Bir Aile Hikayesi ne kadar izlendi? İlk bölüm reytingleri

Bir Aile Hikayesi ne kadar izlendi? İlk bölüm reytingleri
10 Mart Pazar Akşamı Fox TV'de 1. bölümüyle ekranlara gelen Bir Aile Hikayesi ne kadar izlendi? Bir Aile Hikaye 1. bölüm reytingleri...

Bir Aile Hikayesi uzun süredir merakla beklenen bir Fox Tv dizisi. Tanıtımlarının güzel olması diziye başlamadan birçok takipçi kazandırdı. 9 Mart Cumartesi günü beklenen gün geldi ve Bir Aile Hikâyesi Fox Tv’de seyirci karşısına çıktı. Bir Aile Hikâyesi beğenildi mi? Bir Aile Hikayesi ne kadar reyting aldı? Gibi sorular sıkça soruluyor. Bu yazımızda bu sorulara cevap bulacaksınız.

Hafta sonları her zaman diziler için uygun bir dönemdir. Reklam gelirleri hafta içine göre düşük olduğu için kanallar genellikle ekranlarını eğlence programları ile doldurmaya çalışırlar. Bir Aile Hikâyesi’nin bu yönüyle şansı fazlaydı. Dizi olarak karşısında Star Tv’nin Erkenci Kuş’u, Trt 1’in Kalk Gidelim’i ve Kanal D’nin İkizler

Memo-Can dizileri vardı. Herkes yüksek bir reyting beklese de az rakibe rağmen Bir Aile Hikayesi çok da iyi bir başlangıç yapmadı.

Bir Aile Hikâyesi ne kadar reyting aldı?

Bir Aile Hikayesi Total seyircide 3,88 reytingle 8. Sırada yer aldı. AB reyting grubunda ise 4,27 reytingle 6. Sırada yer aldı.

Bir Aile Hikâyesi neden düşük reyting aldı?

Bir Aile Hikayesi ilk bölüm olması dolayısıyla saat tam 20:00’da başladı. Bu yönüyle de rakipleri olan 3 diziden çok önce başlamış oldu. Seyirciyi toplaması gerekirken neden yapamadı? Seyirci neden diğer dizilerin özetini izledi?

Bunun en basit cevabı Bir Aile Hikayesi’nin işleniş tarzıdır. Hikâye olarak çok kötü olmayan projenin senaryo dilinin geriye dönüşlerle işlenmesi dizinin takip edilmesini güçlendirmiş gibi duruyor. Türk seyircisi bu tür anlatımları, hele hele ilk bölümlerde sık sık geriye dönüşleri pek sevmiyor. Hikâyeyi yirmi dakika akıtır, sonra geriye dönersin ya da ileriye gidersin hikaye böyle devam eder, burada sıkıntı görmeyen seyircimiz geçmiş mi, şimdi mi, diye kafası karıştığı anda kumandayı eline alıyor. Bir Aile Hikâyesi’ni en çok etkileyen sebebin bu olduğu görülüyor. Bu senaryosunun kötü olduğu anlamına gelmemeli. Reyting almak istenilen bir platform için anlatım şu an uygun değil.

Avrupa’da Amerika’da bu tür anlatım iş yapabilir ama bizde hala çok zor bir deneme olarak duruyor. Bunu reyting sonuçlarıyla da görüyoruz. Total seyirci fazla gayret göstermeden bir dizi izlemek istediği için Bir Aile Hikayesi’ni tercih etmemiş. Ama AB seyirci grubu bu tür işleyen hikâyeleri tercih edebilir. Bunu da 4,27 gibi bir reytingle göstermiş. Şunu söylemeden geçmeyelim Bir Aile Hikayesi’nin AB reyting iyi olabilir ama diziler AB reytingleriyle ekranda kalamazlar. Total şart…

11-03-2019
Yazar Hakkında
Yorumlar
Etiketler