Bizimkiler Dizisinin Cemil’i Son Yolculuğuna Uğurlanıyor

Bizimkiler Dizisinin Cemil’i Son Yolculuğuna Uğurlanıyor
Dün hayata veda eden usta oyuncu Uğurtan Sayıner’in cenazesi yarın İzmir’de düzenlenecek tören ve kılınacak cenaze namazının ardından toprağa verilecek.

Yaşı 40 ve üzeri olanlar için o tam anlamıyla bir fenomen, efsaneydi. Öyle ki rol aldığı Bizimkiler adlı diziden bahsedilince ilk akla gelen birkaç isimden biri oldu her zaman. Pencereden sarkan ve sokaktan geçenlere takılan, özellikle dizide kapıcı karakterini canlandıran Cafer karakteriyle sık sık tartışmaya giren ve her seferinde de eşi Sevim’in çekip içeri almasıyla seyirciye tatlı bir tebessüm yaşatan Cemil karakterini hemen herkes bilir. Dizide Cemil karakterini canlandıran usta oyuncu Uğurtan Sayıner’in dün beklenmedik bir şekilde yaşlılığa bağlı sebeplerle 77 yaşında hayatını kaybetmesi bir anda tüm bu seyirci kesimini de o yıllara ve bu sahnelere götürdü. Usta oyuncun hayatını kaybetmesi herkesi derinden üzerken oyuncunun cenazesinin de İzmir’in Karşıyaka İlçesindeki Ahmet Piriştina Kültür Merkezinde düzenlenecek törenin ve kılınacak cenaze namazının ardından son yolculuğuna uğurlanacağı öğrenildi.

Yarın Toprağa Verilecek

Türk televizyon tarihinin en başarılı mahalle dizilerinden biri olan Bizimkiler’de Cemil karakterini canlandıran usta oyuncu Uğurtan Sayıner dün 77 yaşında yaşlılığa bağlı sebeplerle hayata veda etti. Sevenlerinin büyük bir üzüntüyle öğrendiği haberin ardından ünlü oyuncunun cenaze ve defin işlemlerine başlandı. Halen İzmir’de oturan ve burada defnedilecek ünlü oyuncu için 29 Haziran Salı günü için bir tören planlandı. İzmir Karşıyaka İlçesinde bulunan Ahmet Piriştina Kültür Merkezinde düzenlenecek törenin ardından Uğurtan Sayıner’in cenazesi daha sonra kılınacak cenaze namazının ardından yine İzmir’de bulunan Doğançay Mezarlığında toprağa verilecek. Ünlü oyuncunun cenazesi için sevenleri ve arkadaşlarının da İzmir’de olacağı ve cenazeye katılacakları öğrenildi.

Uğurtan Sayıner Kimdir?

77 yaşında hayata veda eden usta oyuncu Uğurtan Sayıner 1944 yılında Samsun’da dünyaya gelmiştir. İlk, orta ve lise eğitimlerinin ardından Üniversitede İktisat eğitimi alan Sayıner 1962 yılında tiyatroya başlamıştır. Özellikle Bizimkiler adlı dizide canlandırdığı Cemil karakteri ile tanınan Uğurtan Sayıner, Perihan Abla, İki Koca İki Adam, Avanak Dedektör, El Kızı, Küçük Esnaf, Herakles, Heykelin Sırrı, Yağmurdan Sonra, Bir Kurşun gibi yapımlarda rol almıştır. Biz de usta oyuncuya Allah’tan rahmet yakınlarına ve sevenlerine sabırlar diliyoruz.

28-06-2021
Yazar Hakkında
Yasemin Nisa

Yasemin Nisa

1983 yılında İstanbul'da doğdu. İlkokul, ortaokul ve lise eğitimini İstanbul'da tamamladı. 2010 yılında Anadolu universitesi iktisadi ve ida .. devamı.. mail
Yorumlar