Cep Herkülü: Naim Süleymanoğlu filminin oyuncuları belli oldu!

Cep Herkülü: Naim Süleymanoğlu filminin oyuncuları belli oldu!
Cep Herkülü: Naim Süleymanoğlu filminin oyuncu kadrosu belli oldu. Cep Herkülü: Naim Süleymanoğlu filminde kimler rol alacak?

Ayla, Müslüm, Çiçero ve Türk İşi Dondurma gibi filmlerle gündeme gelen Dijital Sanatlar Yapım Evi, şimdi de Cep Herkülü: Naim Süleymanoğlu filmini hazırlıyor. Geçtiğimiz yıl yapılan duyuruyla Cep Herkülü'nün geleceğini öğrenmiştik. Hazırlık aşamasındaki filmin oyuncu kadrosu da şekillendi. Cep Herkülü: Naim Süleymanoğlu filminde hangi isimler rol alacak?

Türk sporunun önde gelen figürlerinden Naim Süleymanoğlu'nu Hayat Van Eck can verecek. Süleymanoğlu'nun babası olarak Yetkin Dikiciler'i, annesi olarak Selen Öztürk'ü izleyeceğiz. Naim Süleymanoğlu'nun haltere olan yeteneğini keşfeden ve kendisinde emeği geçen ilk antrenörü Enver Türkileri'ye Gürkan Uygun can verecek. Naim Süleymanoğlu'nun Türk vatandaşlığına geçmesinde pay sahibi olan 8. Cumhurbaşkanı Turgut Özal'ı Barış Kıralioğlu canlandıracak. Renan Bilek, Uğur Güneş, Bülent Alkış, İsmail Hacıoğlu, Mehmet Esen, Mustafa Kırantepe ve Kerem Atabeyoğlu filmde rol alacak diğer isimler.

Naim Süleymanoğlu kimdir?

Naim Süleymanoğlu, 23 Ocak 1967 tarihinde Bulgaristan'ın Mestanlı şehrinde bulunan Ahatlı köyünde Naum Shalamanov adıyla dünyaya geldi. Halter sporuna yeteneği 10 yaşında keşfedildi ve o tarihte haltere başladı. 1982 yılında düzenlenen Dünya Gençler Halter Şampiyonası'nda 52 kilo kategorisinde iki altın madalya kazanarak geleceğini çok parlak olacağını gösterdi. Bir sonraki şampiyonada madalyayı rekor kırarak kazandı ve Dünya halterinin en genç rekortmeni olarak tarih kitaplarına geçti. Pek çok sporcunun hayali Olimpiyatlara katılmaktır. Süleymanoğlu'nun hayallerinden biri Olimpiyatlara katılmaktı. Sovyetler Birliği, 1984 Olimpiyat Oyunları'nın Amerika'nın Los Angeles şehrinde düzenlenmesi nedeniyle organizasyonu boykot etme kararı aldı. Bu sebepten ötürü Naim Süleymanoğlu, 1984'de olimpiyatlara katılamadı. 1983 ve 1986 yılları arasında 13 gençler ve 50 büyükler rekoru kırmayı başardı. 1983, 1984 ve 1986 yıllarında yılın haltercisi seçildi. Ülkesindeki baskılara dayanamadı ve Avustralya'daki halter şampiyonası sırasında ortadan kayboldu. Sonrasında Türk büyükelçiliğine sığındığı anlaşıldı. Türkiye'ye yerleşme ve müsabakalara Türk Milli Takımı adına çıkma talebinde bulundu. Böylece artık Türk Milli Takımı ile birlikte ve Naim Süleymanoğlu adıyla müsabakalarda boy göstermeye başladı. Naim Süleymanoğlu, ilk katıldığı olimpiyat olan 1988 Seul Olimpiyatlarında 60 koparmada sırasıyla 145 kg, 150.5 kg, 152.5 kg ve silkmede 175 kg, 188.5 kg, 190 kg kaldırarak Türkiye'ye güreş dışındaki ilk altın madalyayı getirdi. Bu ayrıca 9 dünya ve 6 olimpiyat rekoru anlamına geliyordu. 1992 Barcelona Olimpiyatları'nda da altın madalyayı kimseye kaptırmadı. Tüm dünyadan büyük saygı gördü ve küçük boyuna karşın içinde bulunan inanılmaz gücü nedeniyle Cep Herkülü lakabıyla anıldı.

 

 

30-05-2019
Yazar Hakkında
Yavuzcan Aksoy

Yavuzcan Aksoy

2013 yılından bu yana çeşitli internet sitelerinde editörlük yapıyor. 2019 yılında Canlı TV için haber makalesi kaleme almaya başladı. Pe .. devamı.. mail
Yorumlar