Birce Akalay ve Olgun Toker’in Başrollerinde Olduğu ‘Mezarlık’ Dizisi Bomba Gibi Geliyor!

Birce Akalay ve Olgun Toker’in Başrollerinde Olduğu ‘Mezarlık’ Dizisi Bomba Gibi Geliyor!
Uzun bir aradan sonra güzel oyuncu Birce Akalay’ın ve dizilerden tanıdığımız başarılı uyuncu Olgun Toker’in bir araya gelip başrolde yer aldığı Mezarlık dizisi bomba gibi geliyor.

Polisiye dizilerdeki başarı ve kalitesini Kanıt ve Çember ile kanıtlamış olan Abdullah Oğuz’un imzasını taşıyacak aynı zamanda yönetmen koltuğunda oturacak olan yeni polisiye dizisi ‘Mezarlık’, Aralık ayında sete çıkmıştı ve artık çekimleri tamamlandı. Mezarlık dizisinin senaryosunu Özden Uçar ve Onur Böber yazıyor. Türkiye’nin kanayan yarası kadın cinayetlerini konu alacak olan, her sezonu 4 bölümden oluşan yapımda, ‘Önem’ adlı bir polis memurunu canlandıracak olan Birce Akalay’a başarılı oyuncu Olgun Toker eşlik edecek. ‘Çember’ senaristlerinin imzasını taşıyacak dizi Netflix’te yayınlanacak. İşte Mezarlık dizisi ile ilgili detaylar…

 
‘Mezarlık’ Dizisi Yakında Netflix’te

Birce Akalay, en son Fox TV’de ekrana gelen Son Yaz adlı dizide rol almıştı. Dizi sezon başında final yaptı ve o günden beri de Birce Akalay ekranlara uzak düştü. İzleyenleri oyuncuyu hayli özledi ve bir an önce TV dizilerine dönmesini bekliyor. 

 

Olgun Toker de, sonra olarak ‘Son Yaz’ dizisinde rol almıştı.

 

Birce Akalay ile Olgun Toker’in başrolünü oynayacağı Abdullah Oğuz imzalı ‘Mezarlık’ dizisinin hazırlıkları sürüyor. Oyuncu kadrosunda Birce Akalay, Olgun Toker, Sezgin Uzunbekiroğlu Yılmaz, Hakan Karahan, Berna Öztürk gibi başarılı isimlerin yer alıyor.

 

Dizide, Birce Akalay Polis ‘Önem’e, Olgun Toker ise ‘Serdar’ karakterine hayat verecek. 

 İlk sezonu 4 bölümden oluşan dizinin oyuncularından biri de Berna Öztürk… Öztürk dizide özel birime katılan Sofia adlı hacker’ı canlandıracak. Diğer oyuncular ise Sezgin Uzunbekiroğlu Yılmaz – Feriha karakterini canlandıracakken, bir diğer oyuncu ise Hakan Karahan oldu.

 Berna Öztürk


Hakan Karahan


Sezgin Uzunbekiroğlu

Şehsuvar Aktaş


‘Mezarlık’ Dizisinin Konusu

 Türkiye’nin kanayan yarası olan kadın cinayetlerine dikkat çekiyor. Son yıllarda Türkiye’de yaşanan kadına şiddet ve bir türlü bitmeyen kadın cinayetleri konusu farklı bir noktadan ele alınacak.

 

2000’li yıllar sonrası büyük bir artış gösteren kadın cinayetleri Türkiye gündeminde özellikle 2019 yılında geniş bir yer bulmuştu. Resmi verilere göre 2008’de 80, 2009’da 109, 2010’da 180, 2011’de 121, 2012’de 210, 2013’te 237, 2014’te 294, 2015’te 303, 2016’da 328, 2017’de 409, 2018’de 440, 2019’da 474 olmak üzere 2008-2019 yılları arasında toplam 3.185 kadın öldürülmüştü.

 

2010-2019 yılları arasında kadın cinayetlerinin sayısında sadece, İstanbul Sözleşmesi'nin imzalandığı yıl olan 2011 yılında düşüş görüldüğü kaynaklarca belirtilmekteyken suçluların işledikleri suçu normalleştirmek adına sunulan bahaneler ise kadının ayrılık talebi, namus, aldatma-aldatılma, kıskançlık olarak öne çıkıyor.

 

İlk sezonu dört bölümden oluşacak olan Mezarlık dizisinde, Emniyet Müdürlüğü bünyesinde kadın cinayetleri araştırmak için kurulan özel bir ekibin yaşadıkları anlatılacaktır. Başrollerini Birce Akalay ve Olgun Toker’in paylaştığı Mezarlık dizinde, birbirinden farklı ve dramatik kadın cinayetleri ekranlara gelecektir.

08-03-2022
Yazar Hakkında
Belma Arslan

Belma Arslan

1985 yılında Adapazarı'nda doğdu. 2008 Yılında Sakarya Üniversitesi Turizm ve Seyahat İşletmeciliğinden, 2011 yılında da Anadolu Üniversi .. devamı.. mail
Yorumlar