Son Yaz Dizisi Serüvenine Başladı

Son Yaz Dizisi Serüvenine Başladı
Ekranlarda yerini alan 'Son Yaz' dizisi nasıl bir çıkış yaptı? Bekleneni karşılayabildi mi? Önünde nasıl bir zorlu yol var? Hepsi ve daha fazlası için makalemize göz atabilirsiniz.

 

       Fox Tv’nin yeni dizisi olan ‘Son Yaz’, 1 Ocak tarihi ile yayın hayatına başladı. Reyting rekortmenlerinin yayınlandığı günde yayınlanmaya başlayan dizinin reyting sonuçları pek de olumlu değil. Dizi daha yayınlanmadan gündem konusu olmuş olsa da, yayınlandıktan sonra pek de olumlu sonuçlar alamadı. Bunun en büyük sebeplerinden birisi ise reyting rekortmeni olan Kırmızı Oda ve Ramo dizilerinin yayınlandığı gün ile aynı günde çıkış yapmasından kaynaklı.

     

   Dizi, istediği başarıyı yakalayabilmek için ya yayınlandığı tarihini değiştirmek zorunda ya da diğer iki diziyi geride bırakacak sağlam bir altyapı ve senaryoya sahip olması gerekiyor. Şayet bu şekilde giderse dizi, sezon sonunu göremeden final yapmak durumunda kalabilir. Sağlam ve güçlü kararlar alarak izleyecekleri yol doğrultusunda başarıya ulaşabilirse, bu sezonu rahatlıkla kapatabilecek potansiyeli olan bir dizi. Yine de sonuca varmak için daha erken. Henüz yayın hayatına yeni başlayan bir diziyi direkt çöpe atmak çok yanlış olur. Umarız ki istedikleri hedefe ulaşabilirler.

Son Yaz Dizisinin Konusu Ne?

   Öncelikle şunu söylemek istiyorum ki dizi, Ege bölgesinde çekildi ve bölgeyi gerçekten bizlere hissettirmeyi başardı. Çekimlerin kamera açıları veya manzaraları olsun, hepsi enfes ve birbirini tamamlar nitelikteydi. Bu konuda başarılı olduklarını söyleyebilirim.

  Dizi, Cumhuriyet Savcısı Selim Kara’nın (Ali Atay), 8 yıl önce hapse gönderdiği eski mafya babası olan Selçuk Taşkın’dan (Arif Pişkin) aldığı ilginç bir teklif ile başlıyor. Büyük bir suç örgütünü çökertmek için, bir davada tanıklık etmeyi telif eden Selçuk’un tek bir isteği var, o da oğlu Akgün Gökalp Taşkın’ın (Alperen Duymaz) Selim Kara tarafından korunması.

  Babası her ne kadar mafya babası olsa da, konudan yakından uzaktan alakası olmayan, hatta duygusal bir çocukluk geçiren Gökalp için zor bir durum olacak. Babasının davada tanıklık etmesinden ötürü, kendi hayatının risk altında olacağının farkında olan Gökalp, bunun verdiği baskıdan dolayı biraz endişeli. Dizi ile bildiklerimiz şimdilik bu kadar. Yeni bölümlerin yayınlanmasını dört gözle bekliyoruz.

02-01-2021
Yazar Hakkında
Hamdi Çiçek

Hamdi Çiçek

22 yaşında ve üniversite mezunuyum. Dizi ve film izlemeyi ayrıca müzik dinlemeyi seviyorum, favori kitap yazarım J.R.R. Tolkien. Yaklaşık 2 - .. devamı.. mail
Yorumlar
Etiketler