Tepki çeken görüntülere Demet Akalın'dan açıklama geldi

Tepki çeken görüntülere Demet Akalın'dan açıklama geldi
Coronavirüs tedbirleri bazen ihmal ediliyor. Tedbirlere uymadığı gerekçesiyle eleştirilen şarkıcı Demet Akalın'dan bir açıklama geldi. İşte o açıklama.

Dünyayı kasıp kavuran corona virüs hayatımızı derinden etkilemeye devam ediyor. Gerek salgın gerekse hastalıkla mücadele için getirilen kısıtlamalar insanları rahatsız ederken zaman zaman tedbirlere aykırı hareketler görülüyor. İşte bu olaylardan biri de dün yaşandı. Bir etkinlik için Şanlıurfa’ya giden ve tedbirlere uymadığı iddia edilen şarkıcılardan Demet Akalın'dan bir açıklama geldi. Tepki çeken görüntüler neydi ve Demet Akalın o görüntüler için ne dedi? Şimdi detaylar

Tepki çeken görüntülere Demet Akalın'dan açıklama geldi

Corona virüs vakaları anormal derecede artınca hayatımızı kısıtlayan tedbirler de sıkılaştırıldı. Bu tedbirlerden biri de restoranlara getirilen müşteri kabul etme yasağı oldu. Şanlıurfa'ya giden şarkıcı Demet Akalın ve Alişan, yaptıkları televizyon programı için bir dizi faaliyette bulunduktan sonra belediyeye ait bir restoranda yemek yedi. O anlara ilişkin görüntüler, Demet Akalın kendi kişisel sosyal medya hesabından paylaştı. Olay bir anda sosyal medyada bomba etkisi yaptı. Gelen yoğun eleştiriler üzerine peş peşe açıklamalar yapıldı.

Hukuki haklarımızı kullanacağız

Bir süre önce Star Tv’de Demet Akalın ve Alişan’la Sabah Sabah adlı program yapmaya başlayan ikili, davet üzerine Şanlıurfa’ya gitti. Yemek kültürüyle ön plana çıkan Şanlıurfa'nın Eyyübiye ilçesine giden şarkıcılar, kısıtlamaya rağmen Şanlıurfa Belediyesi'ne ait Cumhuriyet Parkı Sosyal Tesisleri'ndeki bir restoranda yemek yedi. Bunun üzerine hem belediye hem de şarkıcılar eleştiri bombardımanına tutuldu. Gelişmeler üzerine taraflardan peş peşe açıklamalar geldi. Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi yazılı açıklama yaparak olayın mahiyetini açıkladı. İşte o açıklama: “Sanatçı Demet Akalın ve Alişan, Kültür ve Turizm Bakanlığımızın ‘Karahantepe’ açıklamasından sonra STAR TV adına Şanlıurfa’ya gelerek Göbeklitepe, Balıklıgöl ve Karahantepe gibi tarihi mekanlarımızı tanıtmak, Şanlıurfa’nın benzersiz gastronomisine dikkat çekmek istedi. Sanatçılar, halka açık olmayan bir mekanda maske, mesafe ve sosyal mesafe kuralları çerçevesinde misafir edildi. Benzer programlar, her gün hemen tüm televizyon kanallarında bu şekilde yapılıyor. Bu konuda yapılan kasıtlı manipülasyonlara karşı hukuki haklarımızı kullanacağımızı kamuoyuna saygıyla duyuruyoruz."

Kurallar çerçevesinde misafir edildik

Gelişmeler üzerine gözler beraber televizyon programı yapan Alişan ve Demet Akalın’a çevrildi. Alişan konu hakkında yorum yapmazken Demet Akalın sosyal medya hesabı Twitter üzerinden belediyenin açıklamasını paylaştı ve altına şu notu düştü : “Açıklama yapmak bile üzücü!! Biz televizyoncuyuz ve kurallar çerçevesinde misafir edildik!”

01-12-2020
Yazar Hakkında
Osman Nuri Bahadır

Osman Nuri Bahadır

Tokat- Zile’de doğdu. 1994 yılında Atatürk Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyat Öğretmenliğinden mezun oldu. Türkiye'nin her bölgesinde 25 .. devamı.. mail
Yorumlar