MasterChef Türkiye'de Finale Saatler Kala Son Durum Ne

MasterChef Türkiye'de Finale Saatler Kala Son Durum Ne
Reyting rekortmeni MasterChef Türkiye'de büyük finale dakikalar kaldı. Peki, ilk final turunda neler yaşandı?  İşte Barbaros ve Serhat'ın kıyasıya mücadelesi...

Reyting rekortmeni MasterChef Türkiye'de büyük finale çok az bir zaman kaldı. Peki, ilk final turunda neler yaşandı? 

TV8'de yayınlanan ve izleyicileri ekran başına kitleyen Masterchef Türkiye'nin finali, bu akşam ekrana gelecek. Barbaros ve Serhat'ın kıyasıya mücadele edeeği bu karşılaşma için herkes merakla bekliyor. Puanların birbirine yakın olması, bu sezon Masterchef Türkiye büyük ödülünü kimin arlacağı konusunda heyecan yaratıyor. 

Masterchef Türkiye Büyük Final İlk Turunu Kim Kazandı?

Büyük finalin ilk turunda,Barbaros ve Serhat karşı karşıya geldi. Temmuz ayından bu yana verilen mücadelede, son iki yarışmacı finale kalmaya hak kazandı. Başarılı iki yarışmacı arasında nefes kesen bir mücadele yaşandı. Her iki yarışmacı da MasterChef Türkiye 2020 kupasını kaldırabilmek için, mutfaktaki bütün becerilerini gösterdi. Üç farklı konseptte yarışan Barbaros ve Serhat kıyasıya rekabet etti. Şeflerin verdiği puanlarla final turunun ilk kazananı belli oldu. 

İlk Konsept, İlk Yemekler 

Büyük final öncesi yapılan son yarışmada Serhat ve Barbaros, MasterChef'te ilk kez hazırladıkları yemeği, bu kez final turu için yaptılar. Yarışmada öğrendikleri ile kendilerini geliştiren yarışmacılar yemeklerini bu kez, farklı teknikler ve malzemeler kullanarak şeflere sundu. Yarışmacılara yemek için verilen süre tam bir saatti. Süre sonunda şefler, yapılan yemeklerin tadına baktı ve yarışmacıların ilk puanlarını verdi. Bu oyunda yarışmacıların aldığı puanlar ise şu şekildeydi; 

Mehmet şef: Serhat 7 - Barbaros 8

Somer şef: Serhat 8 - Barbaros 8

Danilo şef: Serhat 8 - Barbaros 9

Toplamda ilk oyunda Serhat 23, Barbaros ise 25 puan topladı.

İkinci Oyunda Yaratıcılık Konuştu

Yarışmanın ikinci oyununda Barbaros ve Serhat'tan dört ana ürün ve temel gıdaları kullanılarak  yaratıcı bir yemek yapmaları istendi. Bu oyun için verilen süre yine bir saatti. Başarılı yarışmacıların hazırladığı tabaklar şefler tarafından tadıldı. İkinci oyunda Barbaros ve Serhat'ın aldığı puanlar ise şu şekilde oldu; 

Mehmet şef: Serhat 7 - Barbaros 7

Somer şef: Serhat 7 - Barbaros 7

Danilo şef: Serhat 7 - Barbaros 7

Bu oyun için iki yarışmacı toplam 21'er puan aldı. Böylece son durumda Barbaros 46 ve Serhat ise 44 puana yükselmiş oldu. 

MasterChef Türkiye'nin İlk Final Turunun Kazananı: Barbaros

Gecenin son oyununda yarışmacılar, geçtiğimiz yılda oynan konseptin aynısını yaptı. Barbaros ve Serhat kendileri için dönüm noktası olarak kabul ettikleri yemeği yaptı. Yemekler şeflere sunulduktan sonra puanlandı. Oyunun sonunda Barbaros toplamda 69 puana yükselirken, Serhat 66 puanda kaldı. Böylelikle MasterChef Türkiye'nin ilk final turunun kazanan ismi Barbaros oldu.

Büyük Final Bu Akşam 

MasterChef Türkiye büyük finali, TV8 ekranlarında bu akşam yayınlacak. Barbaros ve Serhat için şampiyonun kim olduğu belli olacak. 

MasterChef  Türkiye 2020 Büyük Ödülü Ne? 

MasterChef ünvanını kazanan yarışmacının alacağı ödül de ayrıca merak konusu. Yarışmanın ilk iki sezoununda, büyük ödül olarak 100 bin TL verilmişti. 2019'da yayınlanan programda ise para ödülü yerine kazanana son model bir araba verildi. Bu sezon MasterChef 2020 kupası dışında verilecek ödülün de ne olacağı hakkında tartışmalar devam etmekte. 

03-01-2021
Yazar Hakkında
Berfu Bayav

Berfu Bayav

İlk ve ortaöğretimini Antalya'da tamamlayan Oflaz, üniversite hayatına Ankara Üniversitesi İletişim Fakültesi Gazetecilik bölümünde başla .. devamı.. mail
Yorumlar