Yavuz Bingöl’ün Acı Günü

Yavuz Bingöl’ün Acı Günü
Ünlü türkücü Yavuz Bingöl’ün halk ozanı olan ve bugüne kadar pek çok esere imza atan annesi Şahsenem bacı 79 yaşında hayatını kaybetti.

Magazin ve müzik dünyasının önde gelen isimlerinden biri olan ve şarkıcılığının yanı sıra oyunculuğu ile de adından sıkça söz ettiren ve son olarak TRT 1 ekranlarında yayınlanan Teşkilat dizisinde rol alan ünlü şarkıcı Yavuz Bingöl bugün hayatının en acı günlerinden birini yaşadı. Ünlü şarkıcı Yavuz Bingöl kendisi gibi şarkıcı olan ve Şahsenem Bacı olarak da bilinen halk ozanı annesini 79 yaşında nefes darlığına bağlı kalp yetmezliği sebebiyle kaybetti. Şahsenem Bacı uzun süredir hastanede tedavi görüyordu. Aynı zamanda Alzheimer hastası da olan Şahsenem Bacı’nın hayatını kaybetmesi müzik dünyasında büyük üzüntüyle karşılanırken ünlü türkücü Yavuz Bingöl’de annesini kaybetmenin derin acısıyla sarsıldı. Pek çok seveni ve arkadaşı Yavuz Bingöl’ü bu zor gününde yalnız bırakmadı.

Şahsenem Bacı Hayatını Kaybetti

Müzik dünyasında pek çok şiiri ve bestesi bulunan halk ozanı Şahsenem Bacı 79 yaşında nefes darlığına bağlı kalp yetmezliği sebebiyle hastanede hayata veda etti. Uzun süredir tedavi gören Şahsenem Bacı’nın hayatını kaybetmesi müzik dünyasında derin bir üzüntüye sebep oldu. Ünlü Türkücü Yavuz Bingöl annesini kaybetmenin acısını yaşarken Şahsenem Bacı’nın cenazesinin 15 Haziran Çarşamba günü saat 16.00’da İstanbul Karacaahmet Sultan Dergahı’nda düzenlenecek törenin ardından Ayvalık’a götürüleceği ve burada kızı Efsun Bingöl’ün yanına defnedileceği öğrenildi. Şahsenem Bacı’nın hayatını kaybetmesi dolayısıyla müzik dünyası ve ünlüler camiasından pek çok isim taziyelerini mesajlarla Yavuz Bingöl’e bildirdiler.

Şahsenem Bacı Kimdir?

Halk ozanı kimliği bulunan ve pek çok eserde imzası bulunan Şahsenem Bacı 1943 yılında Sarıkamış’ta dünyaya gelmiştir. Asıl adı Senem Akkaş olan Şahsenem bacı küçük yaşlardan itibaren bağlama öğrenmeye ve müzik dünyasının içinde yer almaya başladı. Türkiye’nin ilk kadın ozanı da olan Şahsenem Bacı önceleri yurt sevgisi, sevda, gurbet, özlem gibi konuları işledi. Şahsenem bacı daha sonra toplumsal sorunları dile getiren eserlere imza atmaya başladı. 1974 yılında düğünlerde müzik yapmaya başlayan Şahsenem Bacı bugüne kadar beş albüme de imza atmıştır. Yaklaşık 1000 şiiri ve 150 türküsü bulunan Şahsemen Bacı Söz Nerede ve Haykırış adlı kitapların da yazarıdır.

14-06-2022
Yazar Hakkında
Yasemin Nisa

Yasemin Nisa

1983 yılında İstanbul'da doğdu. İlkokul, ortaokul ve lise eğitimini İstanbul'da tamamladı. 2010 yılında Anadolu universitesi iktisadi ve ida .. devamı.. mail
Yorumlar