Bir Zamanlar Çukurova O Ülkenin Reytinglerini Altüst Etti!

Bir Zamanlar Çukurova O Ülkenin Reytinglerini Altüst Etti!
Ülkemizde de fırtınalar estiren ve yayınlandığı Perşembe akşamları en çok izlenen yapımlardan biri olan Bir Zamanlar Çukurova tüm dünyada fırtınalar estiriyor. İşte detaylar!

Bir zamanlar televizyon kanallarımız yabancı ülkelerde çekilen dizilerden geçilmezdi. O kadar çok Brezilya, Amerikan yapımı dizi yayınlanırdı ki seyirciler bile bir süre sonra bu dizilerdeki karakterler gibi davranmaya çalışırlardı. Oysa bugün geldiğimiz noktada dünyanın hemen her ülkesine dizi ihraç ediyor ve kendi dizilerimizi dünyanın dört bir yanındaki evlerde o insanlara seyrettiriyoruz. Hatta bunda o kadar başarılı hale geldik ki pazarladığımız diziler o ülkenin kendi yapımlarını bile gerilerde bırakarak reyting rekorları kırıyor. Özellikle Arap ülkelerinde yayınlanan dizilerimiz o kadar başarılı oldu ki oyuncularımız o ülkelerde en az bizde olduğu kadar tanınıyorlar. Bu dizilere ve bu ülkelere şimdi bir de Atv ekranlarında halen yayınlanmakta olan ve seyircinin çok sevdiği ve reytinglerde hep başa oynayan Bir Zamanlar Çukurova’da katıldı. Bir Zamanlar Çukurova yayınlandığı Karadağ ve Romanya’da reytingleri alt üst etti. İşte detaylar!

Yurtdışında Bir Zamanlar Çukurova Fırtınası Esiyor!

Atv ekranlarında Perşembe akşamları ekrana gelen ve bu sezon ikinci sezonunda olan TIMS&B Productions tarafından hazırlanan, yapımcılığını Timur savcı ve Burak Sağyaşar’ın yaptığı Bir Zamanlar Çukurova yurtdışına satışta yapımcısının yüzünü güldürmüş durumda. Yapım satıldığı dünyanın dört bir yanında seyirciyi kendisine hayran bırakırken bazı ülkelerde o ülkenin yapımlarını bile gerilerde bırakarak reyting rekorları kırıyor. Özellikle Karadağ’da yayınlanan her bölümü yüksek reyting alarak ülkenin reytinglerini altüst eden Bir Zamanlar Çukurova Karadağ’da en fazla izlenen Türk Dizisi oldu. Aynı şekilde Romanya’da yayınlandığı Kanal D kanalında büyük bir izleyici oranına ulaşan dizinin bölümleri ülkede 2 milyonu aşkın seyirci tarafından seyredilerek %21,8 gibi bir izlenme oranına ulaştı. Yine diziyle ilgili bir başka haber de Özbekistan’dan geldi. Özbekistan’da günlük olarak yayınlanan Bir Zamanlar Çukurova kısa sürede yüksek reyting oranlarına ulaşmayı başardı. Dizinin yayınlanan son bölümü Özbekistan’da milyonlarca kişi tarafından seyredilerek %15,59 oranında bir reyting elde etti ve ülkede prime time kuşağında en çok izlenen dizi olarak sıralamada birinci oldu ve ülke reytinglerini altüst etti.

Dünyada 56 Ülkeye Satıldı!

TİMS&B Yapım tarafından hazırlanan ve ülkemizde Atv’de ekrana gelen Bir Zamanlar Çukurova şu ana kadar dünya genelinde 56 ülkeye pazarlandı. Yayınlandığı bütün ülkelerde yüksek bir reyting oranı tutturan dizi özellikle dizi pazarlama konusunda büyük bir başarıya ulaşan Latin Amerika ülkelerinde de yüksek bir başarı elde etti. Dizinin hikayesi bütün dünyada seyirciden tam not alırken heyecan ve merakla da takip ediliyor. Bu başarı ülkemize olan ilgiyi de her geçen gün daha da arttırıyor.

30-04-2020
Yazar Hakkında
Emir Mete

Emir Mete

1984 yılında Sivas’ın uzak bir köyünde her türlü moderniteden ve karmaşadan uzak bir şekilde dünyaya geldi. Çocukluğunu doya doya olmasa .. devamı.. mail
Yorumlar