Çukur oyuncularıyla belediye mahkemelik oldu

Çukur oyuncularıyla belediye mahkemelik oldu
4. sezonuyla birlikte final yapan Çukur dizisi oyuncuları İzmir Karaburun'da savcılığa yansıyan bir çevre tahribatına imza attı.

İnşaat yapmak istene Çukur oyuncularıyla buna izin vermeyen belediye mahkemelik oldu. Karaburun'da SİT alanına inşaat yapmak isteyen Çukur oyuncularına istedikleri inşaat iznin vermeyen belediye suç duyurusunda bulundu. İşte o oyuncular ve mahkemeye kadar giden inşaat krizi haberimizde. Şimdi detaylar

Çukur oyuncularıyla belediye mahkemelik oldu

Her ne kadar 4 sezon sonra final yapsa da Çukur dizisi gündemimizden düşmüyor. Bazen ödüllendirilen bazen de lanetlenen efsane dizi Çukur, bu sefer de oyuncularıyla gündeme geldi. Dizinin başrol oyuncularından Aras Bulut İynemli, Necip Memili, Rıza Kocaoğlu, Öner Erkan ve yönetmen Sinan Öztürk, ünlü oyuncu Sarp Apak ile beraber İzmir'in Karaburun İlçesi'nde bir tarla aldı. Birinci derece doğal SİT alanında kalan tarlaya inşaat yapmak isteyen oyuncular belediye engeliyle karşılaştı. Karaburun Belediyesi, SİT Kanunu’na muhalefet gerekçesiyle işlem yapıp, inşaat çalışmalarını durdurdu. Taraflar arasında gerilim çıkınca Karaburun Belediyesi, oyuncuların kurduğu şirket hakkında da savcılığa suç duyurusunda bulundu.

Kaçak yol yapıp ağaçları kestiler

4. sezonuyla birlikte final yapan Çukur dizisi oyuncuları Aras Bulut İynemli, Necip Memili, Rıza Kocaoğlu, Öner Erkan ve yönetmen Sinan Öztürk, İzmir Karaburun'da savcılığa yansıyan bir çevre tahribatına imza attı. Yanlarına Sarp Akak’ı da alan oyuncular, Karaburun'un Bozköy Mahallesi, Akçakilise Mevkii'nde 3,5 dönüm tarla vasfında, denize sıfır arazi satın adı. Yönetmen ve beş oyuncu  19 Mart 2021 tarihinde, 60 bin TL sermaye ile Denize 0 Görsel Sanatlar Turizm Otelcilik Tarım İnşaat A.Ş. adıyla bir şirket kurdu. Satın alınan ve birinci derece doğal SİT alanında kalan araziyi, şirketin üzerine geçiren 6 kafadar, Mustafa Tekçe isimli vatandaşı da şirkette temsile yetkili yönetim kurulu başkanı olarak seçtiler.

ANKA Haber Ajansı'nın haberine SİT alanındaki arazide yapılan gizli çalışmalarda çevre katliamı yapıldı. Çok sayıda ağaç ve çalı türü bitki kesilerek araziye kaçak yol açıldı, hatta parselin içinde kalan bitki örtüsü de tamamen temizlendi. Çevre katliamına devam edilen çalışmada teraslama yapıldı ve kaçak arazinin etrafı tel örgüyle çevrilerek inşaata hazır hale getirildi. Bir ihbar üzerine araziye baskın yapan Karaburun Belediyesi Zabıta Amirliği, SİT Kanunu’na muhalefet suçundan işlem yaparak kaçak inşaatı durdurdu. Yapılan mühürleme işlemi ve tutanak Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü'ne bildirildi ve peşinden Cumhuriyet Savcılığı'na da ayrıca suç duyurusunda bulunuldu.

Hiç kimsenin ayrıcalığı yok!

Bakir bir koyun yanı başında yer alan, SİT alanındaki arazinin piyasa değeri tam 4 milyon T.  Oyuncuların, denize sıfır bu arazide süper lüks karavan turizmi yapmayı planladığı öğrenildi. Cumhurbaşkanlığı kararnamesiyle Özel Çevre Koruma Alanı (ÖÇK) ilan edilen araziyi şimdilik kurtaran belediye başkanı, kaçak yapılara, konteynerlere ve SİT alanlarının talanına kesinlikle izin vermeyeceklerini vurguladı. Gelişmeleri takipçilerimize duyurmaya devam edeceğiz.

11-06-2021
Yazar Hakkında
Osman Nuri Bahadır

Osman Nuri Bahadır

Tokat- Zile’de doğdu. 1994 yılında Atatürk Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyat Öğretmenliğinden mezun oldu. Türkiye'nin her bölgesinde 25 .. devamı.. mail
Yorumlar