlayıp 2015 yılında mezun olarak iş hayatına atı .. devamı.. mail
Yorumlar