Balkan Ninnisi'nin Köfteci Süleyman'ı Erdal Özyağcılar Diziyi Anlattı

Balkan Ninnisi'nin Köfteci Süleyman'ı Erdal Özyağcılar Diziyi Anlattı
TRT 1 ekranlarında yayınlanacak olan ve 21 Haziran Salı akşamı ilk bölümüyle seyirci karşısına çıkacak Balkan Ninnisi Dizisinin Köfteci Süleyman’ı diziyi anlattı.

TRT 1 ekranlarında yayınlanmaya başlayacak olan ve şimdiden seyircinin büyük merakla beklediği yaz dizilerinden biri olan Balkan Ninnisi dizisi seyirciyle buluşmak için gün sayıyor. Kanalın iddialı yapımlarından biri olarak duyurulan ve yaz sezonunun sonunda eylül yayın döneminde de ekrana gelmesi planlanan Balkan Ninnisi Makedonya’nın başkenti Üsküp’te çekiliyor. Dizinin kadrosunda birbirinden ünlü isimler yer alırken bu isimlerin başında Erdal Özyağcılar geliyor. Usta oyuncu Erdal Özyağcılar dizide Üsküplü Köfteci Süleyman karakterini canlandırıyor.

Balkan Ninnisi’nin Çok Sıcak Bir Hikayesi Var

Ünlü oyuncu Erdal Özyağcılar Balkan Ninnisi dizisiyle yeniden ekranlara dönüyor. Daha önce de Elveda Rumeli dizisinde Balkanlarda yaşayan bir karakteri canlandıran oyuncu hem Elveda Rumeli’yi ve hem de Balkan Ninnisi’ni anlattı. Erdal Özyağcılar “Makedonya’da daha önce çektiğimiz Elveda Rumeli çok büyük reytingler almıştı. Biz orada Balkanlar’da yaşayan Türklerin hatıra defterini açtık. Hatta bazıları gözü yaşlı izliyordu bizim diziyi. Sıcacık bir hikayeydi. 3 Yıl devam etti. Şimdi çekimini yaptığımız Balkan Ninnisi’nin de çok sıcak bir öyküsü var. Orada Sütçü Ramiz’i oynuyordum, burada da Köfteci Süleyman’ı canlandırıyorum. Çok başarılı hikaye yazmış senarist arkadaşlarımız, ellerine yüreklerine sağlık. Çok iyi bir kastımız var. O bakımdan çok mutluyum. Ben her zaman söylüyorum dizi filmlerde en önemli olan senaryodur. Balkan Ninnisi’nin senaryosu da çok güzel, çok samimi, sevileceğine ve izleyicilerin gözdesi olacağına inanıyorum.

Cami Yapma Hayali Var

Erdal Özyağcılar dizide yer aldığı hikayeyi anlatırken özellikle insan ilişkilerine değiniyor. Usta isim “cami yapmak babamın Zübeyir Ağa’nın hayali. Cami bir depremde yıkılmış. Babam onun maketini yapıyor. Torunu Ertan’ın mimar olacağını zannettiğinden camiyi onun yapacağını hayal ediyor. Ancak Ertan’ın mimar olmadığı radyo, televizyon eğitimi aldığı ortaya çıkıyor. Cami olayının şöyle bir özelliği var Üsküp’te; Makedonlar her yüksek yere bir haç konduruyorlar. Bizimkiler de ibadet için hem de simge olarak cami yapmak istiyor. Özellikle Arnavutlar çok tutucu. Arnavutlarla Türkler çok iyi anlaşıyor. Cami yapımı ailenin bir hayali. Dizideki insan hikayeleri özellikle çok ilgi çekecek. Onların hayalleri, umutları birbirlerine karşı sevgi ve saygıları…” ifadelerini kullandı. Balkan Ninnisi ilk bölümüyle 21 Haziran Salı akşamı TRT 1 ekranlarında seyirciyle buluşuyor.

17-06-2022
Yazar Hakkında
Emir Mete

Emir Mete

1984 yılında Sivas’ın uzak bir köyünde her türlü moderniteden ve karmaşadan uzak bir şekilde dünyaya geldi. Çocukluğunu doya doya olmasa .. devamı.. mail
Yorumlar