Bülent Ersoy ÇYDD’yi Vasiyetinden Çıkardı

Bülent Ersoy ÇYDD’yi Vasiyetinden Çıkardı
Son günlerin gündeminden düşmeyen Bülent Ersoy’un kürklerini ÇYDD’ye bağışlaması ve derneğin bunu kabul etmemesi yeni bir gelişmeyle gündemdeki yerini koruyor.

Son günlerde magazin basınında ve sosyal medyada yer alan Bülent Ersoy’un kürklerinin satılından elde edilecek geliri Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği’ne bağışlayacağını duyurması haberi her gün yeni bir gelişmeyle devam ediyor. Önce Bülent Ersoy’un ÇYDD’ye kürklerini bağışlayacağını açıklamış bir sonra da ÇYDD yazılı bir açıklamayla bu bağışın tüzüklerine aykırı olduğu gerekçesiyle kabul edilemeyeceğini belirtmişti. Bugün ise Bülent Ersoy Cephesinden yeni bir açıklama geldi ve ünlü isim ÇYDD’yi vasiyetinden çıkardığını açıkladı. Bu gelişme bir anda gözleri tekrar Bülent Ersoy ve Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği’ne çevirdi. Ayrıca Bülent Ersoy’un ÇYDD’yi vasiyetinden çıkardığı haberi sosyal medya ve magazin basınınsa geniş bir şekilde yer aldı. İşte Bülent Ersoy’un son kararının detayları!

Vasiyetinden Çıkardı!

Ünlü isim Bülent Ersoy’un Kürklerini bir gece düzenleyerek satışa çıkaracağı ve elde edilen parayı ÇYDD’ye bağışlayacağını ifade ederek kürklerini Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği’ne bağışlayacağını duyurması ve bunun üzerine ÇYDD’den “bu bağışı kabul edemeyiz” şeklinde gelen açıklama üzerine Bülent Ersoy kararını değiştirdi ve ÇYDD’yi vasiyetinden çıkardı. Bülent Ersoy yaptığı açıklamada “ben bu hediyemi bu tarz spekülasyonlar oluşmadan önce yüreğimdeki samimi duygularımla bir röportajım esnasında beyan etmiştim. Muhterem dinleyicilerimden gelen bazı olumsuz yorumlar üzerine kendimi aklamak ve paklamak adına kimseyi ya da kurum ve kuruluşları kullanmak değildi niyetim. Geçtiğimiz yıllarda avukatlarıma kaleme aldırmış olduğum vasiyetnamemde hatırı sayılır taşınır ve taşınmaz mal varlığımın bir kısmını Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği’ne bağışlamıştım. Dernek tarafından yapılan bu açıklamalar üzerine değerli avukatlarıma talimat vererek vasiyetnamemi yeniden düzenlettim. 3. Maddede yer alan Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği’ne yapmış olduğum bağışlarımın iptalini gerçekleştirdim” ifadelerini kullandı.

Başkomutan’da Kürk Kullandı!

Ünlü isim Bülent Ersoy ayrıca açıklamasında Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği’ni kastederek “ilkelerinden esinlendiğinizi belirttiğiniz dünya lideri, çağdaşlığın en yüce temsilcisi, başkomutan büyük Atatürk’ün ve dünya tarihinin en görkemli imparatorluklarından Osmanlı İmparatorluğu’nun muhteşem padişahlarının da kürk kullandıklarını sizlere hatırlatırım” ifadelerini kullandı. Bu açıklama üzerine ÇYDD’nin genel başkanı Prof. Dr Ayşe Yüksel “Bülent Ersoy’a hak veriyorum, bağış yapmak istiyor. Hatta biz açıklama yapmadan önce kendisine ulaşmak istedik, çünkü bizi yanlış anlamasını istemedik. Çevre dostu olmak bizim ana tüzüğümüzde var. O nedenle kürk satışıyla elde edilen bir geliri bağış olarak alamayız. Bu duyarlılığı için Bülent Ersoy’a teşekkür ediyoruz” ifadelerini kullandı.

01-12-2020
Yazar Hakkında
Yasemin Nisa

Yasemin Nisa

1983 yılında İstanbul'da doğdu. İlkokul, ortaokul ve lise eğitimini İstanbul'da tamamladı. 2010 yılında Anadolu universitesi iktisadi ve ida .. devamı.. mail
Yorumlar