Baraj Dizisi Nerede Çekiliyor?

Baraj Dizisi Nerede Çekiliyor?
Fox Tv ekranlarında yayınlanması planlanan ve Med Yapım tarafından hazırlanan Baraj Dizisi nerede çekiliyor? Dizinin mekanları arasında yer alan Baraj nerede bulundu? Haberimizde!

Peş peşe birçok yeni dizinin yayına girdiği bir dönemden geçiyoruz. Erken final yapan dizilerin yerine yayına giren yeni diziler olduğu kadar yaz döneminde ekrana gelecek dizilerinde hazırlıkların yapıldığı bu dönem sektörde hızlı gelişmelerin olmasını da beraberinde getiriyor. Uzun süredir fikir aşamasında olan ve daha sonra icraata geçen dizilerden birini hiç şüphesiz Baraj Dizisi oluşturuyor. Türk Sinemasının da aynı adlı filminden yola çıkılarak hazırlanacak dizinin hazırlıkları sürüyor. Türkan Şoray ve Tarık Akan’ın sinema filminde rol aldığı sinema filminin dizi versiyonun da ise Biran damla Yılmaz, Burak Yörük, Feyyaz Duman, Sumru Yavrucuk ve Nebahat Çehre gibi usta isimler yer alıyor. Med yapım tarafından hazırlanan ve yapımcılığını Yağmur Ünal ve Fatih Aksoy’un yaptığı dizinin senaryosunu ise aynı zamanda dizinin yönetmenliğini de yapacak olan Hasan Tolga Pulat kaleme alıyor. Fox Tv'de ekranagelecek dizinin hazırlık aşamasının sonuna gelindiği ve sete inilmesine günler kaldığı gelen haberler arasında.

Baraj Fox Tv’de Ekrana Geliyor!

Bir dönem Türk Sinemasının en başarılı filmlerinden olan ve başrolünde Türkan Şoray ve Tarık Akan’ın rol aldığı Baraj Filmi dizi olarak seyircinin karşısına çıkmaya hazırlanıyor. Fox Tv’de yayınlanacak olan Baraj Dizisi’ni med yapım hazırlıyor. Cast çalışmaları biten dizinin çekimlerine başlanacağı bilgisi alınırken dizinin nerede çekileceği ise ayrı bir merak konusu olmuş durumda. Zira bir baraj inşaatının etrafında dönen bir hikayeyi ele alan dizi için ister istemez bir baraj ya da göl veya gölet gerekiyor. Bunun için yapılan çalışma ve araştırma sonrasında dizinin nerede çekileceğine de karar verilmiş durumda.

Baraj Dizisi Nevşehir’de Çekilecek!

Özellikle Kapadokya Bölgesi son yıllarda dizlerin uğram mekanlarından biri haline gelmiş durumda. Doğal ve tarihi güzelliklerinin yanında geniş imkanlarının da olması yapımcılar için bölgeyi cazip kılıyor. Fox Tv’de yayınlanacak Baraj Dizisi de kendine mekan olarak Nevşehir’i seçmiş durumda. Ancak Diziçnin doğal ve tabi güzelliklerinin yanında Nevşehir’i tercih etmesinin başka bir sebebi de aranılan kriterlere uygun baraj ve göletlerin bolca bulunuyor olması. Dizi için bölgede kullanılabilecek çok sayıda baraj bulunuyor. Bunlar arasında Ürgüp – Damsa Barajı, Avanos – Ayhanlar barajı, Kozaklı – Doyduk barajı öne çıkıyor. Ancak dizimde kullanılacak baraj bunların hiçbiri olmayacak. Dizi için yapım ekibinin düşündüğü baraj ise Bayramhacılı Baraj Gölü olarak belirlenmiş. Bu barajın dizi için oldukça uygun olduğu ve aynı zamanda barajın Kapadokya’ya yakın olduğu için tercih edildiği bilgiler arasında.

11-02-2020
Yazar Hakkında
Emir Mete

Emir Mete

1984 yılında Sivas’ın uzak bir köyünde her türlü moderniteden ve karmaşadan uzak bir şekilde dünyaya geldi. Çocukluğunu doya doya olmasa .. devamı.. mail
Yorumlar