Bişar Bektaş’ın 'Gayda Yolu' film çekimleri tamamlandı

Bişar Bektaş’ın 'Gayda Yolu film çekimleri tamamlandı
'Gayda Yolu' kasabada sanki mapus hayatı yaşarcasına gün dolduran mecburi hizmet memurlarının hayatlarını filmin kahramanlarının gözünden görülüyor .

Gayda Yolu filminin konusu nedir ? Gayda Yolu film çekimleri nerede yapıldı ? Filmin yönetmeni ve senaristleri kimlerdir? Filmin yapımcısı kimdir ? Filmin oyuncukadrosunda hangi isimler var ? Gayda Yolu filminin görüntü yönetmeni kimdir ? Gayda Yolu filmi ve yönetmeni Bişar Bektaş hakkında merak ettikleriniz ve daha fazlası yazımızın içeriğinde . İşte detaylar ...

Bişar Bektaş’ın Gayda Yolu film çekimleri tamamlandı

Yönetmen koltuğunda Bişar Bektaş’ın oturduğu Gayda Yolu filminin çekimleri Şubat ayında Bitlis’te zorlu kış ve hava koşullarında gerçekleşti . Bu film Bişar Bektaş’ ın yönetmen olarak çektiği ilk film. Filmiz senaryosunu da eşi Henar Daşğın Bektaş ile yönetmen  Bişar Bektaş beraber kaleme aldı . Görüntü yönetmenliğini Ferhan Akgün ‘ ün yaptığı bu bağımsız yapımın oyuncuları arasında Baran Şükrü Babacan , Kadim Yaşar , Mine Doğan , ve Muhammed Cangören yer alıyor.

İmzasız mektup hayatın yönünü değiştirecektir

Öğretmen Hasan çok uzun bir süre evvel göç ettiği Diyarbakır’da eğitim hayatını tamamlamıştır. Daha sonra doğup büyüdüğü kasabaya döner .Bir gün öğretmenlik yaptığı okula imzasız bir mektup gelir . Herkesin duyarsız kaldığı mektubun izini süren Hasan başkalarının uğradığı haksızlıkları aydınlatmak için girişimlerde bulunur .

Küçük kasabadaki çıkar ilişkilerinin gerçekliği

Kendi özel hayatında da çıkmazlar yaşayan Öğretmen Hasan bir taraftan da etrafındaki çıkar ilişkilerini endişe ve üzüntüyle seyretmek durumunda kalır. Hep mesafeli olduğu taşra hayatında hiçbir zaman tahmin etmeyeceği bu vıcık vıcık ilişkiler gerçekliğiyle yüzleşmek durumunda kalır .  Gayda Yolu kasabada sanki mapus hayatı yaşarcasına gün dolduran mecburi hizmet memurlarının hayatlarını filmin kahramanlarının gözünden görülüyor . Kasaba hayatındaki çıkar ilişkilerini, küçük oyunlarını , duyarsızlıklarınıbasit ve gayet samimi bir dille anlatan bir hikaye bekliyor sinema severleri .

Baran Şükrü Babacan kimdir?

10 Ağustos 1980 doğumlu olup Aslan burcudur . Süleyman Demirel Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Devlet Konservatuvarı mezunudur . 2018 yılında başrolünde oynadığı Halef filmi ile Malatya ve Boğaziçi film festivallerinde en iyi erkek oyuncu ödülünün sahibi oldu . 2019 yılında Gürbey İleri, Sinem Karel Güntekin ve Hakan Meriçliler ile oynadığı Ali filminin başrolünü oynadı .

23-03-2023
Yazar Hakkında
Yorumlar