Burak Özçivit’e Dört Yıl Hapis İstemi

Burak Özçivit’e Dört Yıl Hapis İstemi
Ünlü isim Burak Özçivit aleyhine set çalışanlarına hakaret ve küfür ettiği iddiasıyla açılan davanın duruşmasına Beykoz Adliyesi’nde devam edildi.

Halen Atv ekranlarında Çarşamba akşamları yayınlanan ve yayınlandığı gün en çok izlenen dizi olan Kuruluş Osman’da Osman Bey karakteriyle başrol oynayan oyuncu Burak Özçivit aleyhine açılan mahkemede duruşmaya devam edildi. Geçtiğimiz aylarda yaşanan olay Kuruluş Osman Dizisinin setinde yaşanmış ve Burak Özçivit’in set çalışanlarına küfür ettiği iddia edilmişti. Set çalışanları olayın ardından savcılığa şikayette bulunmuştu. Ünlü isim aleyhine açılan ve hakaret ve küfür iddiasının görüldüğü duruşma Beykoz 3. Asliye Ceza Mahkemesi’nde görüldü. Tutuksuz yargılanan Burak Özçivit’in, avukatlarının ve müştekilerin yer aldığı duruşma yaklaşık 3 saat sürdü. Basın mensuplarının alınmadığı duruşmanın sonunda ünlü isim mahkemeden ayrılırken duruşmanın ileri bir tarihe ertelendiği bildirildi. Burak Özçivit basın mensuplarının sorusunu cevaplandırmadan adliyeden ayrıldı.

4 Yıla Kadar Hapsi İsteniyor

Ünlü isim Burak Özçivit aleyhine açılan ve devam eden mahkemede ünlü isim 4 yıla kadar hapis istemiyle yargılanıyor. Tutuksuz olarak yargılanan ünlü isim Mehmet K. Turgay A. Atakan Ö. ve Okan Ş.’ye hakaret ve küfür ettiği iddiasıyla yargılanıyor. İddianamede ünlü isim için, bulunduğu çadırdan çıkarak müştekilere küfür ve hakaret içerikli sözler söylediği iddia edildi. Müştekilerin tanık olarak gösterdiği kişilerin de olayı doğruladıkları öğrenildi. Öbür taraftan Burak Özçivit’in tanıklarının ise olayın yaşanmadığını söyledikleri öğrenildi. İddianamede yer alan ifadelere göre “bahse konu olaya ilişkin karşılıklı tanık beyanları olduğu görülmekte ise tüm soruşturma evrakı birlikte değerlendirildiğinde şüphelinin üzerine atılı suçu işlediğine dair hakkında kamu davası açmaya yeterli şüphenin hasıl olduğu” ifadeleri kullanıldı.

Uzlaşma Olmadı

Halen Atv ekranlarında devam eden Kuruluş Osman dizisinin setinde yaşanan olay uzun süre gündemde kalmış ve magazin basını ve sosyal medyada yer almıştı. Mahkemeye intikal eden olay Mahkeme heyeti tarafından daha önce uzlaşmacıya gönderilmiş fakat taraflar dosya üzerinde uzlaşmaya varamamıştı. Ardından daha mahkeme heyeti tarafından görülmeye başlanmıştı. İddianamede tutuksuz şüpheli Burak Özçivit’in zincirleme şekilde alenen hakaret suçundan 3 ay 15 günden 4 yıl 1 aya kadar hapis cezasıyla cezalandırılması isteniyor. Davanın duruşmalarının devam edeceği belirtiliyor.

21-12-2021
Yazar Hakkında
Yasemin Nisa

Yasemin Nisa

1983 yılında İstanbul'da doğdu. İlkokul, ortaokul ve lise eğitimini İstanbul'da tamamladı. 2010 yılında Anadolu universitesi iktisadi ve ida .. devamı.. mail
Yorumlar