BKM'nin yeni dizisi İntibah'ın çekimleri başlıyor

BKM'nin yeni dizisi İntibah'ın çekimleri başlıyor
Yaprak Dökümü, Huzur Sokağı, Aşk-ı Memnu gibi roman uyarlaması dizi furyasına BKM de katıldı ve vatan şairi olarak bilinen Namık Kemal'in İntibah romanını dizi yapmaya karar verdi.

Jet Sosyete, Sol Yanım ve Ramo gibi ses getiren yapımlara imza atan BKM'nin yeni dizisi İntibah çekimlere çok yakında başlıyor. İzleyici Namık Kemal'in aynı adlı eserinden uyarlanacak olan İntibah dizisini ve çekimleri merak ediyor. Şimdi detaylar

BKM'nin yeni dizisi İntibah'ın çekimleri başlıyor

Yaprak Dökümü, Huzur Sokağı, Aşk-ı Memnu gibi roman uyarlaması dizi furyasına BKM de katıldı ve vatan şairi olarak bilinen Namık Kemal'in İntibah romanını dizi yapmaya karar verdi. Yine bir roman uyarlaması olan Aşk-ı Memnu dizisi o kadar tuttu ki yıllar sonra dahi tekrarı oynatılmaya başlandı. Ardından peşi peşine bir romandan uyarlanan diziler çekilmeye başlandı. İşte buna son örnek diziye BKM imza atıyor. Edebiyatımızda ilk edebi roman olarak geçen İntibah romanından uyarlanan dizinin çekimlerine eylül ayında başlanacak.

Teknik kadro şekilleniyor

Oyuncu kadrosu yavaş yavaş oluşan İntibah dizisinde teknik kadro neredeyse tamamlandı. Vatan şairimiz Namık Kemal'in 1876'da yazdığı edebi roman İntibah'ın uyarlaması olan diziyi Melek Gençoğlu ve Su Ersöz kaleme alırken yönetmen koltuğunda romantik filmlerin yönetmeni Hilal Saral oturuyor. 

İntibah romanının özeti nedir?

Namık Kemal, İntibah romanını 1873-1876 yılları arasında sürgünde bulunduğu Kıbrıs'taki Magosa Kalesi'nde yazdı. İyi öğrenim görmüş zengin Ali Bey, Çamlıca'da gördüğü düşük bir kadın olan Mahpeyker'e âşık olur. Tanıştıktan sonra Ali Bey Mahpeyker ile düşüp kalkmaya, eğlence içinde yaşamaya başlar. ... Bunun üzerine Ali Bey de Mahpeyker'i öldürür. Hapse atılan Ali Bey, altı ay sonra üzüntüsünden ölür.


Karakterler:

Ali Bey: Yirmi bir yaşında, İstanbullu bir genç adam. Babıâli'de kâtip olarak çalışmaktadır.
Mahpeyker: Hafifmeşrep bir genç kadın.
Dilâşûb : Genç, güzel, ahlaklı bir cariye.
Fatma Hanım: Ali Bey'in annesi.
Atıf Bey: Ali Bey'in çalışma arkadaşı.
Mesut Bey: Atıf Bey'in dayısı.
 

02-08-2021
Yazar Hakkında
Osman Nuri Bahadır

Osman Nuri Bahadır

Tokat- Zile’de doğdu. 1994 yılında Atatürk Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyat Öğretmenliğinden mezun oldu. Türkiye'nin her bölgesinde 25 .. devamı.. mail
Yorumlar