beIN SPORTS Maçları Şifresiz mi Yayınlayacak?

beIN SPORTS Maçları Şifresiz mi Yayınlayacak?
Coronavirüs sebebiyle seyircisizi oynanacak Süper Lig karşılaşmalarını beIN Sports şifresiz mi yayınlayacak? Sporseverleri heyecanlandıran gelişme doğru mu? İşte haberin detayları!

Tüm dünyayı saran ve adeta kasıp kavurmaya başlayan bulaşıcı virüs coronavirüs her ülkede etkisini hissettirmeye ve yaşamı olumsuz etkilemeye başladı. Sosyal hayatı adeta felç eden ve insanların korkudan evlerinden çıkmamaya özen gösterdikleri, hükümetlerin virüs yayılımını engellemek için ve ölümleri azaltmak için en yüksek tedbirleri almaya başladıkları bir dönemde yasaklar ve kısıtlamalarda peş peşe gelmeye başladı. Ülkemizde de geçtiğimiz günlerde görülen ilk coronavirüs vakasının ardından toplanan yetkililer hemen her alanda tedbir almaya başladı. Okullar tatil edildi, AVM’lerde süreler yeniden belirlendi, spor müsabakalarında ciddi kararlar alındı. Bu kararlardan birini oluşturan Türkiye liglerindeki tüm Futbol karşılaşmalarının seyircisiz oynanması kararı bir anda sporseverleri şok etti. Sezon başında alınan kombineler bir anda yanarken takımlarını stada giderek destekleyecek taraftarlar da bir anda yasakla karşılaşmış oldu. Öbür taraftan futbolun en güzel yanlarından olan seyirciler de statlara alınmayacağı için takımlar büyük bir destekten mahrum kaldı. Ancak futbol karşılaşmalarının izlenebilmesi için son gelen haberler taraftarları bir anda umutlandırdı. İşte detaylar!

beIN SPORTS Şifresiz mi Oluyor?

Bilindiği gibi Türkiye Süper Ligi Futbol karşılaşmalarını Katar merkezli beIN SPORTS kanalı yayınlıyor. Kanal maçları şifreli yayınlarken taraftarların abone olmasından gelir elde ediyor. Ancak coronavirüs sebebiyle Süper Lig karşılaşmalarının seyircisiz oynanması kararı bir anda herkesi derinden etkilerken taraftarları da destekledikleri takımların karşılaşmalarını da seyretmekten mahrum hale getirdi. Bunun üzerine taraftarların yoğun bir şekilde beIN SPORTS’un maçları şifresiz yayınlamasını istemesi üzerine taraftarları sevindiren bir gelişme yaşandı. Bu haberi duyuran spor yazarlarından Ali Çelikler müjdeli haberi duyurdu.

Süper Lig maçları Şifresiz Yayınlanacak!

Türkiye Süper Liginde oynanacak karşılaşmaların coronavirüs sebebiyle Nisan ayı sonuna kadar seyircisiz oynanacağı kararının ardından taraftarlar maçları yayınlayan beIN SPORTS’tan maçları şifresiz yayınlamasını yoğun bir şekilde istemişti. Spor yazarı Ali Çelikler’in iddiasına göre bunun üzerine devreye giren Spor Bakanlığı beIN SPORTS’la bir görüşme yaptı. Ali Çelikler “Spor bakanlığı konu ile ilgili devreye girdi ve beIN SPORTS ile görüşüldü. Aşırı bir gelişme olmazsa muhtemelen yarın beIN SPORTS maçları şifresiz yayınlayacağını açıklayacak ve hafta sonu, derbi de dahil maçlar şifresiz yayınlanacak” açıklamasını yaptı.

14-03-2020
Yazar Hakkında
Yasemin Nisa

Yasemin Nisa

1983 yılında İstanbul'da doğdu. İlkokul, ortaokul ve lise eğitimini İstanbul'da tamamladı. 2010 yılında Anadolu universitesi iktisadi ve ida .. devamı.. mail
Yorumlar