Burç Kümbetlioğlu Kuruluş Osman'ın Kadrosuna Katıldı

Burç Kümbetlioğlu Kuruluş Osman'ın Kadrosuna Katıldı
Atv’nin sevilen dizisi Kuruluş Osman’ın kadrosuna tarihte önemli bir yeri olan bomba bir karakter ve bu karakteri canlandıracak oyuncu katılıyor.

Bozdağ Film tarafından Atv için hazırlanan dönem dizisi Kuruluş Osman son üç sezondur çarşamba akşamlarına damgasını vuruyor. Yayına başladığı ilk bölümden itibaren reytinglerde her çarşamba akşamı gün birincisi olan ve bu yönüyle de kanalının en iyi reyting alan yapımlarının başında gelen Kuruluş Osman’ın kadrosunda birbirinden ünlü isimler yer aldı. Pek çok ismin hikayeye dahil olduğu ya da hikayeyle vedalaştığı Kuruluş Osman’ın kadrosuna yeni bir isim daha katıldı. Tarihte adı pek çok yerde geçen ve Osmanlı Devleti’nin kuruluşunda büyük katkıları olan ve yine Osman Bey ve oğlu Orhan Bey’in en yakınındaki isimlerden olan Dursun Fakih karakterine hayat vermesi için ünlü oyuncu Burç Kümbetlioğlu ile anlaşmaya varıldı.

Dursun Fakih Hikayeye Katılıyor

Atv ekranlarının reyting rekortmeni dizisi Kuruluş Osman’a hem hikaye hem de oyuncu olarak güçlü bir katkı geliyor. Bu çarşamba akşamı sezon finaliyle ekranlara kısa bir süre ara verecek olan dizinin hikayesine Osmanlı tarihinde büyük yeri olan Dursun Fakih karakteri katılıyor. Burak Özçivit’in Osman Bey karakterine hayat verdiği dizide Dursun Fakih karakterine ise Burç Kümbetlioğlu hayat verecek. Şeyh Edebalı’nın hem damadı hem öğrencisi ve hem de en yakın yardımcısı olan Dursun Fatih devrinde Osman Bey’e yakınlığı ve ona her daim yardım etmesiyle bilinir. Ayrıca Dursun Fakih’in Osmanlı Devleti’nin kuruluşunda önemli bir yeri vardır ve özellikle adalet, kültür, yerleşik hayat ve kanun ve düzen konularında adeta devletin ilk kurallarını koymuştur. Ayrıca dursun Fakih Osmanlı Devleti’nin ilk kadısıdır.

Burç Kümbetlioğlu Kimdir?

Kuruluş Osman dizisinde Dursun Fakih karakterine hayat verecek olan başarılı oyuncu Burç Kümbetlioğlu 14 Eylül 1980 yılında Sivas’ta dünyaya gelmiştir. İlk, orta ve lise eğitimlerinin ardından üniversite eğitimini tamamlayan Burç Kümbetlioğlu daha sonra oyunculuk eğitimleri alarak sektörde yer almaya başlamıştır. Burç Kümbetlioğlu bugüne kadar pek çok yapımda yer almıştır bu yapımlar arasında, Hanımın Çiftliği, Kanal-İ-Zasyon, Anneler ile Kızları, Sen de Gitme, Biz Babasız Büyüdük, Veda, Ben Onu Çok Sevdim, Kırımlı, Çırağan Baskını, Eve Dönüş, Hayati Tehlike, Savaşçı, Ayla, Payitahd Abdülhamid ve Akıncı bulunmaktadır.

14-06-2022
Yazar Hakkında
Yasemin Nisa

Yasemin Nisa

1983 yılında İstanbul'da doğdu. İlkokul, ortaokul ve lise eğitimini İstanbul'da tamamladı. 2010 yılında Anadolu universitesi iktisadi ve ida .. devamı.. mail
Yorumlar