Büyük Eleştiri Alan Exxen için Acun Ilıcalı'dan İlk Açıklama

Büyük Eleştiri Alan Exxen için Acun Ilıcalı'dan İlk Açıklama
Çok eleştirilen Exxen ile ilgili Acun Ilıcalı’dan ilk açıklama geldi. Ilıcalı, platformda yaşanan sorunların kaynağını kullanıcı yoğunluğu olarak gösterdi.

Çok eleştirilen Exxen ile ilgili Acun Ilıcalı’dan ilk açıklama geldi. Platformda yaşanan sorunları, kullanıcı yoğunluğuna yükleyen Ilıcalı, sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı açıklamada “İlginize layık olmaya çalışacağız” dedi. Açıklamanın ardından kullanıcıların tepkileri ise gecikmedi. 

Acun Ilıcalı’nın “Hayatımın projesi” dediği Exxen, yayın hayatına başladığı günden bu yana eleştiri oklarını üzerinde topluyor. Türkiye’nin gündemine bomba gibi oturan dijital platform, kullanıcıların olumsuz eleştirileriyle gündeme geliyor. Birçok sorunun yaşandığı Exxen için Ilıcalı'nın yaptığı açıklama ise takipçilerini kızdırdı. Ilıcalı, Exxen'de yaşanan hataların nedenini kullanıcı yoğunluğuna bağladı. 

Acun Exxen'in Hatalarını Kullanıcı Yoğunluğu Olarak Açıkladı 

1 Ocak 2021'de izleyicileri ile buluşan Exxen, kullanıcılardan eksi puan aldı. Platformda yaşanan pek çok hata yüzünden siteye üye olmaya çalışanlar isyan etti. Platform için herkes "Hazır değilse neden yayınladınız" yorumunu yaparken Ilıcalı'dan merakla beklenen ilk açıklama geldi. Acun , İnstagram hikayesi üzerinden yaptığı açıklamasında "Büyük ilginiz için çok teşekkür ediyoruz. Aşırı yoğunluktan kaynaklanan teknik sorunlar büyük ölçüde çözüldü. İlginize layık olmaya çalışacağız" ifadelerine yer vardı. Yapılan açıklama takipçilerini de bir hayli kızdırdı. 

Öte yandan sitenin ve mobil uygulamaların yapım aşamasının devam etmesine rağmen, platformun üyeliğe açılması kullanıcılara pek çok zorluk yaşattı. Henüz Android işletim sistemi için bir uygulaması olmayan Exxen için, şuan akıllı televizyonlardan da kolay kullanım sağlayacak bir çözüm şimdilik mevcut değil. Exxen yetkilileri yaptıkları açıklamada, dijital platformu televizyondan izlemek isteyen kullanıcılar için bilgisayarı kabloyla bağlama seçeneğini önerdi. Yapılan bu açıklama da eleştirilerin odağı haline geldi. 

Exxen Sorunları Kullanıcıları Bıktırdı

Eğlence platformlarına rakip olması için kurulan Exxen'in problemleri kullanıcılarına isyan ettirdi. Platformun açıldığı günden bu yana, yüzlerce şikayet kaydı oluşturuldu. Özellikle site sunucularının sürekli hata vermesi, üye olmaya çalışanlara "pes" dedirtti. Bunun yanı sıra Exxen'de abonelikten çıkma seçeneğinin bulunmuyor olması da gözden kaçmadı. Kullanıcıların kart bilgilerini silememesi de, platforma en sık gelen eleştiriler arasında yer aldı. 

Exxen'in eksikliklerle yayınlanmasına pek çok kişi sosyal medya hesapları üzerinden tepki gösterdi. Bunun yanı sıra platformun reklamlı içerikler sunuyor olması da tartışma konusu oldu. Kullanıcıların çoğu Acun Ilıcalı'ya "Hem para ödüyoruz, hem reklam izliyoruz" siteminde bulundu. Öte yandan Türkiye'nin en başarılı isimlerine yer veren ve kaliteli içerikleri ile dikkatleri üzerine çeken Exxen'e, bütün hatalarına rağmen günde binlerce üyelik gelmeye devam etmekte. 

 

 

03-01-2021
Yazar Hakkında
Berfu Bayav

Berfu Bayav

İlk ve ortaöğretimini Antalya'da tamamlayan Oflaz, üniversite hayatına Ankara Üniversitesi İletişim Fakültesi Gazetecilik bölümünde başla .. devamı.. mail
Yorumlar