Çukur dizisi hakkında gündemi sarsan iddia! Yetkililer harekete geçti!

Çukur dizisi hakkında gündemi sarsan iddia! Yetkililer harekete geçti!
Çukur dizisi hakkında büyük iddia... Gaziantep'te otobüs duraklarına, Çukur dizisinin işareti çizilince olanlar oldu.Ortalık neden karıştı, neden yetkililer harekete geçti

Çukur dizisi hakkında büyük iddia... Gaziantep'te otobüs duraklarına, Çukur dizisinin işareti çizilince olanlar oldu. Ortalık neden karıştı, Çukur dizisi hakkındaki o iddia neydi, neden yetkililer harekete geçti, öğrenmek için haberimizi okuyun.

Çukur dizisi hakkında gündemi sarsan iddia! Yetkililer harekete geçti!

Taraflı tarafsız herkes Show TV'de yayınlanan Çukur dizisini ve vermek istediği mesajı biliyor. Hayran kitlesi gittikçe artan Çukur dizisiyle son günlerde kan donduran bir iddia ortaya atıldı. Dizide kullanılan birçok aksesuar, giyim tarzı, sözler dizinin hayranları tarafından sembol olarak kullanılıyor. Ancak bir sembol var ki Gaziantep'i karıştırdı. Dini hassasiyeti yüksek olan şehirde otobüs duraklarına, Çukur dizisine ait işaretin şeytanı temsil ettiğine dair yazılar asıldı.

Olayı CHP'li Gaziantep Şahinbey Belediye Meclis Üyesi Uğur Kalkan medyaya servis etti. Sosyal medyadan yapılan paylaşımı aktarıyoruz. “Bugün Gaziantep'te bazı otobüs duraklarına söz konusu işaretin anlamıyla ilgili yazılar asıldı. Her iki tarafta bulunan yarım üçgenlerin 'şeytanı' ve 'şer enerjisini' temsil ettiği iddia ediliyor. Ortadaki üç yuvarlak ise 'güzel ahlakı' ve 'Müslümanları' temsil ediyor.”

Bunlar ne kadar doğru bilmiyoruz ama görünen o ki bunu bayağı ciddiye alanlar olmuş. Hatta duvarlara asılan yazıda, keskin çizgili alfabe ve sembolleri kullanan ülkelerde göz sağlığı bozulduğu iddiası bile vardı. Uğur Kalkan Gaziantep'te otobüs duraklarına asılan yazılarla ilgili farklı amaçların olabileceğini belirterek vatandaşları uyarmayı ihmal etmedi. "Çukur dizisindeki işareti konu alan bu yazılarda kendilerince bazı tespitlerde de bulunmuşlar. Keskin çizgili alfabe ve sembolleri kullanan ülkelerde göz sağlığı bozulduğu için gözlük kullanımı fazlaymış. Bahsedilen logonun ana temasının 'aile' olduğu açıklanmıştı ama birileri şehirde demek ki farklı şeylerin peşinde. Bu kadar rahat bir şekilde bu yazıların şehrin birçok noktasında asılması da başka bir düşündürücü noktadır. Yetkilileri bu noktada daha dikkatli olmaya davet ediyorum."

Uğur Bey’in dikkat çekmek istediği yazıyı kim veya kimler yazdı bilmiyoruz. Amaçlarını da bilmiyoruz ancak geçmişte duvar yazılarından çok kanın aktığı güzel ülkemizde yine birileri aynı provokasyonları yapmaya çalışıyor olabilir. Aman dikkat diyerek haberciliğimiz gereği şehrin muhtelif yerlerine asılan yazıyı birkaç cümleyle özetliyoruz. "Çukur dizisindeki bu işaret, dinimizce sakıncalıdır. Çünkü üstteki ve alttaki yarım üçgenler şeytanı, şer enerjisini, batılı temsil eder. Ortadaki üç küçük daire ise İslam'ı, güzel ahlakı, hakkı, Müslümanları temsil eder. Dinimizde 3 rakamı uğurludur. O üç daireyi onun için koymuşlardır. Dünyadaki bütün yazı ve sembollerde keskin çizgi ve dönüşlere, kenarlara sahip şeyler kibri, egoyu, kötülüğü yani şeytanla ilgili şeyleri temsil eder. Halbuki hilal; İslamiyet'i ve bağımsızlığımızı temsil eder aynı şekilde Arapça yazıda ve hilal simgesinde, dairesel ve eğik yazı ve semboller; tevazu, alçak gönüllülüğü, güzelliği ifade eder. Eğik yazı ve semboller gözleri yormazlar, bu da Allah'ın bir mucizesidir. Keskin çizgili alfabetiği ve sembolleri kullanan ülkelerde gözlük kullanımı fazladır, göz sağlığı bozulduğu için. Özetle yukarıdaki sembol şeytanın İslamiyet'i 2 üçgen arasına hapsetme çabasının sembolüdür."

Çukur'un sembolünün anlamı ne?

Durum ciddiyetini korurken Çukur dizisinden herhangi bir açıklama gelmedi. İddialar ne kadar doğru bilmiyoruz aman hazır sırası gelmişken araştırmacı medyanın bir gereği olarak Çukur'un sembolünün ne anlama geldiğini sizinle paylaşıyoruz. Ve uyarıyoruz. Lütfen provokasyonlara gelmeyelim. Bu güzel ülkede hepimiz aynı geminin içindeyiz ve batarsak hep birlikte batarız. Çukur’un sembolünün anlamını vererek yazımızı noktalıyoruz...

22-06-2019
Yazar Hakkında
Osman Nuri Bahadır

Osman Nuri Bahadır

Tokat- Zile’de doğdu. 1994 yılında Atatürk Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyat Öğretmenliğinden mezun oldu. Türkiye'nin her bölgesinde 25 .. devamı.. mail
Yorumlar