Bir Zamanlar Kıbrıs Yakında Ekranlarda

Bir Zamanlar Kıbrıs Yakında Ekranlarda
TRT1'in yeni dizisi olan Bir Zamanlar Kıbrıs, çok yakın bir zamanda izleyicisi ile buluşacak. Dizinin konusu ve oyuncu kadrosu ile oldukça dikkat çekici.

   TRT1’in yeni dizisi olan Bir Zamanlar Kıbrıs’ın tanıtım fragmanları yayınlanmaya başladı. Yakın bir zamanda izleyici karşısına çıkacak olan dizinin çekimleri Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde başlamıştı. Dizinin konusu ve oyuncu kadrosu ile oldukça dikkat çekici.

 

Bir Zamanlar Kıbrıs Dizisi Konusu

    Dizi, 1963 – 1968 yılları arasında Kıbrıs Türk Halkının yaşadıkları sıkıntıları bizlere anlatmayı hedefliyor. Dizinin gerçek yaşam öykülerinden esinlenerek yapılması ise onu daha da cazip kılıyor. Sadece ilk 26 bölümünün geçmişte geçeceği dizinin konusu ise; 1963 yıllında yaşanan Kanlı Noel olayı ve sonrasını olarak açıklandı. Sakız tüccarlığı yapan Dereli ailesi, Kanlı Noel olayının ardından diğer Türk vatandaşları gibi saldırıya uğramış, aile fertleri birbirinden ayrılmak zorunda kalmış ve yaşadıkları kasabadan zorla sürülüp göçe zorlanmışlardır. Göç başlarken ailenin reis olan Kemal Dereli ise kendi ailesi ile beraber binlerce Türk’ün lideri konumuna gelip onlara öncülük etmeye başlamıştır.

Bir Zamanlar Kıbrıs Dizinin Oyuncu Kadrosu

   Dizinin başrolünde Kemal Dereli’yi canlandıran Ahmet Kural yer alıyorken kadrosunun geriye kalan isimleri ise; Pelin Karahan, Serkan Çayoğlu, Gülper Özdemir, Tayanç Ayaydın, Devrim Saltoğlu, Hasan Küçükçetin, Miray Akay, Deniz Baytaş, Ahmet Sömers, Hakan Güner, Nebil Sayın, Emre Törün ve Bade Arazlı yer alıyor.  TMC Film’in yapımcılığını yaptığını dizinin yönetmen koltuğunda Hakan İnan yer alıyor. Dizinin senaryosu ise Emre Özdür ve Başar Başaran’ın kaleminden çıkacak.

Bir Zamanlar Kıbrıs İçin Hangi Dizi Final Yapacak?

     Bunların yanı sıra, TRT1’in şuan da bütün günleri tamamen dolu. Pazartesi günü Uyanış Büyük Selçuklu, Salı günleri Masumlar Apartmanı, Çarşamba günü Benim Adım Melek, Perşembe günü Tövbeler Olsun, Cuma günü Payitaht Abdülhamid, Cumartesi günü Gönül Dağı ve Pazar günü ise Teşkilat yer alıyor. Durum böyle olunca mecburen kanalın, yeni dizisine yer açabilmek için başka bir dizinin fişini çekmesi gerekiyor ki sanırım kanal bu kararı çoktan vermiş durumda. Tövbeler Olsun dizisi dün akşam 28. ve 29. bölümleri peş peşe yayınlandı ve dizinin son 3 bölümü kaldı. Büyük ihtimalle Tövbeler Olsun final yapacak ve onun yerini Bir Zamanlar Kıbrıs dizisi alacak.

19-03-2021
Yazar Hakkında
Hamdi Çiçek

Hamdi Çiçek

22 yaşında ve üniversite mezunuyum. Dizi ve film izlemeyi ayrıca müzik dinlemeyi seviyorum, favori kitap yazarım J.R.R. Tolkien. Yaklaşık 2 - .. devamı.. mail
Yorumlar
Etiketler